Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crni rekordi u Hrvatskoj

Preminulo 10 osoba, potvrđena 793 nova slučaja: Najviše novooboljelih u Zagrebu, velik broj zaraženih u domu za starije u Gospiću

Koronavirus u Hrvatskoj, ilustracija
Koronavirus u Hrvatskoj, ilustracija DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Koronavirus u Hrvatskoj, ilustracija Galerija 1/1 >>
U Hrvatskoj je zabilježen crni rekord s 10 preminulih osoba, a potvrđena su čak 793 nova slučaja, što je najviše dosad.

* Potvrđena rekordna 793 nova slučaja

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne" Ilustracija velik porast, slabo prijavljivanje Gdje je nestao COVID? Brojke u tjedan dana dvaput veće: "Teško je procijeniti koliko ljudi prijavljuju i koliko je to realno"

* Preminulo 10 ljudi, najviše od početka epidemije 

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku: 

15:16 Načelnik Stožera Osječko-baranjske županije Petar Lagator izjavio je novinarima da 82 novozaražene osobe žive u 25 naselja na području županije, te da nije pronađena konkretnija poveznica između novih slučajeva u smislu definiranja potencijalnog novog žarišta.

Napominje kako je u Domu zdravlja za sada oboljelo četvero djelatnika, a 15 su u samoizolaciji. "Posljednji pozitivni, koji su se pojavili na odjelima fizikalne medicine i radiologije u valpovačkom Domu zdravlja, osjećaju se dobro, a pacijente smo preusmjerili u domove zdravlja u Donjem Miholjcu i Osijeku", dodao je.

U županijskoj ljekarni "Srce" imaju jednog pozitivnog djelatnika i još četiri u samoizolaciji, a u domovima za starije i nemoćne deset pozitivnih djelatnika i 19 u samoizolaciji, a svi korisnici se dobro osjećaju, rekao je Lagator.

14:37 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dvije nove osobe su hospitalizirane, a u istom razdoblju evidentirana su i tri otpusta s kućnog liječenja. Što se tiče izvora zaraze, u 8 slučajeva radi se o bliskim, obiteljskim i radnim kontaktima prethodno zaraženih osoba, dok je za 7 osoba izvor zaraze nepoznat. Radi se o radno aktivnom stanovništvu te o dvoje malodobne djece.

Ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 140, od kojih se na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi 10 osoba, a na liječenju kod kuće 130 osoba. U mjeri samoizolacije trenutno se nalazi 996 osoba, s time da je epidemiološka obrada još u tijeku.

14:32 Stožer civilne zaštite Istarske županije je donio prijedlog odluke novih mjera koji se odnosi na ugostiteljstvo i okupljanja, a kojega bi trebao odobriti Nacionalni stožer. Više o tome možete pročitati ovdje

14:07 Koronavirus je ušao i u Kliničku bolnicu "Sveti Duh". Tamo je zaraženo 11 djelatnika, a njih 48 je u samoizolaciji.

Višnja Nesek Adam, predstojnica Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje Sv. Duh rekla je za Vijesti Nove TV: "Ono što nas stalno upozoravaju je problem bolesnika koji nemaju simptome, a i nas djelatnika koji nemamo simptome. Imali smo jednu bolesnicu koja je bila asimptomatska i djelatnika, kad smo radili to široko testiranje, koji su bili asimptomatski. Teško je tu u bilo koga uprijeti prstom, to je problem ove bolesti."

13:42 Na području Međimurske županije 25 nalaza je pozitivno.
Trenutno je 163 aktivna slučaja pozitivnih na COVID 19 virus – 13 osoba se oporavilo, 56 osoba je nepoznate epidemiološke anamneze, 107 osobe su kontakti s ranije potvrđenim pozitivnim osobama.

Prema mjestu prebivališta: u Čakovcu je 30 aktivnih slučajeva, u Prelogu 11, u Murskom Središću 1, na području općina Belica 10, Domašinec 1, Donji Kraljevec 13, Donji Vidovec 12, Goričan 6, Gornji Mihaljevec 3, Kotoriba 2, Mala Subotica 11, Nedelišće 20, Orehovica 7, Podturen 5, Pribislavec 1, Strahoninec 2, Sveta Marija 10, Sveti Juraj na Bregu 9, Sveti Martin na Muri 4, Vratišinec 3, Šenkovec 2.

Hospitalizirano je 12 osoba. Nitko nije preminuo i od početka pandemije nema prodora u zdravstveni i socijalni sustav. Glede obrazovnog sustava, prema posljednjim podacima, pozitivno je 5 osnovnoškolaca i 9 srednjoškolaca. Pozitivno na COVID 19 virus je 6 srednjoškolskih profesora i 2 zaposlenika. Nema pozitivnih na COVID 19 u osnovnim školama.

13:31 S područja Virovitičko-podravske županije 18 je novozaraženih osoba korona virusom. Od 79 uzoraka, 59 ih je bilo negativno, dva se još obrađuju, a 18 je pozitivno na virus SARS-CoV-2, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite VPŽ.

U Općoj bolnici Virovitica trenutno je hospitalizirano deset COVID-19 pacijenata. Istodobno, u KBC-u Osijek su tri pacijenta s područja Virovitičko-podravske županije. Dvoje ih je na respiratoru, dok je jedna osoba u Klinici za infektologiju.

13:12 Sve novooboljele osobe iz Doma za starije i nemoćne osobe Ličko-senjske županije su bez simptoma bolesti. Od 21 korisnika, koji su ranije potvrđeni, samo četiri imaju izraženu blagu kliničku sliku, javio je lokalni stožer.

13:09 U Zagrebu je danas 211 novih zaraženih osoba. "114 od njih su kontakti prethodno oboljelih, 26 ih je povezano s različitim događajima, poput obiteljskih ili vjerskih okupljanja, izlazaka te hospitalizacije, odnosno uvoza iz drugih zemalja", rekla je zamjenica ravnatelja NZJZ-a "Dr. Andrija Štampar" Sandra Šikić.

Devet zaraženih osoba su zdravstveni djelatnici, dvije su korisnice doma za starije zaražene tijeom hospitalizacije, dva su učenika i tri djelatnika iz osnovnih škola te četiri učenika iz srednjih škola.

Ravnatelj NZJZ-a Zvonimir Šostar objasnio je i brojku od 217 zaraženih koja se pojavila u pojedinim medijima. Kako je rekao - radi se o šest pozitivnih osoba koje su ubrojane u pozitivne, no imaju prebivalište izvan Zagreba.

12:01 Ličko-senjski Stožer civilne zaštite izvijestio je o 69 novooboljelih osoba od koronavirusa. 

Sve su oboljele osobe iz Gospića, od toga je 61 korisnik Doma za starije i nemoćne osobe te četvero zaposlenika navedene ustanove. Ostale pozitivne osobe kontakti su ranije oboljelih.

11:49 Na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćio je Stožer civilne zaštite te županije.

Četvero novooboljelih je iz Slavonskog Broda, a po jedan je slučaj potvrđen u općinama Klakar, Donji Andrijevci i Vrpolje.

10:54 Zagrebačkoj županiji potvrđeno je 59 novih slučajeva zaraze, objavio je županijski Stožer.

Među novooboljelima je 11 osoba iz Dugog sela, devet iz Zaprešića, sedam iz Ivanić-Grada, šest iz Velike Gorice, pet iz Rugvice, po četvero iz Vrbovca i općine Brdovec, po troje iz Samobora, Jastrebarskog, po dvoje iz Marije Gorice i Pušća te po jedna novozaražena osoba iz Svete Nedelje, Križa i Brckovljana.

Od 59 novooboljelih njih 30 kontakti su prethodno oboljelih, šestero ih je povezano s bolničkim ustanovama, dvoje uz radna mjesta, dok je za 21 slučaj nejasna epidemiološka anamneza. 

Samoizolacija je propisana jednom razredu srednje škole u Dugom Selu, dva razreda osnove škole u kravarskom te po jednom razredu osnovnih škola na području Ivaničkog Graberja, Velike Mlake i Jastrebarskog.

10:50 S područja Splitsko-dalmatinske županije 80 osoba pozitivno je na koronavirus, priopćio je županijski Stožer.

Zaražene su 34 osobe iz Splita, 10 iz Sinja, sedam iz Muća, pet iz Solina, troje iz Trilja, po dvoje iz Imotskog, Omiša i Dicma, a po jedna novooboljela osoba je iz Komiže, Trogira, Vrlike, Dugog Rata, Hrvaca, Podstrane i Prološca.

10:48 U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije potvrđena su 82 nova slučaja zaraze koronavirusom, objavio je županijski Stožer.

Pozitivan nalaz potvrđen je za 36 osoba iz Osijeka, sedam iz Đakova, pet iz Našica, četiri iz Belišća, po tri iz Čepina i Tenje, po dvije iz Donjeg Miholjca, Gata, Ivanovca i Višnjevca, dok po jednu novopozitivnu osobu imaju Antunovac, Batina, Beli Manastir, Bijelo Brdo, Bokšić, Brođanci, Dalj, Grabovac, Josipovac, Potnjani, Stipanovci, Šaptinovci, Šećerana, Široko Polje, Valpovo i Velimirovac. Novopozitivne osobe razmještene su u čak 25 naselja na području županije.

10:43 Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije izvijestio je o 49 novooboljelih osoba pozitivnih na koronavirus.

U Sisku je najviše novih slučajeva, njih 16. Jedanaest ih je u Kutini, osam u Petrinji, po četvero novooboljelih u Novskoj i Popovači, po dvije iz Hrvatske Kostajnice, Lekenika te po jedna osoba iz Velike Ludine i Lipovljana.

10:33 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije potvrđeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavio je županijski Stožer.

Među oboljelima su tri osobe s prebivalištem u općini Bilice, jedna iz Šibenika i sedmero štićenika Cvjetnog doma u Šibeniku.

10:25 Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije izvijestio je o 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Riječ je o sedam osoba iz Dubrovnika, dvije iz Župe dubrovačke, jednoj iz Konavala, sedam iz Metkovića, dvije iz Kule Norinske i jednoj iz Ploča.

10:17 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji devet je novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćio je županijski Stožer.

Sedam novozaraženih osoba je iz Bjelovara, a po jedna novooboljela osoba s područja općina Severin i Nova Rača.

Dvije novozaražene osobe učenici su dviju bjelovarskih srednjih škola, a njihovi su razredi stavljeni u samoizolaciju.

10:15 Na području Zadarske županije osam je novozaraženih osoba, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Po dvije novooboljele osobe su s područja Zadra, Kala i Sukošana, a po jedna iz Nina i Poličnika.

10:00 ''U posljednja 24 sata zabilježena su 793 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3562. Među njima je 439 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 26 pacijenata.

Preminulo je 10 osoba. 

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 22.534 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih su 344 preminule. Ukupno se oporavilo 18.628 osoba, od toga 431 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutačno 17.805 osoba.

Do danas je ukupno testirano 379.379 osoba, od toga 6696 u posljednja 24 sata'', objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

9:25 Na području Vukovarsko-srijemske županije u posljednja 24 sata su 34 nove pozitivne osobe na COVID-19, priopćio je županijski Stožer.

Trinaest novooboljelih je iz Vinkovaca, po četvero iz Vukovara i Antina, troje iz Ivankova i po jedna osoba iz Mikluševaca, Retkovaca, Cerne, Cerića, Štitara, Županje, Bošnjaka, Vrbanje, Andrijaševaca i Nuštra.

9:21 U Požeško-slavonskoj županiji na posljednjem je testiranju obrađeno 112 uzoraka, od kojih je 20 pozitivnih, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

9:19 Primorsko-goranska županija danas ima 12 novozaraženih osoba, a 13 ih je ozdravilo.

9:13 U Istri je u protekla 24 sata sedam novozaraženih osoba s područja županije, priopćio je Stožer civilne zaštite Istarske županije.

Kod svih novooboljelih riječ je o epidemiološki uvezenim slučajevima, a osobe su iz mjera samoizolacije, bliski kontakti s poznatom pozitivnom osobom.

8:56 U Hrvatskoj su u posljednja 24 sata potvrđena rekordna 794 nova slučaja zaraze koronavirusom, neslužbeno doznaje N1.

8:35 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavijestio je da je na tom području potvrđeno 11 novih slučaja bolesti COVID-19.

Riječ je o šest osoba s koprivničkog, tri osobe s križevačkog i dvije osobe s đurđevačkog područja iz opće populacije, mlađe i srednje životne dobi.

8:17 U Zagrebu je danas 211 novooboljelih osoba zaraženih koronavirusom, potvrdio je za DNEVNIK.hr ravnatelj NZJZ-a ''Dr. Andrija Štampar'' Zvonimir Šostar.  

7:40 Zbog novih mjera stožera nezadovoljni su mladenci, na čijim se svadbama ne bi smjelo plesati, osim prvog plesa bračnog para i njihovih roditelja. Što o svemu kažu mladenci, doznajte ovdje.

7:37 Srijeda je u Hrvatskoj bila najgori dan od izbijanja epidemije u zemlji - potvrđeno je čak 748 novih slučajeva zaraze, a četiri su osobe preminule. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene