Obavijesti Video Pretražite Navigacija
a cjepivo je besplatno

Pogledajte koliko će novca trebati za testiranje djelatnika u samo tri ministarstva tijekom mjesec dana

Aktualno Galerija +0 Testiranje - 2 Galerija 1/1 >>
Za tjedan dana COVID potvrde ulaze u širu uporabu. Oni koji potvrdu nemaju, na ulazu u ustanove morat će se testirati. Država je obećala neko vrijeme plaćati testove pa je Dnevnik Nove TV provjerio koliko će to stajati.

Upiti o testiranju poslani su svim ministarstvima, a odgovori su stigli samo od tri.

U mjesec dana u zdravstvenim ustanovama testirala su se 28.984 djelatnika. Ako uzmemo u obzir da brzi antigenski test stoji 108 kuna, to znači da su samo za taj sektor potrošene 3.130. 272 kuna - samo za jedno testiranje.

Za idućih mjesec dana Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike osiguralo je 100 tisuća testova, a to su, ako je riječ o istom testu, platili 10,8 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Covid potvrde - 4 NIZ PRIJEPORA Možete li dobiti otkaz ako se ne želite cijepiti ni testirati? "Sada se prvi put nalazimo u ovakvoj situaciji"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 20 posto više zaraženih učitelja Fuchs otkrio hoće li se kažnjavati necijepljeni djelatnici, pa istaknuo: "Nikome normalnom ne pada na pamet da uvodi mjere jer mu se tako sviđa"

Školstvo još nema iskustvo testiranja. Morat će testirati više od 32.000 djelatnika, dva puta na tjedan. U mjesec dana to bi ih trebalo stajati nešto više od 27,6 milijuna kuna.

Tako bi ta tri ministarstva u mjesec dana potrošila više od 40 milijuna kuna. Moramo napomenuti da se broj testiranja može smanjivati - ovisno o tempu cijepljenja. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene