Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Stožer objavio najnovije brojke, nema preminulih: Jedna županija traži strože mjere, druga ih ukida

Koronavirus, ilustracija
Koronavirus, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr
Na bolničkom liječenju je 110 pacijenata, od čega 9 na respiratoru. Bar jednom dozom cijepljena je 1.569.371 osoba, a od njih je cijepljenje završeno za 1.334.004 osobe,, što čini 39,6 posto odraslog stanovništva.

* ukupno zaraženo 361.218 osoba

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* ukupno preminulo 8.233 osobe

U nastavku pratite tijek događaja iz minute u minutu:

15:10 U Zagrebu je, po podacima HZJZ-a, zabilježeno 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a trenutno je aktivno 70 slučajeva. Broj potencijalno ozdravljenih ili oporavljenih je 68.819, što je sedam osoba više nego jučer.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a obrađeno je 305 uzoraka, od kojih je sedam bilo pozitivno.

Tijekom srijede na cijepnim punktovima Grada Zagreba cijepljeno je 3511 osoba, od čega je bilo 483 prvih doza cjepiva Janssen, temeljem javnog poziva.

Sutra je organizirano i cijepljenje po javnom pozivu cjepivom Janssen bez najave, a organizirano je u vremenu od osam do 12 sati na punktovima za masovno cijepljenje Domova zdravlja Zagreb - Centar, Zapad i Istok, i to na lokacijama Dom sportova, Sportska dvorana gimnazije Lucijana Vranjanina te u Srednjoj tehničkoj školi Jelkovec.

14:29 Nakon održane sjednice Stožer civilne zaštite Splitsko dalmatinske županije predložio je Nacionalnom stožeru donošenje Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Splitsko dalmatinske županije. Mjere su sljedeće: 

- preporuča se odgađanje svih vrsta manifestacija (živa glazba, kulturno-umjetnički programi, ribarske večeri ) i sličnih događanja na prostorima gdje nije moguće provesti kontrolu prisutnih osoba

- zadužuju se stožeri civilne zaštite gradova i općina na području Splitsko dalmatinske županije da u koordinaciji sa nadležnim inspekcijskim službama i MUP-om pojačaju nadzor propisanih epidemioloških mjera gdje su očekivana veća okupljanja

- obveza svih pravnih i fizičkih osobe koje provode brze antigenske testove je da svaki pozitivan rezultat BAT testa obvezno potvrde PCR testom na nadležnom zavodu za javno zdravstvo ili u drugim ovlaštenim zdravstvenim ustanovama. Svi pozitivni rezultati testiranja obvezno se prijavljuju epidemiološkoj službi i to od strane zdravstvenih djelatnika koji su napravili testiranje bez da se ta obveza ostavlja samoj stranci, a radi pravovremene izolacije pozitivne osobe i provođenja protuepidemijskih mjera za sprječavanje širenja COVID-19 zaraze

Iz županijskog stožera također apeliraju na građane da se pridržavaju mjera i preporuka kako bi se spriječilo širenje zaraze.

13:54 Od danas, pa sve do 31. srpnja produžene su epidemiološke mjere, a Stožer je uveo i dvije nove odluke koje se odnose na autoškole i održavanje profesionalnih umjetničkih izvedbi i programa. >>Opširnije

13:51 Od danas u Primorsko-goranskoj županiji nema više zabrane okupljanja za umjetničke izvedbe bez EU digitalnih COVID potvrda. Naime, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je odluku da se za profesionalne umjetničke izvedbe i programe, kino projekcije te izložbe u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima ne mogu propisivati strože epidemiološke mjere od mjera propisanih istom Odlukom nacionalnog stožera.

13:47 Osječko-baranjska županija evidentirala je 10 novooboljelih od 166 testiranih uzoraka. U samoizolaciji je 399 osoba.

13:46 Danas nema novooboljelih u Brodsko-posavskoj županiji. U samoizolaciji je 170 osoba, a hospitalizirana su četiri pacijenta.

13:42 Novih 13 slučajeva zaraze zabilježeno je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Testirana su 293 uzorka, a hospitalizirana su četiri pacijenta.

13:08 U Varaždinskoj županiji jučer je testirano 190 osoba od kojih su četiri pozitivne na koronavirus. 

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin je šest osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je jedna osoba na respiratoru.

Danas od 8 do 18 sati u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu na redu je cijepljenje drugom dozom Moderne za građane koji su prvom dozom cijepljeni 17. lipnja, kao i za sve ostale zainteresirane građane bez najave.

Sutra, u petak, 16. srpnja, na istom mjestu od 8 do 14 sati cijepiti se prvom ili drugom dozom Pfizera i AstraZeneca - Vaxzevria mogu svi zainteresirani građane bez najave, obavijestio je stožer Varaždinske županije. 

13:07 Na području Krapinsko-zagorske županije nema evidentiranih novih osoba pozitivnih na koronavirus. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nema pacijenata pozitivnih na SARS CoV-2, izvijestio je županijski stožer. 

13:05 U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata koronavirusom su novozaražene dvije osobe. 

13:03 Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 58 uzoraka, od kojih je 1 pozitivan na koronavirus, objavio je županijski stožer.

12:42 U posljednja 24 sata zabilježeno je 139 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 653. Među njima je 110 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 9 pacijenata.

Nema evidentiranih preminulih osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 361 218 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih su 8 233 preminule, ukupno se oporavile 352 332 osobe od toga 81 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji su trenutno 3 834 osobe.

Do danas je ukupno testirano 2 205 900 osoba, od toga 3 909 u posljednja 24 sata.

Zaključno s 14. srpnjem utrošeno je 2 870 866 doza cjepiva, a cijepljeno je 38,7 posto ukupnog stanovništva, odnosno 46,5 posto odraslog stanovništva. Na dan 14. srpnja utrošeno je 22 939 doza cjepiva, a od toga je 7 835 osoba cijepljeno prvom dozom.

Zaključno s 14. srpnjem 1 569 371 osoba cijepljena je barem jednom dozom, a od njih je cijepljenje završeno za 1 334 004 osobe (1 301 495 osoba cijepljeno s dvije doze te 32 509 osoba cijepljeno cjepivom Jannsen), što čini 39,6 posto odraslog stanovništva.

12:03 Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih koronavirusom. Od 67 testiranih nitko nije bio pozitivan na virus SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ.

Na bolničkom liječenju Opće bolnice Virovitica trenutno je dvoje pacijenata. 

11:50 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 442 obrađena testa danas je 29 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to Splita 21, Kaštela 4, Solina 2, Marine 1 i Muća 1 osoba. 

Na bolničkom liječenju nalazi se 7 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split. Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata nema preminulih osoba.

10:23 U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata od 98 testiranih osoba nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Nije bilo umrlih od COVID-19. Prema izvješću PU karlovačke, 145 osoba je u samoizolaciji te su prijavljena dva kršenja mjere samoizolacije.

Na bolničkom liječenju na COVID odjelu karlovačke Opće bolnice nalaze se tri pacijenta.

10:10 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 62 uzorka, od čega su evidentirana dva pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 u Međimurskoj županiji, što je 3,22 posto pozitivnih od broja testiranih.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 11 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2. U protekla 24 sata hospitaliziran je jedan pacijent, tri su otpuštena, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih.

9:50 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih od COVID-19, dvije su osobe izliječene. 

Na liječenju na COVID odjelu OB-a Gospić trenutačno se nalaze dva bolesnika.
U posljednja 24 sata provedeno testiranje nad 24 stanovnika. 

9:48 U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 17 osoba oboljelo je od COVID infekcije. 

Trenutačno je 58 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se osam osoba. 

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutačno su 262 osobe, od toga su njih 85 bliski kontakti oboljelih, a za 180 ljudi određena je mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutačno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovan je i testiran 91 uzorak za testiranje na SARS-CoV-2.

9:31 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata su četiri nove pozitivne osobe na COVID-19 potvrđene PCR testiranjem, (tri iz Otoka i jedna iz Štitara). Preminulih nema. 

Trenutačno je u županiji dvoje hospitaliziranih zbog COVID-a. U protekla 24 sata testirane su 184 osobe.

9:18 Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 198 uzoraka brisova na COVID-19, potvrđena je jedna novozaražena osoba.

U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju su dva pacijenta.

9:05 Na području Zadarske županije 27 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Novozaraženi izolaciju provode na području grada Zadra (19) te općina Preko (1), Sali (1), Sukošan (2), Sv. Filip i Jakov (1), Škabrnja (1) i Zemunik Donji (2).

Kod novooboljelih se većinom radi o kontaktima već prethodno pozitivnih osoba. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 187 uzoraka. U Općoj bolnici Zadar na COVID odjelima hospitalizirano je 17 bolesnika, od kojih su dva na respiratoru.

U Zadarskoj županiji u srijedu su bila 53 nova slučaja, što je bila trećina svih novozaraženih toga dana u Hrvatskoj. 

8:52 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava kako je na području Koprivničko-križevačke županije potvrđeno devet novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na bolničkom se liječenju trenutačno nalaze četiri osobe. Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 50 uzoraka sa sumnjom na SARS-CoV- 2.

8:45 Danas je u Primorsko-goranskoj županiji šest novooboljelih te sedam ozdravljenih osoba, dok se broj aktivnih slučajeva COVID-a smanjio na 91.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 519 uzoraka brisova. Udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijski obrađenih testova iznosi 1,16 posto. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a, osmero hospitaliziranih liječi se od COVID-a. Na respiratoru se nalaze dva pacijenta.

Tijekom jučerašnjeg dana u PGŽ-u nije bilo preminulih od koronavirusa.

8:35 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, na području općine Veliko Trojstvo.

U Općoj bolnici Bjelovar nema osoba na liječenju zaraženih koronavirusom, a na opservaciji su dva pacijenata. 

Iz županijskog stožera pozivaju da se cijepe protiv COVID-19. Autobus "Cjepko" sutra je na području općine Rovišće, i to po sljedećem rasporedu:

Domankuš – Društveni dom – od 9:00 do 10:00 sati
Prekobrdo – Društveni dom – od 10:30 do 11:30 sati
Kovačevac – Vatrogasni dom – od 12:00 do 12:30 sati
Rovišće – Društveni dom – 13:00 do 14:00 sati

U tijeku su „Dani otvorenih vrata“ u Zavodu za javno zdravstvo u Bjelovaru pa se tako građani mogu cijepiti bez najave i naručivanja ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 12 sati. Ponedjeljkom se cijepi AstraZenecom, srijedom Pfizerom, a petkom Modernom.

Također, petkom je tijekom cijelog srpnja i kolovoza od sada omogućeno cijepljenje i poslijepodne od 15 do 19 sati.

Osim u Bjelovaru svi zainteresirani građani mogu se bez najave i naručivanja cijepiti i u Zavodu za javno zdravstvo u Daruvaru. Cijepi se Pfizerom, potrebno je samo ponijeti zdravstvenu iskaznicu.

Ispostava Daruvar - Služba za epidemiologiju
21. 7. 2021. od 9:00 do 12:00

8:15 U Sisačko-moslavačkoj županiji jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti COVID-19. Radi se o osobi s područja općine Donji Kukuruzari, javlja županijski stožer. 

8:00 Delta-varijanta koronavirusa predstavljat će 90 posto slučajeva COVID-a do kraja kolovoza, procjena je Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC). U Hrvatskoj je prema zadnjim podacima o sekvenciranju 70 posto zaraženih delta-varijantom.

> Opširnije

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene