Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HZJZ OBJAVIO PODATKE

Potrošeno više od tri milijuna doza bez prijavljenih nuspojava sa smrtnim ishodom: Otkriveno gdje je najviše, a gdje najmanje cijepljenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od tri milijuna doza cjepiva protiv koronavirusa dosad je utrošeno u Hrvatskoj, bez ijedne prijave sumnje na nuspojavu sa smrtnim ishodom za koju je utvrđeno da je povezana s cijepljenjem, priopćio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ).

Broj ukupno apliciranih doza cjepiva protiv COVID-19 dosegao je do 24. srpnja 3.005.376. Ukupno je 1.620.106 osoba cijepljeno prvom dozom, a od njih 1.385.270 s dvije doze. Cijepljenje je završilo za 1.429.990 osoba (s dvije doze i 44.720 doza Janssen), objavio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU U Hrvatskoj danas nema preminulih od korone, novozaraženih manje nego jučer: Provjerite stanje u svojoj županiji

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak ustvrdio je da i nakon utrošenih više od tri milijuna doza, HALMED nije zaprimio niti jednu prijavu sumnje na nuspojavu sa smrtnim ishodom za koju je utvrđena uzročno-posljedična povezanost s cijepljenjem.

"Od zaprimljenih 4.435 prijava sumnji na nuspojave, najčešće prijavljene nuspojave odnosile su se na povišenu tjelesnu temperaturu, bol na mjestu primjene, glavobolju, bol u mišićima, zimicu, opću slabost, umor, crvenilo na mjestu primjene cjepiva, mučninu i bol u zglobovima", podsjetio je Capak, dodavši da je riječ o očekivanim nuspojavama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najmlađi izloženi riziku Milijuni djece zbog pandemije nisu primili redovita cjepiva protiv poznatih dječjih bolesti

Najveći obuhvat cijepljenih prvom dozom postignut je u Gradu Zagrebu (46,1 posto ukupnog stanovništva, odnosno 55,8 posto odraslog stanovništva).

Završeno cijepljenje u najvećem je obuhvatu ostvareno također u Gradu Zagrebu (40,4 posto ukupnog, odnosno 48,9 posto odraslog stanovništva).






 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene