Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Većina županija danas objavila dobre vijesti, domove za starije i nemoćne u Primorsko-goranskoj očekuju strogi nadzori

Čišćenje vozila hitne pomoći
Čišćenje vozila hitne pomoći DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Čišćenje vozila hitne pomoći Čišćenje vozila hitne pomoći Foto: DNEVNIK.hr +0 Ilustracija Galerija 1/2 >>
U Hrvatskoj je dosad potvrđen 1741 slučaj zaraze koronavirusom, a ozdravile su 473 osobe. Preminule su 34 osobe. Novi smrtni slučaj zabilježen je u Splitu, gdje je u bolnici preminula 98-godišnja starija žena.

* Potvrđen 1741 slučaj zaraze

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Koronavirus - ilustracija - 5 Umrle dvije osobe Veći skok novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježen u još jednoj susjednoj zemlji

* Ozdravile 473 osobe

* Zabilježena 34 smrtna slučaja

Događanja iz minute u minutu pratite u nastavku:

21:00 U NSK je održana videokonferencija ministara zdravstva koji su se složili da je Covid-19 nezabilježena zdravstvena kriza u povijesti Unije i da je najvažnije smanjiti njezin utjecaj na ljudske živote. "Fokus treba ostati na smanjenju utjecaja na ljudske živote, u smislu broja oboljelih i umrlih koliko god je to moguće", istaknuo je državni tajnik u ministarstvu zdravstva Željko Plazonić.

18:07 Radnici Brodogradilišta "3. maj" izdvojili su iz plaća za ožujak po 30 kuna za pomoć riječkoj bolnici tijekom krize i epidemije koronavirusa, ukupno više od 19 tisuća kuna, izvijestili su u srijedu iz tog brodogradilišta.

16:35 Ministrica za socijalnu politiku Vesna Bedeković izjavila je u srijedu da u ovoj proračunskoj godini ni jedno pravo iz sustava socijalne skrbi neće biti rezano, dok je za proboj virusa u domove za starije osobe naglasila kako je svaka temperatura alarm za brzo djelovanje. Više ovdje. 

16:20 Predsjednik Zoran Milanović primio je pučku pravobraniteljicu Loru Vidović s kojom je razgovarao o aktualnoj situaciji u kojoj se nalaze građanke i građani zbog pandemije. Poseban naglasak stavljen je na mjere koje donose Vlada RH i stožer Civilne zaštite, a kojima je cilj spriječiti širenje zaraze, te na situaciju u domovima za starije i nemoćne.

16:14 Iz regionalnog skladišta Ravnateljstva civilne zaštite u Bizovcu, danas je stigla još jedna količina zaštitne opreme, koja će biti dostavljena zdravstvenim djelatnicima bolnica, domova zdravlja i zavoda, na području Vukovarsko-srijemske županije. Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije preuzeo je već treću po redu pošiljku.

15:48 Slovačka je poslala pomoć Hrvatskoj nakon razornog potresa 22. ožujka. Više o tome ovdje. 

15:38 U sjedištu Primorsko-goranske županije u Rijeci u srijedu je održan sastanak s ravnateljima socijalnih institucija te je s epidemiolozima dogovoren pojačan sustav nadzora u domovima za starije osobe.

Svi zaposlenici domova koji se izmjenjuju u dežurstvima svakih 14 ili sedam dana testirat će se na koronavirus. Prilikom odlaska testirat će se dežurni tim, kao i tim pri dolasku, izvijestila je Primorsko-goranska županija. Pri primanju novih štićenika ispitivat će se epidemiološke okolnosti, kontakti osobe i druge pojedinosti važne za stvaranje epidemiološke slike. 

14:11 Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je da je u protekla 24 sata u Hrvatskoj zabilježeno 37 novih slučajeva zaraze. Ukupan broj potvrđenih slučajeva popeo se na 1741. Više informacija pročitajte ovdje.

14:02 Ličko-senjska županija ima dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a jedna je osoba ozdravila, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Ukupno je u toj županiji oboljelo 14 osoba i čekaju se rezultati za 20 uzetih uzoraka. Jedan zaraženi je iz Udbine, a drugi iz Korenice.

13:32 Najnovije informacije o broju oboljelih i epidemiji koronavirusa u Hrvatskoj Nacionalni stožer objavit će na konferencije za medije u 14 sati. Konferenciju pratite UŽIVO ovdje.

13:30 U Međimurju nije zabilježen novi slučaj zaraze COVID-19, priopćio je županijski Stožer. 

13:23 Na području Koprivničko-križevačke županije zabilježena su tri nova slučaja oboljenja, a riječ je o štićenicima iz Doma za starije i nemoćne u Koprivnici, objavio je županijski Stožer. Zaraženi korisnici su iz izolacije u Domu prebačeni u koprivničku Opću bolnicu ''Dr. Tomislav Bardek“.

Stožer je priopćio i da su dvije osobe na području županije ozdravile, a zaraženo je ukupno 28 osoba.

13:17 Saborski zastupnik Ivan Pernar u srijedu je predložio da se za osjetljive skupine zatvore javni prijevoz, kafići, kina i kazališta te da se pusti da mladi stječu imunitet. Više o tome pročitajte ovdje.

13:11 Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije objavio je da nema novooboljelih od koronavirusa u toj županiji. Uzeto je šest novih uzoraka i trenutačno su u obradi.

12:46 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nema novih slučajeva zaraze, objavio je županijski Stožer. Ukupan broj dosad oboljelih i dalje je 32, a ozdravilo je 19 osoba.

12:43 Novooboljelih osoba nema ni na području Karlovačke županije. Županijski stožer Civilne zaštite izvijestio je da je dosad u toj županiji oboljelo 28, od čega ih je petero hospitalizirano u Općoj bolnici Karlovac, a 16 ih je nalazi na kućnom liječenju. Četiri su osobe ozdravile.

12:31 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nema novooboljelih od koronavirusa, objavio je Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije.

Stožer je izvijestio i da je policija u Dubrovniku zaprimila dojavu da se u utorak u jednom stanu održala zabava na kojoj je bio veći broj ljudi. O svemu je obaviješten Općinski sud u Dubrovniku.

12:14 Dva su nova slučaja zaraze potvrđena u Krapinsko-zagorskoj županiji, izvijestio županijski Stožer. Jedna je novooboljela osoba iz Gornje Stubice, a druga  iz Jesenja. Broj osoba koje su ozdravile ostaje i dalje je četiri, a dosad je zaraženo 111 ljudi.

12:12 Troje korisnika privatnog Doma za starije i nemoćne u Zagrebu pozitivno je na koronavirus, objavio je Stožer civilne zaštite Grada Zagreba. Testirano je 30 korisnika i 10 djelatnika, a tijekom dana se očekuju rezultati testiranja. Više o tome pročitajte ovdje.

11:57 U utorak tijekom dana je u KBC-u Split preminula je jedna ženska osoba starije životne dobi kojoj je poslijepodne tog dana stigao pozitivan nalaz na koronavirus, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Preminula osoba nije bila korisnik doma za starije i nemoćne osobe, a bolovala je od niza kroničnih bolesti uključujući i bolest srca.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji potvrđeno je 20 novih slučajeva zaraze, od čega su 12 korisnici Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici u Splitu. 

11:47 Potvrđen je novi slučaj zaraze koronavirusom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, priopćio je županijski Stožer. Riječ je o obiteljskoj transmisiji, a zaražena je žena iz Garešnice.

Iz Stožera su priopćili i da su testirane četiri osobe koje su bile zaražene i liječile se u samoizolaciji. Troje od njih je negativno na koronavirus, dok je jedna osoba pozitivna.

11:45 Mostovac Miro Bulj na sjednici Hrvatskog sabora prozvao je u splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana i HDZ-ova Antu Sanadera zbog ulaska koronavirusa u Dom za starije u Splitu. Više o tome pročitajte ovdje.

11:35 Na području Primorsko-goranske županije treći dan zaredom nema evidentiranih osoba zaraženih korona virusom, objavio je u programu Radio Rijeke načelnik Županijskog stožera civilne zaštite i zamjenik župana Marko Boras Mandić. Dodao je da ipak nema mjesta za opuštanje.

11:25 Iz samoizolacije su izašli svi djelatnici Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu, gdje je krajem ožujka bilo žarište zaraze koronavirusom, nakon što je potvrđeno da se nisu zarazili iako s su bili "kontakti kontakata''. 

11:09 Na području Zagrebačke županije potvrđena su četiri nova slučaja zaraze, izvijestio je županijski Stožer. Dosad je izliječeno 17 osoba, a tri su preminule. Ukupno je potvrđeno 116 slučajeva zaraze.

11:06 Novoobljelih nema ni Osječko-baranjska županija, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

11:04 Požeško-slavonska županija 15. dan zaredom nema novooboljelih od koronavirusa, potvrdio je za DNEVNIK.hr načelnik županijskoj stožera Vedran Neferović. Dosad su na tom području oboljele tri osobe.

10:31 Od 26 uzoraka testiranih u utorak na području Vukovarsko-srijemske županije, niti jedan nije pozitivan na koronavirus, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Ukupan broj oboljelih osoba na tom području i dalje je 36.

10:29 Dva su nova slučaja zaraze zabilježena u Šibensko-kninskoj županiji, objavio je Stožer civilne zaštite. Novooboljeli su bliski obiteljski kontakti s ranije oboljelim osobama vezanim uz žarište na Murteru i kninskoj bolnici.

10:26 Peti dan zaredom na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba, objavio je županijski Stožer.

Dosad je u toj županiji zabilježeno ukupno 19 pozitivnih slučajeva, od čega je 17 aktivnih te po jedna izliječena osoba i jedan smrtni slučaj.

9:50 Virovitičko-podravska županija dobila je pošiljku zaštitne opreme koja je proteklog vikenda stigla iz Šangaja. Na jednoj od kutija piše stoji i natpis: ''Naprijed, Hrvatska!''. 

Iz Kine je i u Virovitičko-podravsku županiju stigla pošiljka zaštitne opreme uz natpis „Naprijed Hrvatska“. Iz Šangaja...

Posted by Virovitičko-podravska županija on Tuesday, April 14, 2020

9:47 Bez novooboljelih je i Istarska županija, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

9:45 Stožer civilne zaštite Zadarske županije objavio je da nema novih slučajeva zaraze u toj županiji.

Ukupno je u županiji zaraženo 77 osoba, među kojima su 3-godišnje i 4-godišnje dijete.

Posted by Zadarska županija on Tuesday, April 14, 2020

9:15 Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević'' u Zagrebu odgovarala je na pitanja o epidemiji koronavirusa u Hrvatskoj. Otkrila je u kojem će se slučaju početi s postupnim ublažavanjem mjera. Više o tome pročitajte ovdje.

9:00 Punih 14 dana Virovitičko-podravska županija je bez novooboljelog od koronavirusa. Dosad je na području Virovitičko-podravske županije ukupno testirana 151 osoba, njih 149 imalo je negativan nalaz. Samo u posljednja dva tjedna, od pojave drugog oboljelog, testirana je ukupno 101 osoba. Svih 101 bili su bez simptoma bolesti COVID-19", pohvalili su se u toj županiji. Dodali su i kako je u posljednja 24 sata policija bila na 45 adresa ljudi u samoizolaciji. Svi su bili kod kuće. 

U županiji zahvaljuju svim djelatnostima koje su zaslužne za takav rezultat, ali i građanima koji se pridržavaju mjera.

8:15 Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je da su bilo kakva predviđanja o održavanju državne mature jako nezahvalna, no uvijek postoji način da se ona provede uz poštivanje odgovarajućih epidemioloških mjera. Što je o državnoj maturi rekla ministrica obrazovanja, pročitajte ovdje.

8:10 Državna uprava predstavila je prvog digitalnog asistenta u borbi protiv koronavirusa - Andriju. Kako izgleda dopisivanje s Andrijom, pogledajte ovdje.

8:00 Najviše umrlih u jednom danu od početka epidemije, njih šestero i 54 novozaraženih zabilježeno je u utorak u Hrvatskoj. Više o tome pročitajte ovdje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene