Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Lokalni stožeri objavljuju nove informacije: U Splitsko-dalmatinskoj županiji više od 100 novozaraženih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U protekla 24 sata 590 je novih slučajeva zaraze koronavirusom od 5429 testiranih. Preminulo je šest osoba.

* Dosad zaražene 245.462 osobe

* Ukupno preminulo 5570 osoba

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku:

14:00 Krapinsko-zagorska županija evidentirala je sedam novooboljelih. Broj aktivnih slučajeva je 77, a u samoizolaciji se nalazi 687 osoba. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana od koronavirusa se liječi 17 pacijenata.

12:27 Na području Brodsko-posavske županije potvrđena su 33 nova slučaja zaraze. Hospitalizirane su 42 osobe od 157 aktivnih slučajeva. U samoizolaciji se nalazi 565 osoba.

12:23 Tijekom jučerašnjeg dana u Šibensko-kninskoj županiji testirano je 87 uzoraka na koronavirus te je potvrđeno 20 novih slučajeva zaraze. Trenutačno je 129 aktivnih slučajeva, a pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije nalazi se 637 osoba.

Pročitajte i ovo Istraživanje Dnevnika Nove TV - Zagreb nakon Milana Bandića - 2 Istraživanje Dnevnika Nove TV Zagreb nakon Milana Bandića: Tko bi mogao biti novi gradonačelnik? Da su danas izbori jednom bi kandidatu moglo pripasti 38 posto glasova

Pročitajte i ovo Mate Lukić, voditelj postrojbe zadarske Civilne zaštite Imaju pune ruke posla Inspektori provjeravaju kafiće i krše li se epidemiološke mjere, no neke stvari ne mogu utvrditi: "To ne možemo provjeriti, nemoguće je"

12:08 U Splitsko-dalmatinskoj županiji od 528 obrađenih tekstova, 101 je novooboljela osoba. U samoizolaciji se nalazi 1646, a hospitalizirane su 54 osobe. Preminula je jedna osoba.

11:52 Varaždinska županija broji 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Preminula je jedna osoba. Testirana su 283 uzorka. Na bolničkom liječenju nalazi se 37 pacijenata.

11:48 S područja Ličko-senjske županije 13 je novooboljelih, a testirano je 70 ljudi. U samoizolaciji se nalazi 313 građana, a hospitalizirano je 18 pacijenata.

10:57 Na području Dubrovačko-neretvanske županije 68 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Tijekom jučerašnjeg dana obrađeno je 348 uzoraka. U OB-u Dubrovnik liječi se 45 bolesnika.

10:51 U Gradu Zagrebu 69 je novozaraženih osoba od 648 testiranih. Trenutačno je 429 aktivnih slučajeva.

Policija je najavila da će na prijave javnih okupljanja izlaziti i kažnjavati ''ono što je kažnjivo''. ''Neće policija nikoga tjerati niti je to ikada radila'', rekli su iz PU zagrebačke te dodali da policija poduzima sve mjere koje su zakonom propisane.

''Ako dođe do bilo kakvog narušavanja javnog reda i mira, kršenja mjera odluka Nacionalnog stožera ili bilo čega drugoga što je zakonom propisano, a da je kažnjivo, policija će zaista reagirati'', rekli su.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stanje u Gradu Pavičić Vukičević o prvim potezima na čelu Zagreba: "Za nas govore da smo uhljebi. Dokazat ćemo da to nije istina." Komentirala i priču o uništavanju dokumenata

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zadatak koji uči toleranciji?! Riječki osmaši na vjeronauku birali hoće li sjediti kraj "homoseksualca", "srpskog vojnika iz Bosne" ili "Roma koji je tek izašao iz zatvora"

''Okupljanja mladih, okupljanja bilo koje vrste, naznačena su propisanim epidemiološkim mjerama. Mi uvijek naglašavamo - pridržavajte se epidemioloških mjera. Ako se netko nađe u situaciji da prekrši neku epidemiološku mjeru, to ne znači da je ne treba uvažavati. To nam ne daje argument da rušimo sustav mjera.''

''Upravo smo u procesu validacije novih PCR testova, upravo za određivanje novih varijanti virusa COVID-a zbog toga što je pravovremena informacija neophodna da bi se spriječilo širenje virusa.''

''Nikada ovaj Stožer ne misli da treba polemizirati sa mjerama. Mjere donosi Nacionalni stožer i mi smo dužni provoditi te mjere. Život je nešto drugo. Mjere i ova situacija u kojoj se nalazimo uistinu zahtjeva da osim mjera razmortimo i kontekst, a ovo je bio kontekst za koji se ovaj Stožer pokušao pripremiti. Nismo pozivali nikoga da dođe na ispraćaj. U povijesti Hrvatske države ovo je drugi put, prvi put je pokojni predsjednik Tuđman umro u mandatu, ali nisu bile epidemiološke mjere. Ovo je drugi put da u mandatu umire treća izvršna osoba u ovoj državi. U okviru epidemioloških mjera, racionalno, poslovno, epidemiološki, sve smo odradili'', izjavili su.

10:50 Karlovačka županija bilježi 44 nova slučaja zaraze. Brzim antigenskim testiranjem potvrđeno je 14 zaraza, dok je PCR metodom testirana 131 osoba, od čega je 30 novih slučajeva zaraze. U samoizolaciji se nalazi 349 građana, a na bolničkom je liječenju 26 COVID pozitivnih pacijenata.

10:35 Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je najnovije podatke o koronavirusu u Hrvatskoj. Više možete pogledati ovdje.

U posljednja 24 sata zabilježeno je 590 novih slučajeva zaraze koronavirusom te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3609. Preminulo je šest osoba, a analizirano je 5429 uzoraka.

10:30 Ukupno su analizirana 143 uzorka te je 15 pozitivnih slučajeva u Međimurskoj županiji. Hospitalizirane su 34, a u protekla 24 sata preminula je jedna osoba.

10:16 Na području Zagrebačke županije oboljele su nove 32 osobe od koronavirusa. Trenutačno je aktivno 335 slučajeva, a od jučer su ozdravile tri osobe.

10:10 U Vukovarsko-srijemskoj županiji 12 je novozaraženih osoba od 156 testiranih. Trenutačno je 25 hospitaliziranih, a u samoizolaciji se nalazi njih 549. 

Pročitajte i ovo Dnevnik iz Rijeke Utrka za Obersnelovu fotelju Pogledajte tko je ulazio u auto kroz gepek, tko najviše voli slušati radio i tko bi uvodio kazne. Zbog jednog nam je kandidata zamalo stalo srce

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Danas 590 novozaraženih Opet raste udio pozitivnih među testiranima, Stožer o Bandićevu sprovodu: ''Okupio se veći broj od dopuštenog. To je sad posao inspektora''

9:40 Ukupno 52 nova slučaja zaraze virusom COVID-19 zabilježena su u Zadarskoj županiji, a testirano je 215 ljudi. Pod aktivnim nadzorom trenutačno je 1065 stanovnika, a u bolnici se na liječenju nalazi 30 bolesnika.

9:39 Stožer Osječko-baranjske županije prijavio je 32 novozaražene osobe od 243 obrađena uzorka. U samoizolaciji se nalaze 974 osobe, a 62 pacijenta nalaze se na bolničkom liječenju.

9:29 U protekla 24 sata Koprivničko-križevačka županija potvrdila je dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Testirano je 25 uzoraka. Broj aktivnih slučajeva u županiji iznosi 55, a šest je pacijenata hospitalizirano.

9:25 Na području Primorsko-goranske županije 65 je novozaraženih osoba od 463 analizirana uzorka. Preminula je jedna osoba. Aktivnih slučajeva trenutačno je 525, a na bolničkom liječenju nalazi se 37 osoba, od kojih je šestero na respiratoru. 

9:17 Bjelovarsko-bilogorska županija ima jedan novi slučaj oboljenja koronavirusom. Ukupno je devet pacijenata na bolničkom liječenju, a preminula je jedna osoba. U samoizolaciji se nalazi 181 pacijent.

9:12 Od 41 testirane osobe u Virovitičko-podravskoj županiji, detektirana su tri nova slučaja zaraze COVID-om. Također, pristigli su rezultati 30 testiranih osoba od srijede te su u tom uzorku četiri pozitivne osobe. Hospitalizirano je devet pacijenata.

8:46 Na području Istarske županije od 253 analizirana uzorka potvrđena je jedna novooboljela osoba. U samoizolaciji se nalazi 914 građana te je u županiji ukupno 40 aktivnih slučajeva.

8:47 Sedam novozaraženih stanovnika zabilježila je Sisačko-moslavačka županija. Tri osobe dolaze iz Siska, tri su iz Petrinje i jedna iz Kutine.

8:12 U Požeško-slavonskoj županiji na posljednjem je testiranju obrađeno 113 uzoraka, od kojih je šest pozitivnih, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dopunjena pravila HZJZ objavio nove preporuke za karantenu: Nakon cijepljenja više nema izolacije, ali ima izuzetaka

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pripremite kišobrane Zima još nije gotova: Temperature će se do kraja tjedna prepoloviti, a stižu nam i oblaci

7:10 Inspektori su u akciji po terasama kafića i provjeravaju pridržavaju li se gosti mjera. Iz Državnog inspektorata kažu da nisu zabilježena kršenja epidemioloških mjera. >> Opširnije.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene