Obavijesti Video Pretražite Navigacija
hrvatska iz minute u minutu

Nacionalni stožer donio nove mjere za cijelu Zadarsku županiju, na snazi su do 1. studenoga

Injekcija i cijepljenje, ilustracija (Foto: Getty Images)
Injekcija i cijepljenje, ilustracija (Foto: Getty Images) Getty Images
Aktualno Galerija Injekcija i cijepljenje, ilustracija (Foto: Getty Images) Injekcija i cijepljenje, ilustracija (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images +0 Koronavirus u Hrvatskoj - 1 Galerija 1/2 >>
U posljednja 24 sata zabilježen je 341 novi slučaj zaraze koronavirusom. Umrle su tri osobe.

 - U Primorsko-goranskoj županiji zabilježen je znatan porast broja zaraženih

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

- Hrvatska ima 12.626 slučajeva zaraze koronavirusom

- Preminulo je 206 ljudi

Tijek događanja pratite u nastavku: 

18:22 Stožer civilne zaštite je donio nove mjere prema kojima je broj prisutnih na "privatnim proslavama, svečanostima i karminama" ograničen na najviše 25.

Broj prisutnih na svadbenim svečanostima i dalje ne smije biti veći od 50.

Nova se odluka primjenjuje do 1. studenoga.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske 9. rujna je na prijedlog Stožera Splitsko-dalmatinske županije donio Odluku prema kojoj nužne epidemiološke mjere za područje županije ostaju na snazi do 24. rujna.

15:14 "U Osnovnoj školi Privlaka testiranjem je utvrđeno kako je jedan djelatnik škole pozitivan na koronavirus. Šest djelatnika moralo je otići u samoizolaciju, a ravnateljica škole nije bila u mogućnosti pronaći dovoljan broj zamjena. Stoga je, postupajući po uputama, odlučila u suradnji s osnivačem i lokalnim stožerom Općine Privlaka, organizirati nastavu po modelu C onoliko vremena koliko je potrebno dok se ne steknu uvjeti za povratak na model A, tj. 14-15 dana", javlja zadarski stožer. 

"Budući da je Nacionalni Stožer izvijestio o jednoj preminuloj osobi (M, 1939. g.) u Općoj bolnici u Zadru, izvješćujemo vas da je osoba preminula od posljedica maligne bolesti kojoj je u obradi dokazana i infekcija koronavirusom", pojasnili su u stožeru.

14:19 U Međimurskoj županiji nema novozaraženih

14:18 U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirana je jedna nova osoba zaražena koronavirusom, s prebivalištem u Donjoj Stubici. U istom su razdoblju pristigla i 82 negativna nalaza.

14:17 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 27 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o šest muških i 11 ženskih osoba iz Dubrovnika (za tri muške i devet ženskih osoba utvrđena je epidemiološka veza), šest muških i jednoj ženskoj osobi iz Metkovića (za četiri muškarca utvrđena epidemiološka veza), jednoj muškoj osobi iz Dubrovačkog primorja (utvrđena epidemiološka poveznica) te dvije muške osobe koje nemaju prebivalište na području županije.

U OB-u Dubrovnik hospitalizirano je 19 osoba pozitivnih na koronavirus, od čega su tri osobe na respiratoru.

14:10 Zamjenica župana Bjelovarsko-bilogorske županije Bojana Hribljan nalazi se u samoizolaciji jer je bila u kontaktu s jednom službenicom pozitivnom na koronavirus, priopćila je u srijedu Bjelovarsko-bilogorska županija.

Nakon obrade svih osoba koje su bile u bliskom kontaktu sa zaraženom službenicom, u samoizolaciji su dvije županijske službenice i zamjenica župana Bojana Hribljan, koja je tu informaciju objavila jučer, kaže se u priopćenju.

Napominje se da svi županijski upravni odjeli rade kao i do sada.

13:43 U posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji zabilježena su četiri nova slučaja zaraze virusom, dvije muške osobe, jedna ženska osoba i jedno dijete bliski kućni kontakt već prije pozitivne osobe. Jedna je osoba s područja Slunja, jedna iz Rakovice, jedna iz Karlovca i jedna iz Ogulina. Trenutačno je u županiji 28 aktivnih slučajeva.

13:00 U Krapinsko-zagorskoj županiji jedan je novooboljeli od koronavirusa, a ukupno je 50 aktivnih slučajeva, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

12:03 Jedan desetogodišnjak s područja Virovitičko-podravske županije zaražen je virusom SARS-CoV-2.

Prema epidemiološkom nalazu, dijete nije išlo u školu, već je bilo u izolaciji, gdje je razvilo blaže simptome bolesti COVID-19, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Osima njega još su tri osobe s područja VPŽ-a zaražene koronavirusom. Riječ je o tri žene, jedna je asimptomatska, a ostalo dvoje ima blaže simptome bolesti.

Jedna od njih bila je sudionica svadbe u susjednoj županiji. Istodobno, jedna se osoba oporavila. 

11:43 Na području Zadarske županije 18 je novooboljelih osoba od koronavirusa. Kao i proteklih dana, u najvećem dijelu riječ je o kontaktima s ranije oboljelim osobama, a dijelu novooboljelih utvrđuju se kontakti i kretanja. Među novozaraženima je 10 muških i 8 ženskih osoba. Novozaražene osobe su sa područja Grada Zadra (11), Benkovca (1) i Biograda (1) te općina Pašman (1), Poličnik (2), Sukošan (1) i Vrsi (1).

11:28 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije šest je osoba oboljelo od COVID-19; tri su osobe iz Knina, dvije iz Drniša te jedna iz Šibenika. Riječ je o osobama mlađe i srednje životne dobi, uglavnom kontaktima ranije oboljelih.

11:13 Grad Zagreb ima 53 nova slučaja zaraze. 24 osobe su kontakti, kod njih osmero moguća je zaraza na godišnjem odmoru, sedam obrada je u tijeku, a jedan je slučaj importiran s Kosova. 98 osoba dobilo je mjeru izolacije. Novozaraženi su uglavnom mladi, no točna informacija bit će objavljena krajem tjedna, rečeno je na konferenciji za novinare Stožera Grada Zagreba. 

11:04 U posljednja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ-a za područje Osječko-baranjske županije testirana su ukupno 293 uzorka, od kojih je sedam bilo pozitivno na virus SARS-CoV-2. Pet novozaraženih osoba ima prebivalište u Osijeku, a po jedna na području općina Čeminac i Viškovci.

11:02 Koprivničko-križevačka županija ima devet novih slučajeva bolesti COVID-19, a riječ je o kontaktima ranije pozitivnih osoba s koprivničkog i križevačkog područja. Jedna osoba proglašena je zdravom, na bolničkom su liječenju dvije osobe, a u ovom trenutku na području županije ukupno je 41 aktivni slučaj. Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježen je ukupno 181 slučaja bolesti COVID-19.

10:35 Ličko-senjska županija ima četiri novooboljele osobe. Tri su oboljele osobe iz Otočca, a jedna je iz općine Brinje.

10:31 Virus se probio u domove umirovljenika u Otočcu i Udbini, potvrđeno nam je iz Stožera Ličko-senjske županije. 

5.9. 2020. potvrđena je jedna pozitivna osoba/korisnik u Domu za starije i nemoćne osobe Ličko-senjske županije – Podružnica Udbina. Oboljela osoba je novi korisnik ustanove te je sukladno protokolu za smještaj osoba u ustanove socijalne skrbi, po dolasku u ustanovu smještena u samoizolaciju u samom objektu, osoba je došla s negativnim testom ali prije smještaja u prostor doma s ostalim korisnicima (nakon isteka 14 dnevne samoizolacije) potrebno je ponoviti testiranje.

Nalaz testa je pozitivan te je osoba zadržana u prostoru za izolaciju, ista nije bila u kontaktu s ostalim korisnicima a djelatnici doma su postupali prema protokolu. Ne očekuje se proboj u ustanovu, kazali su nam u Stožeru. 

8.9. 2020. potvrđena je jedna pozitivna osoba/korisnik u Domu za starije i nemoćne osobe Ličko-senjske županije- Podružnica Otočac. Zbog pojave simptoma osoba je testirana i potvrđen je pozitivan nalaz na COVID-19, ista je smještena u izolacijsku odjel OB Gospić te je stabilnog zdravstvenog stanja. Bliski kontakti oboljele osobe su testirani i stavljeni u samoizolaciju, tijekom dana očekujemo nalaze testiranja.

Svi djelatnici Doma za starije i nemoćne osobe Ličko-senjske županije- Podružnica Otočac su testirani i pristigli su negativni nalazi testiranja.

10:13 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 864 obrađena testa danas je 109 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju, i to iz Splita 54, iz Solina 13, iz Kaštela 11, pet iz Sinja, po četiri iz Podbablja i Zmijavaca, tri iz Imotskog, po dvije iz Klisa i Nerežišća te po jedna osoba iz Dicma, Dugog Rata, Hvara, Lećevice, Makarske, Marine, Muća, Omiša, Podgore, Pučišća i Trogira.

Od 109 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 38 njih kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1357 ljudi nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalaze se 72 COVID pozitivne osobe u KBC-u Split, dok je sedmero pacijenata na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata preminule su dvije osobe - muška osoba u dobi od 77 godina i ženska osoba u dobi od 89 godina. Preminule su osobe uz ostale komorbiditete bile pozitivne i na COVID infekciju.

10:04 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Novozaražena osoba s područja je grada Bjelovara i kontakt je ranije oboljelih od koronavirusa u županiji. Trenutačno je na području Bjelovarsko-bilogorske županije 61 aktivan slučaj zaraze COVIDOM-19.

10:01 U posljednja 24 sata zabilježen je 341 novi slučaj zaraze virusom te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2587. Među njima je 299 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 24 pacijenta. Tri su osobe preminule.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 12.626 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 206 preminulo, a 9833 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutačno 8688 osoba. Do danas je ukupno testirano 201.138 ljudi, od toga 4172 u posljednja 24 sata.

9:48 U Vukovarsko-srijemskoj županiji jedna je novozaražena osoba. Riječ je o osobi iz Cerne

9:46 U Požeško-slavonskoj županiji trenutačno je aktivno 107 slučajeva zaraze, 96 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 11 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 265 osoba, a ukupno su testirane 6783 osobe. Na posljednjem testiranju obrađeno je 124 uzorka, od kojih je šest pozitivnih. 

9:17 Primorsko-goranska županija ima 25 novozaraženih. 17 zaraženih kontakti su prethodno zaraženih, jedna je osoba došla iz Poljske, gdje se i zarazila, a za preostalih sedam utvrđuje se izvor zaraze.

8:32 Istarska županija javlja o četiri novozaražene osobe. U tri slučaja radi se o osobama iz mjera samoizolacije ili su bliski kontakt već pozitivne osobe. Epidemiološka obrada u tijeku je za jednu osobu. Izliječeno je devet osoba.

9:09 U Sisačko-moslavačkoj županiji četiri su novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19. Dvije su osobe iz Popovače, a dvije iz Siska. Tri osobe žitelji su Sisačko-moslavačke županije, dok je jedna osoba s područja grada Knina, a radi na području grada Siska. Kod svih je poznat izvor zaraze i epidemiološka je obrada u tijeku.

8:01 Na prijedlog Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije i Stožera civilne zaštite Grada Otočca, zbog epidemiološke situacije na području Otočca, Stožer civilne zaštite RH donio je u utorak Odluku o uvođenju novih epidemioloških mjera za područje grada Otočca. Više o tome OVDJE.

8:00 U utorak su u Hrvatskoj zabilježena 204 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva ukupno 2529. Među njima su 303 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 23 pacijenta. Dvije su osobe preminule, objavio je u utorak Nacionalni stožer civilne zaštite.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene