Obavijesti Video Pretražite Navigacija
REGIJA IZ MINUTE U MINUTU

Prvi smrtni slučaj od koronavirusa u Sloveniji: Preminuo stariji muškarac iz Metlike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Srbiji je 46 osoba zaraženo virusom, a u Sloveniji se taj broj popeo na 181, a zabilježen je i prvi smrtni slučaj od koronavirusa u toj zemlji.

Ako se nalazite u nekoj od "crvenih zona" i želite podijeliti svoju priču, video ili fotografije, možete nam se javiti na moj.report@novatv.hr!

Pročitajte i ovo Kruzer u karanteni SVIJET IZ MINUTE U MINUTU Više od polovice preminulih od koronavirusa u EU-u i Kanadi su korisnici domova za starije i nemoćne Slika nije dostupna SVIJET IZ MINUTE U MINUTU Slovenska vlada dala policiji podatke o ljudima u karanteni, smatraju da bi moglo doći do razbuktavanja epidemije

* U Sloveniji je 181 zaraženi

* U Srbiji je 46 zaraženih

* Sjeverna Makedonija zatvara granice, imaju 18 potvrđenih slučajeva

Tijek zbivanja pratite u nastavku.

22:45 U Sjevernoj Makedoniji je potvrđeno novih šest slučajeva koronavirusa. Ukupan broj zaraženih narastao je na 18. Makedonski mediji javljaju da se zatvaraju sve kopnene granice osim četiri granična prijelaza. 13 oboljelih smješteno je u Infektivnu kliniku u Skoplju, a petero je u bolnici u Depru.

20:45 U Srbiji je potvrđeno još pet slučajeva koronavirusa. Ukupno je zaraženo 46 osoba, priopćeno je iz Ministarstva zdravlja. "Troje se nalazi na kućnoj njezi s lakšom kliničkom slikom, a dvoje je zadržano na bolničkom liječenju. Oni su bez komplikacija, stabilnog općeg stanja", dodaje se u priopćenju.

19:34 U susjednoj SLoveniji zabilježen je prvi smrtni slučaj od koronavirusa, prenose slovenski mediji. Riječ je o starijem muškarcu i kroničnom bolesniku iz Metlike koji je preminuo u ljubljanskom kliničkom centru.

Koronavirus se u Metliki pojavio krajem veljače, a tamo ga je donio jedan liječnik koji radi u lokalnom domu za starije osobe.

Broj zaraženih u Sloveniji i dalje raste te je trenutno potvrđena 181 zaražena osoba. U toj zemlji dosad je obavljeno 5369 testiranja.

18:00 Srbija je objavila da obustavlja izvov osnovnih životnih namirnica i dezinfekcijskih sredstava. "Građani ne trebaju brinuti. Planiramo s ovim završiti za dva mjeseca. Da za godinu dana nemamo ništa što bi neko napravio, imamo dovoljno pšenice i brašna, nema problema ni s uljem, šećerom... Spriječit ćemo izvoz osnovnih životnih namirnica za najmanje 30 dana", kazao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

17:40 U Republici Srpskoj potvrđeno je još tri slučaja koronavirusa. Ukupan broj osoba kod kojih je potvrđen novi virus u Republici Srpskoj porastao je na 18, pišu Nezavisne novine. Trenutno nema više informacija o novim zaraženima.

17:15 Slovenske vlasti u subotu nastoje pronaći rješenje za evakuaciju stotinjak ukrajinskih sezonskih radnika koji su već dva dana zarobljeni u autobusima na slovensko-talijanskoj granici, nakon uspostave pooštrenih kontrola u Europi zbog koronavirusa. "Umorna sam poput svih putnika", rekla je za AFP Julija Vural, jedna od stotinu i jedne osobe koje su provele dvije noći u dvama autobusima.

17:00 U Sloveniju je stigla pozitivna osoba koja je doletjela avionom Turkish Airlinesa. Nacionalni zavod za javno zdravstvo Slovenije pozvalo je putnike koji su stigli letom 1061 10. ožujka u Ljubljanu u 8:45 da se hitno jave liječnicima i pažljivo promatraju svoje zdravstveno stanje te da reagiraju na slučaj lošeg zdravlja, vrućice i infekcije dišnih putova.

16:30 Kosovo je potvrdilo treći slučaj koronavirusa. Vlada Kosova zatvorila je sve granične prijelaze za sve putnike, osim za državljane Kosova. Državljane Kosova nakon ulaska u zemlju očekuje samoizolacija u trajanju od dva tjedna. Zabranjena su javna okupljanja, a prekinut je i zračni promet u toj zemlji.

16:00 BiH uvodi karantene na granicu, piše Avaz. Od ponedjeljka će vojska postaviti šatore za građane BiH koji će na ulazu u zemlju morati provesti u karanteni dva tjedna.

"Situacija s koronavirusom je ozbiljna i nemamo je pravo ignorirati. Virus je kod nas došao jer su naši državljani boravili i radili na Zapadu. Oni koji se vraćaju su, također, potencijalni nositelji virusa i mi se moramo obraniti. Nisu stranci zaraženi u BiH, nego naši ljudi", kazao je Milorad Dodik.

15:40 U Sloveniji je potvrđen 181 slučaj zaraze. U posljednjih 24 sata zaraženo je novih 40 osoba, piše Delo.

15:00 Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski na području općina Debar i Centar Župa angažirao je vojsku. Odluka je došla nakon proglašavanja izvanrednog stanja zbog epidemije koronavirusa, a trajanje mjere očekuje se do 11. travnja.

11:00 Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine preporučila je održavanje misa na otvorenome, te je pozvala osobe izloženije riziku težih oboljenja od Covida 19 da razmisle hoće li dolaziti na euharistije, a odgođen je i vjeronauk za djecu.

8:40 Prema najnovijim podacima od 8:00 u subotu, u Srbiji je 41 čovjek pozitivan na koronavirus. Prvi zaraženi pacijent u toj zemlji noćas je bio negativan na test te je iz bolnice pušten na kućnu njegu.

8:37 Na Kosovu su u petak potvrđena prva dva slučaja koronavirusa.

Jedna od osoba kod koje je potvrđen virus je dvadesetogodišnja djevojka, talijanska državljanka koja je boravila u Klini, naselju na zapadu Kosova.

Drugi oboljeli je muškarac u dobi od 77 godina iz sela Stubla kod Vitine, na jugu Kosova prema granici sa Sjevernom Makedonijom, a općinske vlasti su nakon potvrde virusa izolirale cijelo selo.

8:36 Prema podacima od petka u Sloveniji je potvrđena 141 zaraza koronavirusom, no prema ocjenama nekih stručnjaka broj zaraženih osoba koje ne pokazuju znatnije simptome mogao bi biti i nekoliko puta veći.

8:35 Novoimenovana slovenska vlada, koja je održala prvu sjednicu odmah nakon potvrde u parlamentu u petak navečer, osnovala je stožer za borbu protiv epidemije koronavirusa s premijerom Janezom Janšom na čelu, a svi članovi vlade na sjednici su imali zaštitne maske na licu.

Više informacija o epidemiji koronavirusa u Hrvatskoj pročitajte OVDJE, a informacije o širenju virusa u svijetu naći ćete na OVOM linku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene