Obavijesti Video Pretražite Navigacija
beroš sa zanimljivom maskom

Plenković objasnio zašto se rukovao s predsjednikom Milanovićem: Fuchs otkrio koliko se korona proširila po školama

Vili Beroš ima maskirnu masku
Vili Beroš ima maskirnu masku Foto: DNEVNIK.hr
Na početku sjednice Vlade premijer Andrej Plenković osvrnuo se na aktualnosti proteklog tjedna.

Premijer Andrej Plenković ironično je zahvalio Ivanu Viliboru Sinčiću, koji je izveo performans pred Vladom i istresao lubenice kako bi upozorio na neravnopravan položaj hrvatskih poljoprivrednika. Nazvao ih je poljoprivrednim ekspertima. Zatražio je od ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića da napravi plan sigurnosti pred Vladom. ''Ovo su lubenice, ali moglo je biti i nešto drugo'', poručio je premijer.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u

Što se tiče nabave borbenih aviona, premijer je izvijestio da su jučer zaprimljene ponude za nabavu višenamjenskog borbenog aviona od Švedske, SAD-a, Francuske i Izraela. Švedska je Hrvatskoj ponudila novi avion Gripen C/D model, Sjedinjene Američke Države nude novi F-16 blok 70, Francuska nudi polovni model aviona Rafal, a Izrael polovni model F-16, blok 30.

Riječ je o avionima četvrte generacije zapadne tehnologije koji su kompatibilni s NATO standardima i trebali bi zamijeniti postojeće avione MIG-21, kojima za nekoliko godina istječe vijek trajanja.

"Cilj Hrvatske je da zadržimo vojnu sposobnost zaštite hrvatskog neba radi sigurnosti naše zemlje. Jučer je završena faza dostave ponuda i sljedeća tri mjeseca trajat će proces evaluacije", rekao je premijer.

O početku školske godine

Predsjednik Vlade izrazio je nadu da će školska godina proći dobro. ''Nemojte se rukovati, ja sam se neki dan rukovao jer mi je dosadilo odbijati rukovanje s predsjednikom Republike'', rekao je.

Naglasio je da su prihvatili veliki broj amandmana na Zakon o obnovi, a očekuje da se sutra sa što većom potporom donese Zakon i počne obnova Grada Zagreba.

Ministar zdravstva Vili Beroš predstavlja Informaciju o aktualnom stanju vezanom za koronavirus u Republici Hrvatskoj. Premijer Plenković pohvalio je izgled njegove maske.

Vili Beroš ima maskirnu masku Vili Beroš ima maskirnu masku Foto: DNEVNIK.hr

Beroš je zamolio roditelje da vode računa o higijeni zaštitnih maski djece. Šef Nacionalnog stožera Božinović rekao je da su inspekcije prošli tjedan provele više od 32 tisuće nadzora, a izdano je 1400 upozorenja.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izvijestio je da su napravili aplikaciju putem koje svakodnevno dobivaju informacije iz škola. ''Imamo 72 oboljela učenika, učitelja i nastavnika 74,  a nenastavnog osoblja 14'', rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene