Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Hrvatskoj stiglo još 58 tona medicinske opreme iz Šangaja. Iz Doma za starije u Makarskoj 7 korisnika prebačeno u KBC Split

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj je potvrđeno 27 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba umrla. Ukupno je od izbijanja epidemije umrlo 48 ljudi. Danas u 10 županija nije bilo novih slučajeva zaraze.

 * U Hrvatskoj je 1908 osoba zaražena koronavirusom

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* Preminulo je 48 ljudi

* Izliječena je 801 osoba

* Vlada će ovaj tjedan donijeti raspored reaktivacije gospodarstva

Tijek događaja i informacije iz regionalnih stožera pratite u nastavku:

18:20 U zagrebačku zračnu luku Franjo Tuđman u utorak je sletio još jedan zrakoplov na izravnom letu iz Šangaja s 58 tona medicinske opreme, što je nastavak kontinuirane dostave zaštitne opreme i opskrbe hrvatskog zdravstvenog sustava u borbi protiv epidemije koronavirusa, priopćila je Vlada.

Najvećim dijelom riječ je o opremi koju je Hrvatska nabavila od državnih kompanija MEHECO i Sinopharm.

Letom je dopremljena i donacija splitske tvrtke Deltron i njihovih kineskih partnera, tvrtke Gree Electric Appliances Inc., koja je namijenjena Kliničkom bolničkom centru Split i Domu zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, izvijestila je poslijepodne Vladina Služba za odnose s javnošću.

15:50 Iz Doma za starije i nemoćne u Makarskoj jučer je u splitsku bolnicu prebačeno čak sedam korisnika s visokom temperaturom. Nalazi se još čekaju.

"U tijeku jučerašnjeg dana još 7 korisnika s temperaturom je prevezeno U KBC Split za koje nalazi testiranja još nisu poznati ", potvrdili su iz Stožera splitsko-dalmatinske županije, javljaju 24 sata.

15:10 Vlada i ministri rade na cjelovitoj izlaznoj strategiji popuštanja mjera zbog epidemije koronavirusa, koja bi trebala biti dovršena ovaj tjedan, najavio je u utorak voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

''Vlada će izaći s jednom cjelovitom strategijom prioriteta s fazama, nakon čega ćemo dogovoriti sve sa strukom. Važno nam je da u popuštanju mjera sve bude dobro usklađeno s potrebama raznih dionika u društvu, a da se, s druge strane, napravi određena procjena epidemiološkog rizika u tom trenutku'', rekao je Božinović.

14:23 U Makarskoj je u utorak krenula 'drive-in' dijagnostika koronavirusa za brže i sigurnije testiranje, a šator za uzimanje brisa je postavljen ispred ulaza za ginekologiju makarske ispostave Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije.

Šator je postavljen u suradnji makarskog Stožera za civilnu zaštitu i Gradskog društva Crvenog križa, a briseve građanima će uzimati liječnici centralne ambulante Mertojak iz Splita.

14:08 U protekla 24 sata zabilježeno je 27 novih slučajeva zaraze, te jedan novi smrtni slučaj. Više pročitajte ovdje

14:01 U Koprivničko-križevačkoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze. Riječ je o štićeniku Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica koji je nakon hospitalizacije u OB „Dr. Tomislav Bardek“ zbog ozbiljnosti zdravstvenog stanja te uz potporu mehaničke ventilacije prebačen u primarni respiratorno-intenzivistički centar KB Dubrava gdje će se nastaviti liječenje. Na području Koprivničko-križevačke županije do sada su ukupno zabilježena 33 slučaja oboljenja uzrokovanih koronavirusom te osam izlječenja.

13:55 Nema novoobljelih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, priopćeno je danas iz županijskog stožera. U županiji je ukupno 110 zaraženih. 

12:58 Splitsko-dalmatinska županija je predstavila svoje mjere za pomoć poduzetnicima i onima koji su u jeku koronakrize ostali bez posla. Više pročitajte ovdje

12:28 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji jedna je novooboljela osoba od COVID-19, a istovremeno se bilježe i tri nova slučaja oporavka. Ukupan broj do sada oboljelih je time narastao na 34, a ozdravilo je ukupno 27 osoba. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se šest osoba, a jedna osoba liječi se u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu. 

12:05 U Zagrebu je u proteklih 24 sata zabilježeno 6 novih slučajeva zaraze. Više pročitajte ovdje

11:41 Peti dan za redom na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od bolesti COVID-19. U proteklih 12 dana na području Županije zabilježen je samo 1 slučaj oboljenja. U Brodsko-posavskoj županiji je do sada zabilježeno ukupno 20 pozitivnih slučajeva od čega je 16 aktivnih te 3 osobe koje su ozdravile i 1 preminula osoba.

11:36 U Sisačko-moslavačkoj županiji  zabilježene su dvije novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19 s području grada Siska. Od trideset i dva pacijenata s područja Sisačko-moslavačke županije, dvanaest pacijenata je ozdravilo (sedam iz Siska, dva iz Petrinje, jedna pacijentica iz Lekenika, jedan pacijent iz Novske i jedan s područja općine Velika Ludina), te je sada dvadeset pozitivnih pacijenta na našem županijskom području. 

11:34 Tri su novooboljele osobe na području Krapinsko-zagorske županije, rečeno je na presici županijskog stožera. Dvije osobe su iz Jesenja, a jedna iz Oroslavja.

Ukupno je 125 zabilježenih slučajeva u KZŽ, od čega je sad 119 aktivnih. U prošla 24 sata uzeto je 42 brisa te je dosad uzeto 1110 briseva.

11:30 Na području Vukovarsko-srijemske županje već sedmi dan nema novih slučajeva zaraze, objavio je županijski Stožer. Ukupan broj oboljelih osoba i dalje iznosi ukupno 37. U protekla 24 sata testirano je 22 osobe, što čini ukupno testiranih do sada na području županije 660. Trenutno u Vukovarsko-srijemskoj županiji nema izliječenih osoba od
COVID-19

11:05 Na području Zagrebačke županije nema novozaraženih osoba. Do danas u 11:00 sati evidentirane su 124 oboljele osobe. Na području Zagrebačke županije dva dana za redom nema novooboljelih, ali su dvije osobe više izliječene, tako su do sada ukupno izliječene 23 osobe.

11:04 U Ličko-senjskoj županiji nema novooboljelih osoba. Ukupno je 21 osoba pozitivna na COVID-19 od čega 14 pozitivnih osoba je s područja Općine Udbina, 5 s područja Općine Plitvička jezera te 2 iz Grada Novalje.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 167 osoba, testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno nad 220 osoba od kojih je 193 negativno, 21 pozitivan te se čekaju rezultati za 6 uzetih uzorka. Izliječena je jedna osoba.

11:03 Na području Zadarske županije zabilježen je jedan novi slučaj zaraze te je ukupan broj pozitivnih na koronavirus od početka epidemije na području županije 82. Novozaražena osoba djelatnica je Ortopedske bolnice u Biogradu.
U Općoj bolnici u Zadru liječi se 6 osoba, a u biogradskoj bolnici 7 lakših pacijenata. Nitko od pacijenata nije na respiratoru.

10:58 Na području Osječko-baranjske županije tijekom 24 sata jedna je novozaražena osoba- Riječ je o osobi iz mjesta Beketinci koja je bila u samoizolaciji i zbog dobrog općeg stanja nije bilo potrebe za hospitalizacijom.

U protekla 24 sata u KBC-u Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije na koronavirus testirano je 56 osoba s područja Osječko-baranjske županije. Ukupan broj do sada zaraženih koronavirusom na području naše županije iznosi 111. 

10:45 U Požeško-slavonskoj županiji trenutačno je 21. dan bez novooboljelih osoba, u samoizolaciji se nalazi 236 ljudi. Ukupno je testirano 175 osoba te je u ovom trenutku 31 uzorak na analizi. Na području županije i dalje su potvrđene samo tri oboljele osobe. Jedna oboljela osoba je hospitalizirana, a dvije se nalaze u kućnoj izolaciji.

10:39 U Splitsko-dalmatinskoj županiji prema posljednjim informacijama ima 5 novih slučajeva zaraze koronavirusom - dvije osobe iz Splita i tri iz Makarske.

Među novooboljelim osobama 3 su zdravstvena djelatnika i to 2 iz doma za starije i nemoćne osobe u Makarskoj te 1 magistrica farmacije. Dvije osobe su iz samoizolacije. 98 osoba je hospitalizirano. Sedam osoba nalazi se na respiratoru i to pet iz Splitsko dalmatinske županije i dvije iz Šibensko kninske županije.113 zdravstvenih djelatnika nalazi se u samoizolaciji. 13 osoba nalazi se u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.

Na području Splitsko dalmatinske županije do sada su zabilježena 424 slučaja zaraze koronavirusom od toga su 83 osobe izliječene te je na dan 21.04.2020. pozitivna na COVID infekciju 341 osoba.

10:29 U Karlovačkoj županiji nema novooboljelih osoba od COVID-19. Jučer su testirane 62 osobe i svi su nalazi negativni. Tako je do sada u Karlovačkoj županiji oboljelo 28 osoba, od čega se još tri liječe u OB-u Karlovac, dvije su osobe na liječenju u Zagrebu, 12 ih je na kućnom liječenju, 10 je izliječenih i jedna je osoba preminula.

10:13 Župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs ustvrdio je kako izlazak iz krize nije moguć uz štednju javnog sektora, nego samo uz povećanje javnih investicija i osiguravanje posla građevinarima i drugima u vrijeme krize.

Bjelovarsko-bilogorska županija pripremila je stoga novi set mjera za oporavak gospodarstva, među kojima i raspisivanje 15 javnih natječaja u građevinskom sektoru vrijednih više od 100 milijuna kuna, a župan i zamjenici će za 20 posto smanjiti svoje plaće tijekom pandemije koronavirusa.

10:10 Primorsko-goranska županija u posljednja 24 sata ima dva nova slučaja zaraze koronavirusom.Obje zaražane osobe su bile u samoizolaciji i pod nadzorom epidemiologa. Radi se o kontaktima osoba koje su se zarazile u inozemstvu.

10:05 Na području Šibensko-kninske županije zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o osobi s područja Grada Drniša koja je bliski obiteljski kontakt prethodno oboljele osobe. Od početka epidemije, s današnjim danom, broj zaraženih osoba u toj županiji je 82, a 23 osobe su ozdravile. 

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 11 osoba i niti jedna nije na respiratoru. Dva pacijenta iz šibenske bolnice se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split.

09:52 U posljednja 24 sata nema novih oboljelih u Istarskoj županiji. U tom je razdoblju ispitano 55 uzoraka. 

Izliječene su 4 osobe, što čini ukupno 66 izliječenih od koronavirusa (COVID-19) u Istarskoj županiji. Tijekom jučerašnjeg dana, terenskim uzorkovanjem i na Odjelu za infektologiju Opće bolnice Pula, uzeto je 30 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus.

09:40 Međimurska županija ni sedmi dan nema novozaraženih osoba virusom COVID 19. Testirano je ukupno 259 osoba. U ovom trenutku od ukupno 8 oboljelih osoba, četiri su ozdravile, a četiri osobe su pod zdravstvenim nadzorom. Svi su dobrog općeg stanja.

09:30 Istarska policija zabilježila je u Poreču slučaj opetovanog kršenja mjera samoizolacije, po treći put, dok su za još dvije osobe policijski službenici u Umagu utvrdili da po drugi put krše mjeru samoizolacije, izvijestila je u utorak istarska policija.

"S obzirom na broj osoba koje se nalaze u samoizolaciji na području naše županije, vidljivo je da se tek mali broj njih ne pridržava uputa epidemiologa te izlazi iz svog doma i ostvaruje socijalne kontakte s drugim osobama iako je to strogo zabranjeno", izvijestila je glasnogovornica istarske policije Nataša Vitasović.

09:02 Na području Virovitičko-podravske županije 22. dan zaredom nema novooboljelih od bolesti COVID-19. U posljednja 24 sata testirano je 11 uzoraka i svi su bili negativni. Do sada je na području Virovitičko-podravske županije ukupno testirano 249 ljudi, od čega je nalaz za njih 247 bio negativan. Dvoje pozitivnih supružnika nema simptome koronavirusa. Ponovno su testirani i ako rezultati budu negativni, oni će se moći vratiti normalnim životnim aktivnostima.

08:20 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema novozaraženih. U Općoj bolnici Bjelovar u protekla 24 sata testirano je 30 osoba na koronavirus i za svih 30 osoba nalazi su negativni.
Tako je na području Bjelovarsko-bilogorske županije do sada potvrđeno 10 oboljelih osoba od koronavirusa, od kojih je četvero izliječeno.

08:10 Ispovijesti onih koji su preboljeli koronavirus pročitajte ovdje

08:00 Nacionalni stožer civilne zaštite produžio je jučer do 4. svibnja odluke o strogom ograničavanju zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima te o privremenoj obustavi javnog prometa, no za 15 županija koje su to zatražile dao je suglasnost o ukidanju e-propusnica za putovanja unutar županija.

07:50 Premijer Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će Vlada na ovotjednoj sjednici pripremiti zaključak temeljem kojeg će, kao i temeljem okvira epidemiologa, Stožer civilne zaštite od četvrtka donositi odluke za reaktiviranje i normalizaciju dijela gospodarskih aktivnosti.

Potpredsjednik Vlade, ministar Božinović rekao je da Vlada promišlja kojim bi redoslijedom trebalo što pokrenuti i ponovno aktivirati ekonomiju, a tome će riječ, kazao je, dati struka. (D.I./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene