Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BROJNE REAKCIJE

Politički analitičar o komunikaciji članova Stožera: ''Već se neko vrijeme na njima vidi umor. Stožer postaje uteg Vladi''

Mislav Bago i Jerko Trogrlić - 2
Mislav Bago i Jerko Trogrlić - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Mislav Bago i Jerko Trogrlić - 1 Mislav Bago i Jerko Trogrlić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Mislav Bago i Jerko Trogrlić - 2 Mislav Bago i Jerko Trogrlić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Mislav Bago i Jerko Trogrlić - 3 Mislav Bago i Jerko Trogrlić - 3 Foto: DNEVNIK.hr Mislav Bago i Jerko Trogrlić - 4 Mislav Bago i Jerko Trogrlić - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Jerko Trogrlić Galerija 1/5 >>
Posljednjih smo dana svjedoci drugačije retorike pojedinih članova Nacionalnog stožera od one na koju je javnost navikla. O komunikaciji Stožera, ali i predstojećim parlamentarnim izborima, u Dnevniku Nove TV govorio je politički analitičar Jerko Trogrlić s kojim je razgovarao reporter Mislav Bago.

Izjave članova Nacionalnog stožera civilne zaštite posljednjih dana izazivaju brojne reakcije. Retoriku Nacionalnog stožera u Dnevniku Nove TV komentirao je politički analitičar Jerko Trogrlić.

Trogrlić smatra da je održavanje svakodnevnih konferencija za medije izgubilo smisao, posebno nakon što su ukinute i posljednje mjere. ''Isto tako, oni nisu vrsni komunikatori i već se neko vrijeme na njima vidi umor, a gospodin Capak se pokazuje i kao komunikacijski najlošija karika u tom stožeru'', kaže stručnjak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna izbori u subotu? Nervoza na presici Stožera zbog pitanja o izborima. Božinović ironično poručio: "Hvala što pokazujete interes za zdravlje i živote hrvatskih građana"

Pročitajte i ovo Alemka Markotić preminula jedna osoba Stožer objavio nove brojke, objasnili i hoće li osobe iz samoizolacije moći glasati i pristupiti maturi

Ističe da je Nacionalni stožer dugo vremena bio ''štit i najjača strana Vlade, njihov trofej. Ali, on zaista postaje njihov uteg. A i zadnjih dana se mediji, a i oporba, kače upravo na ono što dobiju toga dana na Stožeru i teme koje izlaze sa Stožera su vrlo malo stručne i upute za građane. Najčešće tema postaju izbori i politika. Mislim da bi i za Stožer i za Vladu bila dobra odluka da nemaju te dnevne presice'', poručuje Jerko Trogrlić.

''Milanović mu je najveća prijetnja''

Kada je riječ o izborima i ''nezainteresiranosti'' premijera Andreja Plenkovića za okupljanja na desnici, politički analitičar kaže da je premijeru najveća prijetnja predsjednik države Zoran Milanović.

''Mislim da je on (premijer Plenković, op.a.) odgovoran zašto mu je prijetnja i ulazi u konflikt s njim, a Zoran Milanović nema ispred sebe i može se poprilično komotno ponašati, kao što to i radi u toj komunikacije'', rekao je Trogrlić.

Dodaje da su Plenkovićevi suparnici desnica i predsjednik SDP-a Davor Bernardić. ''To je sukob i duel na kojem bi trebao inzistirati, a izbjegavati daljnje sukobe sa Zoranom Milanovićem'', smatra stručnjak.

Retorika u predizbornoj kampanji

Na pitanje hoće li Plenkovićeva retorika u predizbornoj kampanji biti ''više domoljubna'', Trogrlić ističe da je desnica koja se okuplja mjesto na kojem će Plenković morati tražiti koalicijskog partnera nakon parlamentarnih izbora.

''Onaj tim s kojim je izašao na unutarstranačke izbore je također poprilično domoljubnog karaktera. Mislim da je to smjer u kojem on ide i da odluke koje je dosad donosio, poput rada nedjeljom, sužavaju prostor desnici i tu Andrej Plenković pokušava cementirati svoju poziciju'', objasnio Jerko Trogrlić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene