Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepoznat izvor voća

Koronavirus pronađen u ambalaži uvoznih trešanja u Kini: Sve neprodane su sakupljene i spremne za uništenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cijela serija pakiranja uvoznih trešanja bila je pozitivna na COVID-19 u Kini. Nije objavljeno iz koje zemlje su uvezene zaražene trešnje.

Testiranjem na koronavirus, utvrđeno je prisustvo koronavirusa u ambalaži uvoznih trešanja u Wuxiju, gradu u istočnokineskoj provinciji Jiangsu. Lokalne vlasti nisu objavile iz koje su zemlje stigle pozitivne trešnje.

Sve neprodane trešnje iz te serije su sakupljene i spremne za uništenje. Trešnje su pakirane 18. prosinca 2020. i prodavane kupcima na nekoliko prodajnih mjesta, piše Global Times.

Uvozne trešnje ove su godine posebno popularne u Kini jer im je cijena niža i do 20 posto od uobičajene zbog prevelike ponude. Nakon najnovijeg pronalaska virusa u pakiranjima trešanja, mnogi kupci su rekli kako će se ove sezone suzdržati od kupovine tog uvoznog voća.

Stanovnica Tu iz Pekinga navela je kako je kupovala dosta hrane iz uvoza, ali je uvijek bila oprezna zbog rizika koju takva hrana nosi. "Uvijek ih kupujem u velikim lancima supermarketa i tražila sam negativne rezultate testiranja na COVID-19 koji su priloženi tim proizvodima", rekla je Tu.

Zemlje iz kojih Kina uvozi najveći dio trešanja su Čile i Australija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zapečaćen je Wuhan Tamo gdje je noćna mora počela: Prije godinu dana u karantenu je stavljen grad od 11 milijuna stanovnika. Činilo se nestvarnim

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna uredba Joea Bidena Nova pravila za putovanje u SAD: Putnici koji stižu zrakoplovom morat će imati negativan test i idu u karantenu

Čile bi ove godine Kini trebao isporučiti 500.000 tona trešanja, prema podacima čileanskog veleposlanstva u Kini. Australija je u Kinu u 2019. godini izvezla 1487 tona trešanja.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene