Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

U KBC-u Split preminule dvije korisnice doma za umirovljenike, preminula i 82-godišnjakinja u Koprivničko-križevačkoj županiji

Izlazak iz izolacije
Izlazak iz izolacije Dnevnik Nove TV
Aktualno Galerija +0 Izlazak iz izolacije Galerija 1/1 >>
Dosad je u Hrvatskoj 2039 osoba potvrđeno pozitivno na koronavirus, od čega su 1166 osobe ozdravile, a zabilježeno je 59 smrtnih slučajeva. Hrvatska od ponedjeljka ulazi u prvu fazu popuštanja mjera, a stručnjaci pozivaju na oprez te upozoravaju na to da situacija još nije normalizirana.

* Zaraženo 2039 ljudi

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* Ozdravile 1166 osobe

* Zabilježeno 59 smrtnih slučajeva

* Počela prva faza popuštanja epidemioloških mjera

Situaciju u svijetu iz minute u minutu pratite ovdje.

Tijek događanja iz minute u minutu pratite u nastavku:

18:59 U Hrvatsku je iz Kine dopremljeno još 76 tona medicinske opreme. VIše o tome OVDJE. 

18:40 Središnja poslovnica Zagrebačkog holdinga od utorka, 28. travnja, radit će prema uobičajenom radnom vremenu - radnim danom od 7,30 do 19,30 sati te subotom od 8 do 12 sati radi dostupnosti svim kategorijama korisnika i zbog izbjegavanja gužve.

18:00 Rovinjska bolnica za ortopediju i rehabilitaciju "Prim. dr. Martin Horvat" u ponedjeljak je ponovno krenula s radom dječje ambulante i bolničkom rehabilitacijom, uz pojačane mjere zaštite i prevecije širenja zaraze koronavirusom.

16:45 U skladu s popuštanjem protuepidemijskih mjera, u Karlovcu su u ponedjeljak počeli raditi knjižnica po modelu drive-in i akvarij Aquatika bez kafića, a sutra se otvara Muzej Domovinskog rata i Galerija "Vjekoslav Karas", sve uz propisane mjere zaštite od širenja koronavirusa.

16:41 Ministar turizma Gari Cappelli kazao je da na razini EU-a mora postojati zajednički plan izlaska iz krize uzrokovane pandemijom koronavirusa, a on bi između ostalog uključivao donošenje zajedničkog protokola putovanja i svojevrsnu "putovnicu Covid-19". Više o tome OVDJE. 

16:15 Tvrtka Prvo plinarsko društvo iz Vukovara donirala je 2,9 milijuna kuna za nabavu nužne medicinske opreme u osam hrvatskih bolnica, izvijestili su iz te tvrtke.

15:00 U Krapinsko-zagorskoj županiji u protekla 24 sata nisu evidentirane novooboljele osobe od koronavirusa. Na području županije trenutačno je 101 oboljela osoba, od kojih se 95 liječi kod kuće, a šest je na bolničkom liječenju.

14:55 Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak danas je kazao da je drugi val širenja zaraze koronavirusa moguć. Više informacija može se pročitati ovdje.

14:20 Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je najnovije informacije o koronavirusu u Hrvatskoj. Od jučer su umrle četiri osobe, a novih potvrđenih slučajeva je devet. Trenutačno je potvrđeno ukupno 2039 osoba zaraženih koronavirusom, a 1166 osoba je ozdravilo. Više informacija možete pročitati ovdje.

13:42 U KBC-u Split tijekom prijepodneva preminule su ženske osobe starije životne dobi (89 i 97 godina), priopćio je županijski Stožer. Preminule pacijentice bile su korisnice Doma za starije i nemoćne Split smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici. Uz nekoliko kroničnih bolesti osoba bile su pozitivne i na koronavirus.

13:12 Novih slučajeva zaraze nema u Varaždinskoj županiji, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Dosad je u toj županiji ukupno oboljelo 46 osoba, a njih 30 je ozdravilo.

12:26 U Međimurskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa te se nastavlja povoljna epidemiološka situacija, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

12:14 Na području Zagreba nema novih osoba pozitivnih na koronavirus, objavio je Stožer civilne zaštite Grada Zagreba. Dosad su u Zagrebu potvrđena ukupno 462 slučaja, od čega je ozdravilo 286 osoba. 

12:06 U posljednja 24 sata dvije su novooboljele osobe od koronavirusa u Koprivničko-križevačkoj županiji, a jedna je ozdravila, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Preminula je i prva osoba s područje te županije pozitivna na koronavirusa. Riječ je o 82-godišnjoj ženi koja je imala i niz drugih kroničnih bolesti te nije bila korisnica Doma za starije i nemoćne.

11:53 Osječko-baranjskoj županiji jedna je novooboljela osoba, a petero ih je ozdravilo, priopćio je županijski Stožer. Novozaražena osoba je iz Briješća, a dosad je na području te županije potvrđeno 116 slučajeva zaraze.

11:40 Na području Sisačko-moslavačke županije nema novooboljelih osoba, objavio je županijski Stožer.

U izolacijskoj jedinici Opće bolnice ''Dr. Ivo Pedišić'' u Sisku smješteno je troje pacijenata, a ostali su na kućnom liječenju. Od ukupno 32 dosad potvrđenih slučajeva zaraze, na području te županije još je 15 oboljelih od koronavirusa.

11:37 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji deveti dan zaredom nema novozaraženih, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

11:32 Stožer civilne zaštite Splitsko dalmatinske županije izvijestio je da su potvrđena četiri nova slučaja zaraze, i to tri iz Splita i jedan iz Podstrane. Nitko od novooboljelih osoba nije povezan s domovima za starije i nemoćne. Među novooboljelima je troje zdravstvenih djelatnika. Ozdravilo je još 27 osoba s područja županije.

11:30 U Karlovačkoj županiji jedna je novooboljela osoba, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Riječ je o osobi koja je već ranije smještena u samoizolaciju i osjeća se dobro.

11:07 Na području Zagrebačke županije u protekla 24 sata potvrđen je jedan novi slučaj zaraze, a dvije su osobe ozdravile, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Dosad je u toj županiji evidentirano 128 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, a izliječeno je 47 osoba.

10:48 Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije objavio je da u toj županiji nema novooboljelih od koronavirusa, a broj zaraženih osoba je 86. Ozdravilo je 37 osoba.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je pet pacijenata, od kojih je jedna osoba i dalje na respiratoru. Dva pacijenta iz šibenske bolnice i dalje su na respiratoru u KBC-u Split.

U protekla 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj nije bilo dojava o kršenju mjera samoizolacije.

10:41 U Primorsko-goranskoj županiji u protekla 24 sata nema novozaraženih, objavio je na konferenciji za medije županijski Stožer civilne zaštite.

10:15 U posljednja 24 sata nema novih pozitivnih osoba u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a ozdravile su još dvije osobe, objavio je Stožer civilne zaštite te županije. Ukupno je dosad oboljelo 39 osoba, a ozdravilo ih je 10.

10:12 U Zadarskoj županiji nema novozaraženih osoba, a ukupno je od početka epidemije zaraženo 85 osoba, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Dosad je ozdravilo 37 osoba s područja Zadarske županije.

10:11 Na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih od koronavirusa, objavio je županijski Stožer. Dosad je ukupno zabilježeno 20 pozitivnih slučajeva na području te županije, tri su osobe ozdravile, a jedna je preminula .

10:08 Novooboljelih deveti dan zaredom nema u Ličko-senjskoj županiji, izvijestio je županijski Stožer. 

Ukupno su dosad oboljele 22 osobe, od čega su tri izliječene. 

10:05 U Požeško-slavonskoj županiji 27. dan nema novooboljelih osoba, a od 22. travnja u županiji nema nijedne potvrđene pozitivne osobe, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. 

9:29 Stožer civilne zaštite Istarske županije izvijestio je da u toj županiji nema novih osoba oboljelih od koronavirusa. U posljednja 24 sata testirano je 11 uzoraka brisova i svi su negativni, a jedna je osoba ozdravila.

8:45 Dvanaesti dan zaredom na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema novozaraženih osoba, priopćio je Stožer civilne zaštite te županije.

Dosad je na tom području potvrđeno 10 slučajeva zaraze, od čega je šest osoba ozdravilo.

8:40 Na području Virovitičko-podravske županije šesti dan zaredom nema novooboljelih, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. U posljednja 24 sata testirano je sedam osoba. 

Na tom je području sedam oboljelih od koronavirusa, od čega dvije osobe pokazuju blage simptome bolesti, a ostalih četvero ih nema. 

7:44 Zagrepčanima je od ponedjeljka ponovno na raspolaganju 111 autobusnih linija javnog gradskog prijevoza, objavio je ZET na svojim službenim stranicama. Tramvajske linije u promet će se uvoditi postupno. Više o tome pročitajte ovdje.

7:38 Od ponoći više nije na snazi mjera karantene za Udbinu u Ličko-senjskoj županiji. Ipak, građani će morati koristiti propusnice te će ova odluka ostati na snazi samo ako se ne pogorša epidemiološka situacija, odlučio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

7:34 Hrvatska je ušla u novu fazu borbe s epidemijom koronavirusom, točnije prvu fazu popuštanja epidemioloških mjera. Otvaraju se neprehrambene trgovine, knjižare, knjižnice, muzeji, počinju voziti tramvaji i autobusi. Ipak, to ne znači povratak životu na kakav su građani navikli. Kako će od ponedjeljka izgledati život u Hrvatskoj, pogledajte ovdje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene