Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Nova 204 slučaja zaraze: Stožer pooštrio mjere u jednoj županiji te produžio neka ograničenja u drugoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nacionalni stožer u srijedu ujutro objavio je kako su zabilježena 204 nova slučaja zaraze te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj ukupno 1268. Među njima je 278 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 27 pacijenta. Dvije su osobe preminule.

* U Hrvatskoj je zaraza koronavirusom potvrđena kod 15.340 osoba

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* Preminulih je 257

* Trenutačno je 1268 aktivnih slučajeva

Tijek događaja pratite u nastavku:

16:38 Nacionalni stožer na prijedlog Stožera Sisačko-moslavačke županije uveo je epidemiološke mjere za to područje u trajanju od 14 dana.

U trgovinama i ustanovama koje se bave javnom djelatnosti obavezno je nošenje maski za lice. Na svim društvenim i javnim okupljanjima obavezno je pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera. Ako se one održavaju u zatvorenom prostoru, ograničen je broj osoba koje mogu biti prisutne uz obavezno nošenje maski i održavanje fizičke distance.

Sućut na sahranama se ne smije izražavati bliskim kontaktom, a sportska natjecanja mogu se održavati samo bez prisustva gledatelja. Ulazak u javne ustanove dozvoljen je s maskama na licu.

Nadalje, zabranjene su posjete bolnicama, domovima za starije i nemoćne te drugim ustanovama socijalne skrbi. Stožer je preporučio odgodu odlazaka na maturalna putovanja.

16:26  Do 8. listopada produžuje se odluka da se sportska natjecanja u zatvorenim objektima na području Splitsko-dalmatinske županije mogu održavati samo bez prisustva gledatelja, a na otvorenim terenima gledatelji mogu biti prisutni uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i preporuka uz uvjet da može biti popunjeno najviše 20 posto svake tribine.

13:25 U protekla 24 sata je na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano 15 novih osoba pozitivnih na koronavirus, s prebivalištima na području Krapine (5) te općina Đurmanec (2), Radoboj (2), Desinić (1), Gornja Stubica (1), Kraljevec na Sutli (1), Mače (1), Veliko Trgovišće (1) i Zagorska Sela (1). Radi se o poznatim kontaktima već oboljelih osoba, izvijestio je županijski Stožer. 

12:51 U Međimurskoj županiji tri su nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer.

12:38 U posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji zabilježeno je 13 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 . Oboljelo je šest muškaraca i sedam žena. Deset je osoba iz Karlovca, dvije osobe iz Ozlja i jedna osoba iz Ogulina.  

U Karlovačkoj županiji ukupno je deset učenika pozitivnih na COVID-19 te dva zaposlenika škola. Osam razrednih odjela nalazi se u samoizolaciji, 182 učenika te 14 zaposlenika, priopćio je Stožer Karlovačke županije. 

11:50 Na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Prema prebivalištu tri su osobe iz Slavonskog Broda te po jedna iz općina Nova Kapela, Sibinj i Garčin, izvijestio je Stožer BPŽ-a.

11:38 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 12 je novozaraženih osoba od COVID-19. Devetero je oboljelih iz Gospića, dvoje iz Otočca te jedan iz Novalje, izvijestio je Stožer Ličko-senjske županije. 

11:33 U Gradu Zagrebu zaraza koronavirusom potvrđena je kod 41 osobe, rečeno je na konferenciji za medije. 

11:22 Na području Zadarske županije pet je novozaraženih osoba. Riječ je o četiri muške osobe iz Zadra i jednoj iz Sukošana, javlja županijski Stožer. 

11:14 U Zagrebačkoj županiji 17 je novozaraženih osoba COVID-19 (šest iz Velike Gorice, tri iz Sv. Ivana Zeline, po dvije iz Dugog Sela i Vrbovca te po jedna iz Zaprešića i općina Rugvica, Križ i Bedenica). Jedna je osoba preminula. 

11:04 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a izliječeno je 26 osoba, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o trojici muškaraca iz Dubrovnika, od kojih jedan ima utvrđenu epidemiološku vezu, kao i muškarac iz Župe dubrovačke za kojeg epidemiološka obrada još traje. Pozitivni su i dva muškarca i žena koji nemaju prebivalište u županiji.

10:53 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije jedna je nova osoba zaražena koronavirusom. Riječ je o osobi s područja Knina, izvijestio je Stožer ŠKŽ-a.

10:49 U Požeško-slavonskoj županiji zaraza koronavirusom potvrđena je kod 10 osoba, izvijestio je Stožer PSŽ-a. 

10:45 U Osječko-baranjskoj županiji obrađeno je ukupno 289 uzoraka, od kojih je 11 pozitivno na virus SARS-CoV-2. Četiri novozaražene osobe imaju boravište u Osijeku, tri u Đakovu, a po jedna u Belišću te općinama Darda, Strizivojna i Vuka, izvijestio je Stožer OBŽ-a.

10:25 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 623 obrađena testa danas su 52 novozaražene osobe pozitivne na COVID infekciju, i to iz Splita 30 osoba, iz Sinja sedam, iz Solina tri, po dvije iz Omiša i Podbablja te po jedna iz Kaštela, Trilja, Dugog Rata, Dugopolja, Hrvaca, Jelse, Sućurja i Podstrane.

Od 52 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije 23 su kontakti prethodno oboljelih, dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju, javlja Stožer SDŽ. 

10:23 Prema današnjim podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, na području Primorsko-goranske županije deset je novozaraženih osoba, a 28 ih je ozdravilo. Od novih pozitivnih slučajeva šest su kontakti s ranije zaraženim osobama.

U Domu za starije u Delnicama nema novih slučajeva zaraze. Jedna osoba koja se liječila na traumi u KBC-u Rijeka je preminula, izvijestio je Stožer PGŽ-a. 

10:13 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom.

Kod svih novodetektiranih COVID pozitivnih osoba radi se o bliskim kontaktima prethodno zaraženih, a liječe se kod kuće.

U jednom od navedenih slučajeva radi se o učeniku nižih razreda jedne osnovne škole s područja Varaždina te su stoga 21 dijete s po jednim roditeljem i učiteljicom stavljeni u mjeru samoizolacije, javlja županijski Stožer.

10:01 U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je potvrđena zaraza koronavirusom kod 204 osobe. Preminule su dvije osobe, objavio je Nacionalni stožer.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 15.340 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 257 preminulo. Ukupno se oporavilo 13.815 osoba, od toga 828 u posljednja 24 sata.

9:48 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglima do 8 sati, u posljednja 24 sata su dvije nove pozitivne osobe na COVID-19 (jedna osoba iz Vinkovaca i jedna iz Vrbanje). Preminulih osoba nema, javlja županijski Stožer.

9:03 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji tri su nova slučaja zaraze COVID-19. Dvije novozaražene osobe s područja su grada Daruvara, a jedna novooboljela osoba iz općine Đulovac.

9:00Sisačko-moslavačkoj županiji jedna je novozaražena osoba od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o osobi s područja grada Petrinje koja je bila pod mjerom samoizolacije, javlja Stožer SMŽ-a. 

8:49 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 300 uzoraka brisova na COVID-19, od kojih je jedan pozitivan, izvijestio je Stožer Istarske županije. 

8:08 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava kako nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđen jedan novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2, a riječ je o osobi mlađe životne dobi s đurđevačkog područja.

8:00 Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak otkrio je da su serološka testiranja pokazala da je u Hrvatskoj oko 400.000 ljudi došlo u kontakt s koronavirusom. Kazao je i da bi se imunitet krda mogao postići tek sredinom iduće godine. Više pročitajte ovdje

7:45 Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske produžio je u utorak primjenu odluke o ograničavanju radnog vremena barova do 7. listopada. Tom odlukom ograničeno je radno vrijeme ugostiteljskih objekata iz kategorije "Barovi", kao što su noćni klubovi, noćni barovi, disko-barovi, caffe barovi i sl., koji smiju raditi najduže do 24 sata. Novom odlukom Stožera rok primjene produžuje se do 7. listopada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene