Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Nacionalni stožer: U posljednja 24 sata 45 novooboljelih, jedna je osoba preminula. Najviše novih slučajeva u metropoli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je da je potvrđeno još 45 novih slučajeva zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata. Zabilježen je i jedan smrtni slučaj.

* Potvrđeno 45 novih slučajeva zaraze

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne" Slika nije dostupna Cirkuliraju podvarijante Hrvatska na udaru novog vala koronavirusa: Gdje je najviše zaraženih, kad će vrhunac i hoće li se vraćati COVID potvrde?

* Jedna osoba preminula

* Najviše novooboljelih zabilježeno u Zagrebu

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku.

14:08 Karlovački stožer izvijestio je ranije danas o jednom novom slučaju zarazu te su dodali da je riječ o mlađem muškarcu.

Kako saznaje Hina, oboljeli mladić je 26-godišnjak iz Rečice, a početkom prošlog tjedna bio je na svadbi u Jastrebarskom. Njegove kontakte epidemiolozi još obrađuju.

Načelnik Stožera Josip Ribar potvrdio je Hini da je novooboljela osoba bila na svadbi u Jastrebarskom, ali da to ne znači nužno da se tamo zarazio ili da je već bio zaražen, možda se zarazio kasnije.

"Epidemiolozi vjerojatno neće obrađivati sve kontakte sa svadbe jer je mala vjerojatnost da bi se zaraza manifestirala tek sada, pošto je proteklo gotovo tjedan dana", rekao je Ribar.

Zamjenica ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije Vesna Gorić, rekla je da se na slučaju intenzivno radi te je više informacija najavila za kasnije.

14:00 ''U protekla 24 sata zabilježeno je 45 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutačno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 585. Među njima su 124 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 8 pacijenata. Jedna je osoba preminula.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 5649 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 158 preminulo, a 4906 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutačno 2057 osoba. Do danas je ukupno testirano 129.379 osoba, od toga 1247 u posljednja 24 sata'', objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

13:57 Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba, javio je županijski Stožer civilne zaštite. U protekla 24 sata nije testirana nijedna osoba s područja te županije.

13:48 Djevojka iz Dubrovnika zaražena je koronavirusom, a izliječena je jedna osoba iz Kule Norinske pa je ukupno aktivnih dvanaest slučajeva, izvijestio je u ponedjeljak Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije.

13:09 Međimurju nema novooboljelih osoba, a u posljednja 24 sata testirane su 33 osobe čiji su nalazi pristigli negativni na koronavirus, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

12:53 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavijestio je da 15. dan zaredom u toj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

12:27 Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata nema novozaraženih osoba, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

11:44 U posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji registriran je jedan novi slučaj oboljenja od koronavirusa, objavio je županijski Stožer. Riječ je o mlađem muškarcu s područja Karlovca. Epidemiološka obrada je u tijeku.

11:43 Na području Šibensko-kninske županije jedna je novooboljela osoba, a radi se o mlađoj ženi s prebivalištem na području Vodica, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

11:2U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, a svi su novooboljeli s područja Osijeka, javio je županijski Stožer civilne zaštite.

11:02 Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije objavio je da na tom području nema novooboljelih osoba, a jedna je osoba ozdravila.

10:39 Na području Primorsko-goranske županije zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Radi se o kontaktima prethodno oboljele osobe.

10:11 U Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o starijoj ženi koja je testirana preventivno prilikom prijema na kirurški odjel Opće bolnice Varaždin, izvijestio je županijski Stožer. 

Epidemiološka obrada je u tijeku, a samoizolacija je određena za nekoliko liječnika i medicinskih sestara koji su bili u potencijalnom bliskom kontaktu sa zaraženom ženom.

10:09 Tri su novooboljele osobe na području Splitsko-dalmatinske županije, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Novooboljele osobe su iz Splita, Kaštela i Otoka. Dvoje su kontakti prethodno oboljelih osoba, dok je za jednu osobu epidemiološka obrada u tijeku.

Uz troje novooboljelih na koronavirus je pozitivna i jedna osoba s područja Osječko-baranjske županije testirana u Splitu.

10:06 Na području Virovitičko-podravske županije nema novooboljelih osoba zaraženih koronavirusom, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. U posljednja 24 sata testirana je 21 osoba i svi su nalazi pristigli negativni.

10:03 Na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je pet novih slučaja zaraze, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

10:00 U Požeško-slavonskoj županiji nema novih slučajeva zaraze, a trenutačno su aktivna tri slučaja, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba i svih suspektnih osoba.

9:50 Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak za N1 je otkrio da je važno da dnevni broj oboljelih bude manji od 50.

''Nadamo se da će danas biti manje od 50 što je dobro jer volimo da je brojka ispod 50 jer onda R0 pada i pada nam kumulativna incidencija koja je bitna za mjere drugih država'', kazao je Capak.

Što je još rekao ravnatelj HZJZ-a pročitajte ovdje.

9:28 U Zagrebu je u posljednja 24 sata potvrđeno 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom, potvrdila je za DNEVNIK.hr Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo ''Dr. Andrija Štampar''.

9:24 U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

9:16 Na području Zadarske županije jedna je novooboljela osoba zaražena koronavirusom, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o starijoj ženi s područja općine Vir, obiteljskom kontaktu ranije oboljele osobe.

9:07 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata jedna je novooboljela osoba, javio je županijski Stožer civilne zaštite. Novooboljela osoba je s područja Vinkovaca. 

8:45 Istri nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavio je Stožer civilne zaštite Istarske županije. U posljednja 24 sata testiran je 51 uzorak i svi su nalazi pristigli negativni na koronavirus.

8:25 Peti dan zaredom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novozaraženih osoba koronavirusom, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

7:39 Epidemioloških mjera treba se pridržavati i na godišnjim odmora. Poštuju li građani mjere i na plažama, pogledajte ovdje.

7:28 Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak za Dnevnik Nove TV otkrio je kakve mjere Stožer civilne zaštite planira najesen. Kazao je da će tada biti teže kontrolirati situaciju, a sigurno je da će se donositi nove odluke. Više o planovima za drugi val epidemije doznajte ovdje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene