Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za 2200 građana

Pomoć za nezaposlene, male poduzetnike, OPG-ove... Splitsko-dalmatinska županija predstavila svoje gospodarske mjere

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban danas je predstavio gospodarske mjere koje županija planira uvesti za pomoć poduzetnicima i onima koji su ostali bez posla.

Kazao je kako je Vlada donijela kvalitetne mjere za oporavak gospodarskog sektora, a da se mjere Splitsko-dalmatinske županije odnose na one na koji ne potpadaju pod te mjere.

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Koronavirus - ilustracija - 5 Umrle dvije osobe Veći skok novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježen u još jednoj susjednoj zemlji

"Ovim mjerama pokušali smo naći prostor za građane, poduzetnike i OPG-ove koji nisu obuhvaćeni Vladinim mjerama. Na nama je da u toj zajedničkoj borbi za prevladavanje krize nakon pandemije damo svoj doprinos. Mjere planiramo predstaviti na županijskoj skupštini, a potom i široj javnosti", kazao je na početku konferencije župan Boban.  

Istaknuo je kako će se mjerama pomoći oko 550 stanovnika županije koji su u jeku koronakrize izgubili posao, a nemaju pravo na naknadu. 

"Tu su i odgode ovrha prema SDŽ-u, oslobađanje od pristojbi te pomoć starijima u smislu osiguravanja obroka Crvenog križa", rekao je Boban.

Kad je riječ o potpori poduzetnicima, Boban je najavio kako će Županija sufinancirati troškove osnivanja OPG-a.

"Pokrit ćemo 50 posto knjigovodstvenih troškova, sufinancirati troškove zapošljavanja sezonskih radnika. Pokrit ćemo i dio troškova okrupnjavanja poljoprivrednih zemljišta te sufinancirati troškove u mljekarskom sektoru", kazao je župan.

Raznim potporama Županija će izaći ususret i mikropoduzetnicima i malim poduzetnicima. Preko komercijalnih banaka županija će plasirati i nove kredite. 

Mjere će sveukupno obuhvatiti oko 2200 građana. 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene