Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Stožer objavio najnovije brojke: U Hrvatskoj više od 500 novih slučajeva, preminulo 26 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U subotu je zabilježen 551 novi slučaj pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj ukupno 3075. Među njima je 1249 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 113 pacijent.

* 232.090 ukupno registriranih

* 3075 osobe trenutačno imaju koronu

* Hospitalizirano je 1249 zaraženih

* 113 pacijent je na respiratoru

Tijek događaja pratite u nastavku.

12:41 Na području Splitsko-dalmatinske županije danas su 72 novooboljele osobe, jedna je preminula. Na bolničkom liječenju nalaze se 65 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se sedam osoba nalazi na respiratoru. Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminula je jedna muška osoba stara 92 godine. Osoba je uz brojne komorbiditete bila pozitivna i na covid infekciju.

11:59 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata osam je novooboljelih osoba od COVID-19, pet osoba je izliječeno. Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalazi 10 osoba.

11:52 U Sisačko- moslavačkoj županiji je 27 novooboljelih
osoba
od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o sedam osoba s područja grada Popovače, pet osoba s područja grada Siska, četiri osobe s područja grada Kutine, tri osobe s područja grada Petrinje, tri osobe s područja grada Gline, dvije osobe s područja općine Sunja, dvije osobe s područja grada Novske te jednoj osobi s područja općine Lekenik.

11:33 U Varaždinskoj županiji su potvrđena 32 nova slučaja zaraze, jedna osoba je preminula. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 67 osoba s težom kliničkom slikom. Od toga je 20 osoba na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, četiri u jedinici intenzivnog liječenja od kojih troje na respiratoru, 31 osoba je u Klenovniku od kojih jedna na respiratoru i 12 u Novom Marofu.

11:29 Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je osam novih osoba pozitivnih na koronavirus. Na COVID odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice nalazi se 18 pacijenata. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalaze se 44 pacijenta pozitivna na SARS CoV-2, od kojih su tri na respiratoru.

11:25 Na području Brodsko-posavske županije evidentiran je 21 novi pozitivni nalaz osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2. Hospitalizirane su ukupno 64 osobe, od čega u slavonskobrodskoj bolnici 51 osoba, a u novogradiškoj bolnici 13 osoba. Devet hospitaliziranih osoba je na respiratoru.

11:23 Na području Virovitičko-podravske županije je troje novozaraženih koronavirusom. Jedna ženska osoba (1962. godište), preminula je uslijed infekcije COVIDOM-19, a pritom je imala i brojne komorbiditete.

Trenutno je 30 hospitaliziranih COVID-19 pacijenata, 29 u Općoj bolnici Virovitica i jedna osoba u KBC-u Osijek.  i poštivanju epidemioloških mjera.

11:05 U Zadarskoj županiji su 33 novozaražene osobe od koronavirusa, a jedna je osoba preminula.

U Općoj bolnici Zadar hospitalizirana su 22 bolesnika od kojih je troje na respiratoru, a u biogradskoj bolnici trenutno nema pacijenata oboljelih od koronavirusa. Od posljednica koronavirusa na COVID odjelu OB Zadar preminuo je je 83-godišnji pacijent.

10:58 Na području Zagrebačke županije zaraženo je još 59 osoba. Trenutno je aktivan 591 slučaj.

10:51 U posljednja 24 sata zabilježen je 551 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3075. Među njima je 1249 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 113 pacijenata.

Preminulo je 26 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 232.090 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 4998 preminulo, ukupno se oporavilo 224.017 osoba od toga 567 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 15.700 osoba. Do danas je ukupno testirano 1,186.046 osoba, od toga 5195 u posljednja 24 sata.

10:49 Na području Međimurske županije je evidentirano 11 pozitivnih slučajeva na virus COVID-19. Testiranjima brzim antigenskim testovima koji se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima, primljena je informacija o dva pozitivna slučaja. Preminula je jedna osoba.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 44 pacijenta pozitivnih na virus COVID-19. Na invazivnoj respiraciji nalazi se jedan COVID pozitivan pacijent.

10:41 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije preuzeo je pošiljku zaštitne medicinske opreme potrebne u daljnjem suzbijanju epidemije koronavirusa. Stiglo je više 80 tisuća komada različite zaštitne opreme – veće količine kirurških maski, rukavica, zaštitnih maski KN95, kirurških odijela i zaštitnih ogrtača, vizira, naočala, nazuvaka te medicinskog alkohola i dezinficijensa.

10:36 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 38 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U Općoj bolnici Dubrovnik hospitalizirano je 20 osoba pozitivnih na koronavirus. Jedan pacijenat zahtijeva intenzivnu skrb i na invazivnoj je ventilaciji.

10:19 U Primorsko-goranskoj županiji je 58 novooboljelih. Preminule su dvije osobe. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a na bolničkom liječenju se nalaze 36 pacijenata, od toga su na respiratoru tri osobe.

10:05 U Zagrebu je, prema podacima HZJZ-a zaraženo još 80 osoba. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ "Dr. Andrija Štampar" obavljeno je 715 testiranja na SARS-CoV-2.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi sedam korisnika.

Zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 virus kod jednog učenika, jednog nastavnika i jednog pomoćnika u nastavi osnovnih škola te dva učenika srednjih škola, izrečena je mjera samoizolacije za 50 učenika osnovnih škola te 44 učenika srednjih škola.

10:00 Na području Osječko-baranjske županije je još 26 osoba pozitivno. Preminule su četiri osobe.

Na bolničkom liječenju nalazi se 97 osoba oboljelih od COVID-19, i to 62 u Kliničkom bolničkom centru Osijek. Od njih je devet na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 35 pacijenata s tim oboljenjem. U zadnja 24 sata u bolnicama u Osijeku i Našicama preminulo je četvero COVID pozitivnih osoba u dobi od 77 do 83 godina.

9:46 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 41 pacijent zaražen koronavirusom, od kojih je njih troje na respiratoru, dok je 15 pacijenata na opservaciji.

9:37 Na području Šibensko-kninske županije 29 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 13 osoba, od kojih su dvije osobe na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi 17 osoba.

9:34 U Požeško-slavonskoj županiji je zaraženo još 11 osoba. 17 osoba je hospitalizirano.

9:32 U Vukovarsko-srijemskoj županiji je osam novih pozitivnih osoba na COVID-19, od čega je šest pozitivnih na PCR testiranju, a dvoje na brzom antigenom testu. Trenutno je u županiji 27 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

9:11 Učenici svih osam razreda osnovne i završnih razreda srednje škole od 1. veljače nastavu će pratiti u školi, dok će ostali srednjoškolci nastavu pratiti online, uz neke iznimke poput Istarske županije u kojoj će učenici viših razreda osnovnih škola nastavu i dalje pratiti online. >>Opširnije

9:07 U Istri je potvrđeno sedam novozaraženih osoba. Trenutno je 77 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba, preminula je jedna osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 717 osoba.

U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 23 osoba, od toga je pet osoba u respiracijskom centru. Preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba (1977. godište) s pridruženim značajnim kroničnim bolestima.

8:52 Na području Koprivničko-križevačke županije je potvrđeno 14 novih slučajeva bolesti COVID-19. Na bolničkom se liječenju trenutno nalaze 23 osobe.

Pročitajte i ovo Koronavirus, Hrvatska - 7 Učinci pandemije Porast za više od 70 posto: Zabilježen značajan porast broja umrlih u Hrvatskoj

Pročitajte i ovo Hrvoje Bujas ODLUKA SA SASTANKA Ogorčeni poduzetnici najavljuju veliku akciju za srijedu. Hoće li ipak otvoriti kafiće i teretane? "Da ja imam kafić, ja bih ga otvorio"

7:51 Nakon što je Nacionalni stožer produljio aktualne mjere, dopustivši osnovnoškolcima da fizički pohađaju nastavu i sportašima da treniraju na otvorenom, reakcije dolaze sa svih strana, no nimalo pozitivne. Vlasnici teretana odlučili su od ponedjeljka otvoriti svoja vrata korisnicima. >>Opširnije

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene