Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Nova žrtva koronavirusa: Prvi smrtni slučaj zabilježen u Dubrovniku, preminuo 85-godišnji muškarac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj osoba pozitivnih na koronavirus u Hrvatskoj trenutačno je 1182, a ozdravilo je 125 ljudi. Dosad je od koronavirusa preminulo 15 osoba, a zadarski Stožer izvijestio je da je tijekom noći preminuo i 88-godišnji muškarac koji je bio na respiratoru. Peti smrtni slučaj zabilježen je i u Osijeku gdje je preminula 82-godišnja žena.

* U Hrvatskoj pozitivne 1182 osobe

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* Ozdravilo 125 ljudi

* Od koronavirusa preminulo 15 osoba

* U Zadarskoj županiji preminuo je 88-godišnji muškarac

* Peta osoba preminula je u Osijeku. Riječ je o 82-godišnjoj ženi.

Situaciju s koronavirusom u svijetu pratite ovdje.

Tijek događanja pratite u nastavku:

18:49  Nakon pet dana bez ijednog novooboljelog, danas je u Varaždinskoj županiji potvrđeno 5 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Ukupno je u Varaždinskoj županiji zabilježeno 29 slučajeva. Sedam osoba je ozdravilo. Novooboljeli je policijski službenik srednjih godina čija zaraza je povezana s radom u Zagrebu te su njegovi kontakti u obradi.

17:07 U splitskom predgrađu Barutana u nedjelju su se na blagdan Cvjetnice počeli okupljati vjernici, a na zamolbu policije su se razišli i vratili u svoje domove. Više o tome ovdje.

15:16 U Sisačko-moslavačkoj županiji tijekom protekla 24 sata nije bilo novozaraženih koronavirusom pa je ukupan broj oboljelih i dalje 16, izvijestili su u nedjelju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

14:00 Nacionalni stožer objavio je nove podatke vezane uz epidemiju u Hrvatskoj. Više informacija možete potražiti ovdje.

13:01 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji potvrđena su četiri nova slučaja, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Ukupan broj oboljelih sada je 28, a ozdravilo je šest osoba. Sve osobe koje su na liječenju su trenutno općeg dobrog stanja.

12:59 U Karlovačkoj županiji od petka nema novooboljelih, a tijekom subote policija nije zabilježila kršenje mjera za sprječavanje širenja infekcije koronavirusom, doznaje se u nedjelju u županijskom Stožeru Civilne zaštite.

12:55 Šest je novooboljelih pacijenata od koronavirusa u Šibensko-kninskoj županiji, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Troje novooboljelih je iz Šibenika, dvoje iz Murtera i jedna osoba iz Knina. Time se brojka povećala na 38 oboljelih.

12:44 Prvi smrtni slučaj zabilježen je u Dubrovniku gdje je od koronavirusa preminuo 85-godišnji muškarac.

12:33 Jedan od dvoje novooboljelih u Brodsko-posavskoj županiji je zdravstveni djelatnik iz slavonskobrodske bolnice, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

"Novooboljeli su bili u kontaktu s već od ranije poznatim osobama pozitivnim na koronavirus. Trenutno je u samoizolaciji ukupno 75 osoba vezanih uz zdravstveni sustav (liječnici, tehničari, čistačice)", izvijestio je ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Ante Cvitković.

12:24 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji drugi dan zaredom nema novozaraženih koronavirusom, priopćio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Nijedan zdravstveni djelatnik nije zaražen koronavirusom, napominju u županijskom Stožeru.

11:57 U Zagrebačkoj županiji tijekom protekla 24 sata četvero je novooboljelih, a evidentirano je ukupno 90 osoba zaraženih koronavirusom, izvijestio je u nedjelju županijski Zavod za javno zdravstvo.

11:54 Troje je novooboljelih od koronavirusa u Ličko-senjskoj županiji, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Sve potvrđene zaražene osobe dobrog su općeg stanja.

11:46 U Brodsko-posavskoj županiji potvrđena su dva nova slučaja zaraze.

11:42 Novih 9 osoba pozitivno je na koronavirus u Splitsko-dalmatinskoj županiji; i to po jedna iz Hrvaca, Muća, Soline i Šolte, a petero iz Splita. Svi novooboljeli su zadovoljavajućeg općeg zdravstvenog stanja.  

 11:05 U KBC-u Osijek preminula je peta žrtva koronavirusa u Osječko-baranjskoj županiji, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Riječ je o 82-godišnjoj onkološkoj bolesnici koja nije bila na respiratoru. Zabilježena su i tri nova slučaja zaraze u Osječko-baranjskoj županiji. Više pročitajte OVDJE.

5. travnja 2020. Konferencija za medije Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije u 11 sati

Posted by Osječko-baranjska županija on Sunday, April 5, 2020

 10:58 U Virovitičko-podravskoj županiji četvrti dan zaredom nema novooboljelih od koronavirusa. 

Izdržimo da bi živjeli. I četvrti dan zaredom, Virovitičko-podravska županija nema novo zaraženih osoba od korona...

Posted by Virovitičko-podravska županija on Sunday, April 5, 2020

 10:52 Još četiri osobe potvrđene su pozitivne na području Krapinsko-zagorske županije, u kojoj je dosad evidentirano 80 osoba zaraženih koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer. 

Novooboljele osobe dolaze s područja Grada Pregrade, općine Bedekovčina i općine Jesenje.

10:45 U Primorsko-goranskoj županiji tijekom posljednja 24 sata koronavirusom je zaražena jedna osoba, a dvije su ozdravile. U županiji sada ukupno 50 oboljelih, dok je sedam ozdravilo, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Novooboljela osoba je bila u samoizolaciji, a njeno obolijevanje je povezano s nedavnim putovanjem skupine građana u Tursku.

10:41 U Vukovarsko-srijemskoj županiji ina koronavirus pozitivne još tri osobe, među kojima je i jedno dijete iz Nuštra i dvije odrasle osobe iz Vinkovaca, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Ukupno je oboljela 21 ooba.

10:06 U Zadru je tijekom noći sa subote na nedjelju od koronavirusa preminuo 88-godišnji pacijent. Riječ je, kažu iz županijskog Stožera civilne zaštite, o kroničnom bolesniku koji je bio na respiratoru i koji je bio kontakt s bolnicom u Biogradu. Još su tri osobe pozitivne na koronavirus, a ukupno ih je 53 u Zadarskoj županiji. Više pročitajte OVDJE.

9:51 U Istarskoj su županiji potvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite u nedjelju. Ispitana su 82 uzorka, a dvoje novooboljelih od ranije su u samoizolaciji i riječ je o bliskim kontaktima već pozitivnih osoba sa sjeverozapada Istre.

8:57 Na Cvjetnicu će se ove godine, zbog pandemije koronavirusa, euharistijska slavlja diljem Hrvatske održati bez vjernika ili s ograničenim brojem njih, u skladu s preporukama civilnih i vjerskih vlasti. Više pročitajte OVDJE.

7:45 U Hrvatsku se iz inozemstva u Zagreb izvanrednim letovima Croatia Airlinesa vratilo 148 hrvatskih državljana. Radi se o Hrvatima iz Italije, Portugala, Španjolske i Švedske. U nedjelju navečer očekuje se 37 putnika u zadarskoj luci Gaženica koji iz Ancone dolaze katamaranom "Jelena" iz flote Jadrolinije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene