Obavijesti Video Pretražite Navigacija
10,7 milijuna cijepljenih

Kod Austrijanaca najčešće nuspojave AstraZenece, a najrjeđe Biontech/Pfizera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kod Austrijanaca cijepljenih protiv COVID-19 najčešće su nuspojave cjepiva AstraZenece, a najrjeđe Biontech/Pfizera, pokazuje izvješće državnog ureda za sigurnost u zdravstvu (BASG) objavljeno u četvrtak.

Nuspojave AstraZenece registrirane su u 12,3, a Biontech/Pfizera u 2,27 posto slučajeva. Kod cjepiva Moderne taj je postotak 3,49 a kod Johnson&Johnsona 5,55 posto.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Preminulo 10 osoba Stožer objavio nove brojke: Provjerite stanje u svojoj županiji Slika nije dostupna ISTRAGA SE NASTAVLJA EMA objavila popis simptoma zbog kojih se nakon cijepljenja AstraZenecom odmah treba javiti liječniku

Izvještaj o nuspojavama se temelji na 10,7 milijuna cijepljenih od kraja prosinca 2020. do kraja rujna ove godine.

BASG ističe da se ne radi o težim popratnim pojavama. "Prijavljene nuspojave odgovaraju i po intenzitetu i po učestalosti podacima iz studija pojedinih proizvođača koje su podnesene uoči izdavanja dozvola", priopćio je ured.

U 53 posto nuspojava radilo se o crvenilu oko mjesta uboda, glavobolji i umoru.

Prijavljeno 177 smrtnih slučajeva

Vlastima su prijavljena i 177 smrtna slučaja nakon cijepljenja, od kojih je u samo dva slučaja otkrivena povezanost smrti s cijepljenjem.

Kod četvero umrlih je obdukcijom isključena veza, 20 preminulih je cijepljeno tijekom inkubacije koronavirusa od kojeg su kasnije umrle, a u 34 slučaja radilo o oboljelima od teških bolesti koje su prethodile cijepljenu.

Točan uzrok smrti još nije utvrđen u 117 preminulih, navodi se u izvješću.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene