Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uredba Joea Bidena

Nova pravila za putovanje u SAD: Putnici koji stižu zrakoplovom morat će imati negativan test i idu u karantenu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Joe Biden donio je u četvrtak uredbu po kojoj će svi putnici koji lete u SAD morati imati negativni test prije leta i ići u karantenu nakon dolaska.

Biden je rekao da zbog novih sojeva koronavirusa SAD uvodi mjeru za one koji u tu zemlju iz inozemstva dođu zrakoplovom.

Pročitajte i ovo Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok Joe Biden Ne žele eskalaciju Američki predsjednik Joe Biden jasno poručio: "Nećemo sudjelovati ni u kakvoj izraelskoj protuofenzivi na Iran"

"Osim nošenja maske svi koji lete u SAD iz druge zemlje morat će se testirati prije ukrcaja u zrakoplov, prije polijetanja i ići u karantenu kada stignu u Ameriku", rekao je Biden u Bijeloj kući.

Iako nije pojasnio detalje plana, predsjednik SAD-a naredio je američkim agencijama da s kolegama iz Kanade i Meksika dogovore "javnozdravstvene protokole na cestovnim graničnim prijelazima", uključujući primjenu smjernica Centra za kontrolu i prevenciju bolesti.

Gotovo sva putovanja koja nisu nužna između SAD-a te Kanade i Meksika zabranjena su do 21. veljače.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene