Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik Uprave Pevexa

Lovrinčević kaže da su bankari doma i ne javljaju se na telefon. Apelira i na potrošače: "Ako već kupujete online, kupujte hrvatsko''

Vlada je donijela drugi, tzv. travanjski paket mjera za pomoć godpodarstvu. Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Pevexa, apelirao je nedavno na Vladu da im dozvoli raditi uz poštovanje zdravstvenih standarda. Koliko nove mjere znače velikim poduzetnicima, s velikim brojem zaposlenih govorio je za Dnevnik Nove TV.

''Možemo biti zadovoljni jer su nove mjere puno konkretnije nego one iz prvog kruga. No pitanje je rade li tvrtke ili uopće ne rade. Tvrtke koje ne rade, poput naše, teško će namiriti potrebna davanja , makar i u manjem obimu'', istaknuo je Jurica Lovrinčević. Dodao je kako su imali ''sreću u nesreći jer je nekim njihovim trgovinama, nakon potresa u Zagrebu dozvoljeno da rade''.

''Dobili smo mogućnost da privređujemo u Gradu Zagrebu i zahvalni smo na tome. Naše su trgovine odmah dostavljale potrebnu opremu vatrogascima i službama koje su radile na terenu. On line trgovina funkcionira, ali to nije dovoljno iako je dobro. Zato još jednom apeliram na Vladu - dajte nam da radimo, jer ako ne radimo, ako ne privređujemo, nijedan nas proračun ne može spasiti'', kaže Lovrinčević.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna kriza zbog koronavirusa Sindikati podržali mjere, ali upozoravaju: "Nema kontrole, oni koji su skloni muljanju će znati to izvesti"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Apelira na poslodavce Božinović: "Dnevno se izdaje oko 100 tisuća propusnica. Ako se nastavi ovim tempom, one će izgubiti smisao"

Kada su planovi u pitanju, u Pevexu su, kaže Lovrinčević iznimno oprezni. ''Danas je jako teško planirati što će biti sutra, a kamoli dalje u budućnost. Zahvaljujemo Vladi i Stožeru koji šalje umirujuće poruke, ali mi moramo raditi. Nijedna tvrtka na svijetu ne može opstati tri mjeseca ako ne radi. Bez rada bit će puno otkaza i puno će tvrtki otići u stečaj.''

''Pokušavamo preživjeti, svaki dan je borba za egzistenciju i budućnost naših radnika. Veliki problem online trgovine je njezina nereguliranost. Osim toga imate puno stranih web shopova. Zato apeliram na potrošače da troše i kupuju u hrvatskim online trgovinama, kako bi zadržali novac od PDV-a u državi. Ako već kupujete online, kupujte hrvatsko'', napominje te dodaje kako Pevex nema problema u poslovanju s bankama, te kako su one vrlo korektne prema njima, ali ''neke kolege'', kako kaže, ''imaju problem s bankarima koji su doma i ne javljaju se na telefone, te im je nemoguće dići bilo kakav kredit''.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene