Zaštitari pred osnovnom školom u Krapinskim Toplicama koju je danas posjetio i ministar obrazovanja zbog nasilnog upada roditelja, izgleda, ostaju do daljnjeg.


O situaciji u školi sa ravnateljem OŠ Krapinske Toplice Samsonom Štiboharom razgovarao je reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš.

''Nakon današnjeg dana je odluka da će zaštitari tu osigurati nesmetan rad do kad je god potrebno. Moramo imati razinu sigurnosti radi učenika'', kazao je Štibohar.

Nakon uvida psihologa, dodaje, čeka se buduće postupanje. ''Razgovarali su s nastavnicima i s dijelom učenika'', rekao je ravnatelj. ''Roditelji su zabrinuti za sigurnost i žele se vratiti u normalnu, a nadamo se da će i tako biti'', istaknuo je Štibohar.

Od početka školske godine, škola ima susrete s antimaskerima.

"Govorimo o dvoje dvoje roditelja, jedan od njih nije dopustio da dijete nosi masku u zajedničkom prostoru - hodniku. Traže neka svoja prava, suprotno odlukama koja smo dobili'', pojasnio je ravnatelj i kazao da su omogućili svim učenicima da mogu pratiti nastavu bez nošenja maske.

Dino Goleš "Djecu treba učiti na poštivanje pravila i na jednakost, a kad imaju drugačije mišljenje, da postoji demokratski alati kako ih izraziti"

Učionica - 3 Učenik odbio staviti masku, roditelj prosvjedovao pred školom, u sve se uplela i policija: "Spremačica je stala ispred i nije dopuštala ulazak"

U sve je uključena i policija. Boji li se novih incidenata? Na današnjem prosvjedu je bilo ljudi koji nisu iz Krapinskih Toplica. 

"Govorimo o dva učesnika, naših roditelja, naše škole. Ovdje matičnu školu pohađa 308 učenika. Znači, od 308 učenika, 306 učenika, dva roditelja. A sve ostalo su uvozni gosti, nažalost ne mogu reći da su dobrodošli jer nam remete naš sklad i mir i normalno odvijanje nastave'', zaključio je Štibohar.

 

 

Više o incidentu u školi pogledajte u priloženom videu.


Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju