Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU

Ravnatelj potvrdio nove slučajeve koronavirusa u Vinogradskoj: Zaražene još jedna pacijentica i medicinska sestra

Ilustracija
Ilustracija DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ilustracija Galerija 1/1 >>
291 novi slučaj koronavirusa zabilježen je u protekla 24 sata. U bolnicama je ukupno 320 osoba.

* Hrvatska ima 12.917 slučajeva zaraze koronavirusom

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU U Hrvatskoj 190 novooboljelih: Korona ušla u još dvije škole, virus se po treći put pojavio i u splitskoj gradskoj upravi Slika nije dostupna 204 nova slučaja zaraze Stožer uveo strože mjere za grad u kojem je naglo porastao broj zaraženih. Produžene mjere za Brodsko-posavsku županiju

* Preminulo je 208 ljudi

Tijek događanja pratite u nastavku:

21:15 Koronavirus potvrđen je kod još jedne pacijentice te kod još medicinske sestre KBC-a Sestre Milosrdnice u Zagrebu, potvrdio nam je ravnatelj bolnice Mario Zovak.

''Pozitivna je još jedna pacijentica i jedna medicinska sestra. Do jučer smo imali devet pozitivnih djelatnika, a jučer se otkrilo za jednu liječnicu i medicinsku sestru. I danas još jedna sestra'', kazao je Zovak. Dodao je da u radu bolnice neće biti nikakvih problema te da je situacija u bolnici u redu.

14:35 Još su tri škole na širem splitskom području čitave razrede stavile u samoizolaciju. Zbog pojave simptoma koronavirusa kod učenika, preventivno su stavljeni u samoizolaciju razredi u Osnovnoj školi Mejaši, MIOC-u te u Osnovnoj školi Don Lovre Katić u Solinu, javlja N1.  

Rezultati testova se čekaju i još uvijek nije potvrđena zaraza koronavirusom, potvrdio je za N1 Tomislav Đonlić, pročelnik za obrazovanje Splitsko-dalmatinske županije.

14:17 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji trinaest je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a sedamnaest osoba je izliječeno, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite.

Riječ je o tri muške i dvije ženske osobe iz Dubrovnika, od kojih je za dvije muške osobe utvrđena epidemiološka veza. Zaraženi su i dvije muške i jedna ženska osoba iz Metkovića, od kojih jedna muška i jedna ženska osoba ima utvrđenu epidemiološku vezu, kao i dvije muške osobe iz Ploča.

Zaraženi su i jedna muška osoba iz Župe dubrovačke, koja se vjerojatno zarazila izvan županije, te jedna ženska osoba iz Dubrovačkog primorja i jedna ženska osoba koja nema prebivalište u županiji.

14:14 Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 5 novih osoba zaraženih koronavirusom, sa prebivalištima na području Općine Đurmanec (2), Općine Marija Bistrica (2) i Grada Krapine (1). U istom su razdoblju ozdravile 3 osobe te je pristiglo i 55 negativnih nalaza, dok se još uvijek čekaju rezultati za 36 uzoraka.

Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja Krapinsko-zagorske županije je 52. U samoizolaciji se nalaze 193 osobe.

13:49 Ravnatelj Vinogradske prof. Mario Zovak potvrdio nam je da je virus ušao u Kliniku za neurologiju KBC-a Sestre milosrdnice. Dvije pacijentice pozitivne su na koronavirus, no one nisu međusobno povezane.

"Pacijentice su bile u bolnici nekoliko dana, pa su preko obitelji saznale da su mogle biti u kontaktu sa zaraženima, te su testirane", rekao nam je ravnatelj bolnice. Svi su njihovi kontakti testirani i sada se čekaju rezultati. Zasad je nalaz pozitivan za jednu liječnicu i medicinsku sestru.

"Još uvijek nemamo nalaz epidemiološke službe o tome tko ide u samoizolaciju i što će se sve zatvoriti", rekao nam je.

13:38 Oko 600 ugostiteljskih objekata u Istri i na Kvarneru danas je na sat vremena odlučilo ne posluživati goste. U simboličnih 5 do 12 održane su konferencije za novinare u Rijeci i Puli, a gosti u objektima i na terasama nisu posluživani sljedećih 60 minuta. Cilj te akcije, istaknuli su organizatori, jest upozoriti Vladu na velike probleme u poduzetništvu, visoki PDV i nemogućnost dobivanja poduzetničkih kredita.

12:04 Premijer Andrej Plenković poručio je građanima u četvrtak sa sjednice Vlade da slušaju ministra zdravstva Vilija Beroša i epidemiologe i da se ne rukuju te da vode računa o higijeni, distanci i dezinfekciji. Više o tome OVDJE.

11:48 U Zadarskoj županiji dvadeset je novih slučajeva zaraze koronavirusom, i to 11 muškaraca i devet žena. Među novozaraženima 11 ih je s područja Zadra, dvoje iz Zemunika Donjeg te po jedna osoba iz Benkovca, Biograda, Nina, Bibinja, Preka, Sala i Starigrada.

U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 18 pacijenata, od kojih je dvoje na respiratoru. U posljednja 24 sata umrla su dvojica oboljelih muškaraca, 72-godišnjak i 87-godišnjak; jedan od posljedica maligne kronične bolesti kojem je prilikom obrade utvrđena i zaraza koronavirusom, a drugi od komplikacija izazvanih koronavirusom.

11:46 U Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze. Radi se o osobi srednjih godina, blaže kliničke slike, koja se liječi kod kuće, a povezana je sa svadbom u Varaždinu održanoj 5. rujna. Time je to šesti potvrđeni slučaj zaraze iz navedene svadbene svečanosti.

U istom razdoblju evidentirano je 14 novih slučajeva oporavka i time je broj aktivnih slučajeva pao na 44. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin trenutačno se nalazi osam osoba, od čega je jedna osoba strani državljanin, dok se jedna dodatna osoba još uvijek liječi u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu.

11:44 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata dvije su novooboljele osobe od COVID-19. Oboljeli su s područja grada Otočca i grada Senja. U tijeku je epidemiološka obrada njihovih kontakata.

11:24 U Zagrebačkoj županiji 19 je novooboljelih osoba: sedam su kontakti prethodno oboljelih, jedan slučaj povezan je s ljetovanjem na obali, jedan sa svadbom, dok je za  njih deset nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 115 osoba.

U protekla 24 sata došlo je do ulaska virusa u dječji vrtić u Jastrebarskom (pozitivna djelatnica), dječji vrtić u Velikoj Gorici (pozitivna djelatnica) te u Dom za starije i nemoćne osobe u Vrbovečkoj Dubravi (pozitivna djelatnica). Epidemiološka obrada je u tijeku.

11:22 Jednoj odgojiteljici karlovačkog dječjeg vrtića Novi Centar potvrđena je u četvrtak COVID infekcija, zbog čega su djeca i zaposlenici izvedeni iz vrtića, a prostor će se dezinficirati, izvijestio je Gradski stožer Civilne zaštite Karlovca. Stožer poručuje roditeljima djece da epidemiološka obrada traje. Ističe kako od roditelja djece koji pohađaju vrtić očekuju strpljenje, a sve potrebne informacije dobit će od epidemiologa i uprave vrtića.

11:08 Grad Zagreb ima 63 nova slučaja zaraze. 35 su kontakti, 14 negativne epidemiološke anamneze, pet mogući godišnji odmori, tri slučaja importi iz BiH, a tri su povezana sa svadbama. Dva učenika iz dvije osnovne škole su pozitivna. Radi se o obiteljskim kontaktima.

Dva su razreda u samoizolaciji. Korona se pojavila u tri dječja vrtića. U dva vrtića radi se o tetama u vrtiću, a u jednom je zaraženo jedno dijete. 

11:07 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije osam je osoba oboljelo od COVID infekcije; dvije su osobe iz Knina, jedna je iz Šibenika, jedna iz Murtera i jedna s područja općine Tisno. Također, oboljele su i tri osobe koje trenutačno borave na području Šibensko-kninske, a prebivalište im je u drugim županijama.
Radi se o osobama svih životnih dobi. Neke su bile u kontaktu s ranije oboljelima, a za neke je epidemiološka obrada u tijeku.

10:30 U Primorsko-goranskoj županiji u protekla je 24 sata kod još 11 osoba potvrđena zaraza koronavirusom, a gotovo su svi kontakti ranije zaraženih. Od 11 novozaraženih devet osoba kontakti su ranije oboljelih.

Pretpostavlja se da se jedna osoba zarazila na privatnom okupljanju u Poreču, a za jednu osobu još se utvrđuju okolnosti u kojima je zaražena. U protekla 24 sata ozdravilo je još 13 osoba, pa je sada u Primorsko-goranskoj županiji aktivno 119 slučajeva zaraze, od kojih je 20 asimptomatskih.

10:01 U posljednja 24 sata zabilježen je 291 novi slučaj zaraze koronavirusom te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2567. Među njima je 320 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 27 pacijenata.

Dvije su osobe preminule. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 12.917 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 208 preminulo, a 10.142 su se oporavile. U samoizolaciji je trenutačno 8711 osoba. Do danas je ukupno testirano 205.256 ljudi, od toga 4118 u posljednja 24 sata.

10:00 Istarska županija ima devetero novozaraženih. U svim slučajevima radi se o osobama iz mjera samoizolacije ili su bliski kontakti već poznate pozitivne osobe. Kod dva strana državljana testiranjem za administrativne potrebe potvrđen je pozitivan nalaz. U tijeku je postupak povratka u matičnu državu.

Mjere samoizolacije zbog COVID pozitivnih učenika određene su za dva razreda i izloženo nastavno osoblje iz Buzeta (Osnovna škola "V. Gržalja" Buzet i Srednja škola Buzet). U tijeku je provođenje protuepidemijskih mjera i dekontaminacija prostora. Zbog COVID pozitivne osobe koja je sudjelovala u sportskom natjecanju kluba iz Labina u nedjelju, u tijeku je epidemiološka obrada i određivanje mjera samoizolacije za sudionike tog natjecanja.

9:52 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 616 obrađenih testova danas je 61 novooboljela osoba, i to iz Splita 32, iz Kašela sedam, iz Sinja pet, iz Solina četiri, po dvije iz Makarske i Omiša te po jedna iz Trilja, Trogira, Dicma, Dugopolja, Hrvaca, Klisa, Muća, Podstrane i Tučepa.

Od 61 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije 18 njih kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1324 osobe nalaze se u samoizolaciji.

U KBC-u Split na liječenju je 67 osoba. Nekoliko osoba otpušteno je na kućno liječenje.

Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata preminula je jedna ženska osoba u dobi od 85 godina koja se nalazila na respiratoru. Preminula osoba nije imala prebivalište na području Splitsko-dalmatinske županije. Uz ostale komorbiditete bila je pozitivna i na COVID infekciju.

9:49 Lokalni stožeri javili su do sada o 51 novoj zaraženoj osobi. 

9:29 Cijeli razred jedne splitske gimnazije završio je u samoizolaciji. Čekaju se rezultati testa na koronavirus za učenicu IV. razreda splitske II. gimnazije. Ako test bude pozitivan, svi će učenici ostati u samoizolaciji. "Radi se o učenici IV. razreda gimnazije. Ako nalaz učenice bude pozitivan, razred ide u izolaciju 14 dana, a ako bude negativan, učenici će ići nazad u školu", rekao je za N1 Tomislav Đonlić, pročelnik za obrazovanje u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

9:23 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Osam novozaraženih osoba s područja je općine Rovišće, sedam ih je s područja grada Bjelovara, jedna novooboljela osoba s područja je općine Đulovac, a jedna iz Velikog Trojstva. Šesnaest novooboljelih osoba kontakti su ranije zaraženih koronavirusom iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Tri osobe u međuvremenu su se oporavile i skinute su s evidencije oboljelih.

9:14 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00, u posljednja 24 sata pet je novih pozitivnih osoba na COVID-19 (po jedna osoba iz Vukovara, Štitara, Đurića, Vinkovaca i Andrijaševaca). Preminulih nema. Od početka epidemije ukupan broj oboljelih je 673, od toga je 580 osoba izliječeno, a ukupno je 14 preminulih. Trenutačno je u županiji devet osoba hospitalizirano zbog bolesti COVID-19.

9:11 Nacionalni stožer civilne zaštite u srijedu je produljio epidemiološke mjere za Splitsko-dalmatinsku županiju do 24. rujna te do 1. studenog za Zadarsku županiju.

Do tada je na snazi zabrana posjeta domovima za starije te svadbenih svečanosti s više od 50 osoba. Na ostalim privatnim svečanostima i proslavama može biti najviše 25 osoba. Više o tome OVDJE.

9:09 U Koprivničko-križevačkoj županiji potvrđena su četiri nova slučaja zaraze virusom, a riječ je o kontaktima ranije pozitivnih osoba s koprivničkog i križevačkog područja. Četiri su osobe proglašene zdravima, na bolničkom su liječenju četiri osobe, a u ovom trenutku na području županije je 41 aktivni slučaj. 

8:59 Čak 281 uzorak testiran je u posljednja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek te još 70 u laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije (ukupno 351), a od toga je devet bilo pozitivno na koronavirus. Po dvije novozaražene osobe imaju prebivalište na području Osijeka i općine Gorjani, dok je po jedna osoba s područja Đakova, Belog Manastir i Valpova te općina Draž i Semeljci.

Kao i dan ranije, na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalazi se 20 pacijenata oboljelih od COVID-19, od kojih su dva na respiratoru.

8:34 U Sisačko-moslavačkoj županiji dvije su novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19. Obje su s područja Petrinje.

8:07 U Požeško-slavonskoj županiji trenutačno je aktivno 119 slučajeva zaraze koronavirusom (COVID-19), 106 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 13 ih je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 325, a ukupno je testirano 6928 ljudi. Na posljednjem testiranju obrađeno je 145 uzoraka, od toga je 14 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih, kao i svih suspektnih osoba.

8:04 Ugostitelji Kvarnera i Istre planiraju u 11 sati i 55 minuta na sat vremena zatvoriti svoje ugostiteljske objekte, kako bi upozorili na težak položaj u kojem su se ugostitelji našli zbog pandemije koronavirusa. Više o tome OVDJE.

7:01 U srijedu je zabilježen 341 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutačno aktivnih slučajeva u Hrvatskoj ukupno 2587. Među njima je 299 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 24 pacijenta. Tri su osobe preminule, objavio je u srijedu Nacionalni stožer civilne zaštite.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene