Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže jednakost

Nacionalna udruga ugostitelja: "Ministar kaže da se u radu Stožera može potkrasti greška. Nažalost, te greške koštaju glave veliki broj obitelji"

Aktualno Galerija +0 Jelena Tabak, predsjednica Nacionalne udruge ugostitelja Galerija 1/1 >>
Nakon izjave ministra Beroša kako je moguće da je napravljena greška u kojoj pojedini kafići poslužuju napitke za van, dok drugi uopće ne rade, stižu reakcije iz Nacionalne udruge ugostitelja.

Iako nije jasno precizirao, izjava ministra zdravstva Vilija Beroša daje naslutiti da bi od prvog veljače svi kafići mogli posluživati kavu za van. Ugostitelji zahtjevaju jednakost u obavljanju svog posla. '

'Ministar Beroš je rekao da su odluke Stožera jedan kompleksan filigranski posao i da se vrlo lako može potkrasti greška u tim odlukama. Nažalost, te greške koštaju jako veliki broj u obitelji u Hrvatskoj, tako reći - glave. Nadam se da će se to promijeniti i da će svi ugostiteljski objekti steći pravo jednakosti dok traju restrikcije'', izjavila je Jelena Tabak, predsjednica Nacionalne udruge ugostitelja.

Kaže kako su tražili mjere koje bi ih spasile. ''Smatram kako je u budućnosti otvaranje terasa kvalitetnija odluka zbog raspodjele gostiju po objektu. Dodala je kako ugostitelji nisu očekivali naglo popuštanje mjera, ali jednakost u obavljanju rada pod restrikcijama jesu. Nejednakost kafića, restorana i hotela već neko vrijeme muči ugostitelje. ''Strašno nas je to mučilo. Vidjeli smo da se epidemiološki, ta djelatnost jako sigurno može odrađivati, a to kafići nisu mogli raditi'', istaknula je Tabak.

Pročitajte i ovo Ugostitelji traže popuštanje mjera kojega nema - 3 Hoće li se mjere popuštati Strpljenje ugostitelja je pri kraju: "Predugo ne radimo. Brojke padaju i vidimo tu nekakav optimizam, ali ne znamo ništa..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DISKRIMINATORNE ODREDBE Pobuna ugostitelja zbog navodnog popuštanja mjera tek u ožujku: "Mjere obeštećenja su apsolutno neupotrebljive!"

Rekla je kako je već sada, trajno zatvoreno više od 1000 ugostiteljskih objekata. ''Dok su financijske mjere na snazi, moći ćemo čekati bolja vremena. I dalje tražimo nastavak mjera za očuvanje radnih mjesta, naknadu fiksnih troškova i tri posto prometa iz 2019. godine kao bespovratnu financijsku injekciju da ugostitelji stanu na noge dok ne krene posao, kakav god će on biti'', zaključila je Tabak.

Više informacija pogledajte u priloženom videu.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene