Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Stožer objavio najnovije podatke, preminulo još devet osoba: Provjerite stanje po županijama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 809 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a devet osoba je umrlo, izvijestio je u nedjelju Nacionalni stožer civilne zaštite. Broj aktivnih slučajeva je ukupno 8946. Među njima je 648 pacijenata na bolničkom liječenju te je na respiratoru 38 pacijenata.

 

  • 8946 aktivnih slučajeva
  • 648 pacijenta na bolničkom liječenju
  • 38 osoba na respiratoru
  • 68,59 posto odraslog stanovništva cijepljeno

Tijek događanja pratite u nastavku:

15:27 
Na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 15 novih slučaja zaraze od COVID-19. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici Dr. Josip Benčević hospitalizirano je ukupno osam osoba, a u novogradiškoj Općoj bolnici hospitalizirano je ukupno pet osoba. 

Prema podacima Policijske uprave Brodsko-posavske trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalaze 243 osobe.

14:11 U Krapinsko-zagorskoj županiji zabilježeno je 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom. 10 ih je testirano PCR testom, a pet brzim antigenskim testom. U samoizolaciji je 425 osoba. Na liječenju u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana je šestero pacijenata pozitivnih na koronavirus.

13:53 Na području Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 354 obrađena testa, zabilježeno je 113 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 73, Hvara dvije, Imotskoga jedna, Kaštela osam, Makarske jedna, Omiša dvije, Sinja dvije, Solina devet, Trilja dvije, Trogira jedna, Visa jedna, Vrgorca jedna, Dugoga Rata četiri, Dugopolja jedna, Klisa dvije i Podstrane tri. Ukupno 306 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju u KBC-u Split nalaze se 32 COVID pozitivne osobe dok se sedam osoba nalazi na respiratoru.

13:16 U gradu Zagrebu zabilježeno je 219 novooboljelih osoba, a tijekom protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 378 uzoraka PCR testiranja te je 149 nalaza bilo pozitivno. Tijekom jučerašnjeg dana djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 140 oboljelih osoba. U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalazi osam osoba. U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata evidentirani su jedan pozitivan korisnik i jedan nezdravstveni djelatnik.

11:40 Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata testiran je 21 uzorak i potvrđena su dva nova slučajeva zaraze koronavirusom. Na liječenju od posljedica zaraze u Općoj bolnici Virovitica je 11 pacijenata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KORONA I DALJE VREBA Njemačka ukinula većinu mjera. Kina ima najveći broj zaraza od početka pandemije: Stanovnici sve frustriraniji

11:38 
U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 809 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a devet osoba je umrlo, izvijestio je u nedjelju Nacionalni stožer civilne zaštite.

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 8946. Među njima je 648 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 38 pacijenata. U samoizolaciji je trenutno 6399 osoba. Testirano je 3867 osoba u posljednja 24 sata.

Zaključno s 2. travnjem utrošeno je 5.227.996 doza cjepiva, a cijepljeno je 59,44 posto ukupnog stanovništva, odnosno 70,70 posto odraslog stanovništva. U subotu je utrošeno 496 doza cjepiva, a od toga je 38 osoba cijepljeno prvom dozom.

Zaključno s 2. travnjem 2.311.202 osobe cijepljene su barem jednom dozom, a od njih je cijepljenje završeno za 2.238.604 osobe ( 2.037.048 osoba cijepljeno s dvije doze te 201.556 osoba cijepljeno cjepivom Jannsen), što čini 68,59 posto odraslog stanovništva.

11:24 
U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su 54 nova slučaja zaraze koronavirusom. Radi se o 28 osoba iz Dubrovnika, 11 iz Župe dubrovačke, pet iz Konavala, četiri iz Vele Luke, tri iz Orebića, dvije iz Blata te jedna iz Metkovića. Preminula je jedna ženska osoba iz Dubrovnika (rođena 1928.). U posljednja 24 sata obrađeno je 216 uzoraka. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 13 osoba pozitivnih na koronavirus, dva pacijenta su na intenzivnoj skrbi i nalaze se na respiratoru. U samoizolaciji je 330 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije.

10:52
Na području Primorsko-goranske županije zabilježeno je 115 novooboljelih. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 653 uzoraka briseva što čini udio od 17.61 posto pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

96 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, po šest s Liburnijskog područja i otoka Lošinja, četiri iz Crikveničko-vinodolskog područja, dvije s otoka Krka te jedna iz Gorskog kotara. 74 novooboljelih pripada radno aktivnoj populaciji, 25 mlađim dobnim skupinama i 16 skupini starijih od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se danas povećao za dvije osobe u odnosu na jučer i iznosi 66. Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je zbog daljnjeg pada broja aktivnih slučajeva te manjeg rasta broja hospitaliziranih osoba, danas nešto viša od jučer, i iznosi 2.51 posto.

10:33 Na poručju Međimurske županije u protekla 24 sata obrađena su 102 uzorka, od čega su evidentirana 33 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 32,4 posto pozitivnih od broja testiranih. Iz drugih županija javljeno da je PCR-om dokazan SARS-Cov-2 kod osam osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji. Brzim antigenskim testiranjem potvrđena su četiri pozitivna nalaza na SARS-CoV-2. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 15 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je pet osoba.

10:25 U Zagrebačkoj županiji zabilježeno je 85 novooboljelih osoba od COVID-19. Najviše novooboljelih je u Velikoj Gorici - 24. U Dugom Selu je 12 novooboljelih osoba, u Zaprešiću devet.

10:05 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do osam sati, u posljednja 24 sata je 13 novih pozitivnih osoba na COVID-19 potvrđenih PCR testiranjem (šest osoba iz Vinkovaca, po dvije osobe iz Andrijaševaca i Babine Grede te po jedna osoba iz Mirkovaca, Šiškovaca i Tordinaca ). 

U protekla 24 sata testirana je 141 osoba, a trenutno su u Županiji 22 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti. U samoizolaciji se na području županije nalazi 271 osoba. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji, šest je pozitivnih osoba iz sustava zdravstva (jedan liječnik, četiri medicinske sestre / tehničara, jedan nezdravstveni djelatnik zaposlen u zdravstvu).

10:00 U Varaždinskoj županiji zabilježeno je 35 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 146 osoba, od čega je potvrđeno 35 pozitivnih nalaza. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 28 pacijenata, od kojih je jedan na respiratoru.

9:39 U Karlovačkoj županiji evidentirana su 24 nova slučaja zaraze koronavirusom. Tijekom jučerašnjeg dana PCR metodom zabilježena su  22 nova slučaja zaraze koronavirusom. S područja grada je Karlovca 14 osoba, Ogulina jedna, Ozlja jedna, općine Barilović dvije, Josipdola jedna, Plaškog jedna, Žakanja dvije.

Od 19 osoba testiranih putem brzog antigenskog testiranja zabilježena su dva nova slučaja koronavirusa (DZ Ogulin jedan, DZ Vojnić jedan). Na bolničkom liječenju na COVID odjelu karlovačke Opće bolnice nalaze se 22 osobe, na COVID odjelu ogulinske bolnice šest osoba. U posljednja 24 sata novoprimljene su četiri COVID pozitivne osobe.

9:22 Na području Šibensko-kninske županije zabilježeno je sedam osoba novooboljelih od COVID-19 infekcije. U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 49 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus. U šibenskoj bolnici liječi se 19 osoba, od kojih su četiri osobe na respiratoru. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 92 osobe. Od toga je 43 bliskih kontakata oboljelih, a za 49 osoba je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZ MINUTE U MINUTU Stožer objavio najnovije podatke, preminulo još osam osoba: Provjerite stanje po županijama

9:18 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom, i to u Bjelovaru 13, Grubišnom Polju jedan, Daruvaru jedan i u Garešnici jedan. Preminula je jedna osoba. U Općoj bolnici Bjelovar na liječenju je 11 pacijenta zaraženih koronavirusom, od kojih su tri na respiratoru. Na opservaciji je jedan pacijent. U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 135 osoba.

9:18 Na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je 10 novih slučaja zaraze koronavirusom, a tijekom jučerašnjeg dana PCR i BAT testiranjem izuzeto je 58 uzoraka sa sumnjom na koronavirus. Na  bolničkom se liječenju nalazi pet pacijenata, od kojih je jedan na respiratoru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAJVEĆA STOPA DO SADA Nagli porast: Svaki trinaesti stanovnik Velike Britanije zaražen koronavirusom

9:03 Na području Istarske županije potvrđeno je 11 novozaraženih osoba, a ispitano je 156 uzorka briseva na COVID-19. U Općoj bolnici Pula, na liječenju se nalazi ukupno 25 pacijenta, od kojih je na Odjelu za infektologiju 24 osoba i Respiracijskom centru jedna osoba.

8:46 U Sisačko-moslavačkoj županiji zabilježeno je 27 novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Radi se o 11 osoba s područja grada Kutine, osam osoba s područja grada Popovače, četiri osobe s područja grada Siska, tri osobe s područja grada Novske i jednoj osobi s područja općine Gvozda.

7:56 U Požeško-slavonskoj županiji zaraženo je još devet osoba. Trenutno je aktivno 64 slučaja zaraze koronavirusom, tri osobe su hospitalizirane, 61 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 36 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 55 uzoraka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene