Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU

U Hrvatskoj 190 novooboljelih: Korona ušla u još dvije škole, virus se po treći put pojavio i u splitskoj gradskoj upravi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska ima 190 novozaraženih. Preminule su tri osobe.

* Od početka pandemije Hrvatska ima 13.107 slučajeva zaraze koronavirusom

Pročitajte i ovo Ilustracija HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU Ravnatelj potvrdio nove slučajeve koronavirusa u Vinogradskoj: Zaražene još jedna pacijentica i medicinska sestra Slika nije dostupna 204 nova slučaja zaraze Stožer uveo strože mjere za grad u kojem je naglo porastao broj zaraženih. Produžene mjere za Brodsko-posavsku županiju

* Preminulo je ukupno 211 ljudi

Tijek događanja iz minute u minutu pratite u nastavku: 

17:02 Koronavirusom je zaražena djelatnica splitske gradske uprave, javlja Dalmatinski portal. To je treći put da se koronavirus probio u zgradu Banovine.

14:10 U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su četiri nove osobe zaražene koronavirusom. U istom su razdoblju ozdravile četiri osobe, dok je pristigao i 41 negativan nalaz, a još uvijek se čekaju rezultati za 59 uzoraka.

Među novooboljelima je i osoba zaposlena u Osnovnoj školi Đurmanec. Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije odredila je samoizolaciju za dodatne dvije osobe zaposlene u školi te su epidemijski izvidi i dalje u tijeku. Roditelje će ravnatelj informirati o eventualnim daljnjim mjerama i postupcima.

13:50 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 14 novih slučajeva zaraze koronavirusom.
Izliječeno je 13, a hospitalizirane su 24 osobe, od čega su četiri na respiratoru. U samoizolaciji je 656 ljudi, a u posljednja 24 sata utvrđen je jedan slučaj kršenja mjere samoizolacije.

13:00 U Varaždinskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom. U jednom slučaju radi se o osobi srednjih godina koja je povezana je sa svadbom u Varaždinu održanoj 5. rujna, dok se u drugom slučaju radi bliskom kontaktu prethodno potvrđene pozitivne osobe. Obje se osobe zbog blaže kliničke slike liječe kod kuće.

Dodatno se u evidenciju oboljelih pribraja i starija ženska osoba s područja Varaždinske županije koja je simptome razvila i bila testirana u Zagrebu, a potom je odmah i hospitalizirana u Klinici za infektivne bolesti "Fran Mihaljević". U istom razdoblju evidentirano je 13 novih slučajeva oporavka pa je time broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji pao na 34, čemu treba pribrojiti i jednog hospitaliziranog stranog državljanina.

12:54 Karlovačka županija ima dva nova slučaja zaraze. Riječ je o jednoj muškoj osobi mlađe dobi i jednoj ženskoj osobi srednje dobi , oboje iz Karlovca.

12:52 Na području Šibensko-kninske županije šest je osoba oboljelo od COVID-19 infekcije; dvije osobe su iz Knina, jedna je iz Šibenika, jedna s područja Drniša i jedna iz općine Tisno.

Također, oboljela je i jedna osoba koja ima prebivalište u drugoj županiji, a trenutačno boravi na području Šibensko-kninske županije.
Radi se o mlađim i osobama srednje životne dobi koje su uglavnom bile u kontaktu s ranije oboljelima.

11:45 U Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata pet je novozaraženih koronavirusom, od kojih troje ima prebivalište na području grada Osijeka, a po jedna na području Belišća i Đakova, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite. U protekla 24 sata u laboratorijima osječkog Kliničkog bolničkog centra i županijskog Zavoda za javno zdravstvo testirana su ukupno 334 uzorka, od kojih je pet bilo pozitivno na koronavirus.

Prema podacima Stožera, na liječenju u osječkom KBC-u i dalje se nalazi 20 pacijenata, od kojih su dva na respiratoru.

11:41 U Zagrebu je u protekla 24 sata potvrđen 51 novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je u petak Stožer civilne zaštite Grada Zagreba.

Testirana je 561 osoba. Šesnaest novooboljelih ima negativnu epidemiološku anamnezu, 23 su kontakti ranije pozitivnih, šest osoba zarazilo se na godišnjem odmoru, dva su novozaražena iz "uvoza", za dvije novooboljele osobe obrada je u tijeku, a dvije su vjerojatno zaražene na svadbama u Varaždinu i Imotskom.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar izvijestio je da su među novozaraženima četiri zdravstvena djelatnika. Ozdravilo je još 79 osoba, pa su sada 573 aktivna slučaja. Samoizolacija je određena za 177 osoba, tako da ih je sada u samoizolaciji 1544.

11:15 Na području Zagrebačke županije zabilježeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Jedna osoba zaražena je u Jastrebarskom, dvije u Velikoj Gorici kao i u Dugom Selu, Vrbovcu, Svetom Ivanu Zelini te jedna u općini Stupnik i općini Brckovljani, a izliječeno je sedam osoba.

Od 11 novooboljelih osoba četiri su kontakti prethodno oboljelih, jedan slučaj povezan je s boravkom u bolnici, jedan s privatnom proslavom, dok je za pet njih nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 40 osoba. U protekla 24 sata na koronavirus je pozitivan jedan učenik OŠ Brckovljani, a epidemiološka obrada je u tijeku.

11:11 Na području Zadarske županije 21 je novooboljela osoba od koronavirusa. Dijelom je riječ o osobama koje su se zarazile kao kontakti dosad zaraženih osoba, a jednom dijelu utvrđuju se kontakti i kretanja. Među novozaraženima 10 je ženskih i 11 muških osoba, a izolaciju provode na području Grada Zadra (12), Benkovca (1) Pakoštana (1), Bibinja (2), Poličnika (1), Sala (3) i Stankovaca (1).

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 268 uzoraka, aktivni nadzor provodi se nad 657 osoba, a istekao je za njih 6946.

U Općoj bolnici Zadar ukupno je hospitalizirano 15 bolesnika oboljelih od COVID-19, od kojih su tri u COVID JIL-u na respiratoru.

Od posljedica osnovne bolesti preminula je jedna muška osoba (rođ. 1943. god.), kojoj je prilikom rutinskog testiranja detektiran i koronavirus.

11:00 Na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 11 novooboljelih od koronavirusa. 

10:32 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 648 obrađenih testova danas su 62 novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju, i to iz Splita 40, iz Imotskog i Kaštela po tri, iz Dugopolja, Sinja, Solina i Trilja po dvije te po jedna iz Klisa, Makarske, Omiša, Podbablja, Podstrane, Selca, Solina, Starog Grada, Šestanovca i Trogira. 

Od 62 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije 28 njih kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

Ukupno 1344 osobe nalaze se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 79 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split, a pet ih je na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata preminuo je jedan muškarac u dobi od 59 godina koji se nalazio na respiratoru.
Preminuli je uz ostale komorbiditete bio pozitivan i na COVID infekciju.

10:02 U posljednja 24 sata zabilježeno je 190 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2430. Među njima je 327 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 26 pacijenata. Tri su osobe preminule.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 13.107 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 211 preminulo, a 10466 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutačno 8720 osoba.

Do danas je ukupno testirano 210.805 osoba, od toga 5549 u posljednja 24 sata.

9:29 S područja Ličko-senjske županije dvije su novooboljele osobe od COVID-19. Oboljeli su s područja grada Otočca. U tijeku je epidemiološka obrada njihovih kontakata. Ukupno je oboljelo 106 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije, od čega je 46 aktivnih slučaja, 59 osoba je izliječeno te je jedna osoba preminula.

9:21 Koprivničko-križevačka županija ima tri nova slučaja zaraze, a riječ je o osobama mlađe i srednje životne dobi s koprivničkog, đurđevačkog i križevačkog područja. Jedna je osoba proglašena zdravom, na bolničkom su liječenju četiri osobe, a u ovom trenutku na području županije 43 su aktivna slučaja. 

9:19 Istarska županija ima jednu novozaraženu osobu, kod koje je epidemiološka obrada u tijeku. Jedan strani državljanin (Maroko), član sportske ekipe smještene u Poreču, testiran je i potvrđen kao COVID pozitivan.

8:59 U Vukovarsko-srijemskoj županiji 10 je novih pozitivnih osoba na COVID-19 (po dvije iz Soljana,  Nuštra i Vinkovaca te po jedna iz Županje, Slakovaca, Ivankova i Štitara).

8:58 U Sisačko-moslavačkoj županiji dvije su novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o osobama s područja Novske. Poznat je izvor zaraze.

8:41 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novozaraženih. Tri su se osobe oporavile i skinute su s evidencije oboljelih.

8:04 U Požeško-slavonskoj županiji trenutačno je aktivno 116 slučajeva zaraze koronavirusom (COVID-19), 104 osobe nalaze se u kućnoj izolaciji, a 12 ih je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 357, a ukupno je testirano 7018 ljudi. Na posljednjem testiranju obrađeno je 90 uzoraka, od toga je pet pozitivnih.

8:03 Primorsko-goranska županija ima 15 novozaraženih. Ozdravilo je 11 osoba. Devet su kontakti prethodno zaraženih, dok se za šest osoba još utvrđuje izvor zaraze. 

7:50 Dvije su odgojiteljice pozitivne na koronavirus u vrtiću na Malešnici u kojemu radi supruga ministra Vilija Beroša. Ona nije među njima, javlja Jutarnji list. U samoizolaciji je zbog toga šest odgajateljica, jedna spremačica te 30-ero djece. Prvi slučaj zabilježen je 31. kolovoza, a drugi 3. rujna.

7:00 U četvrtak je zabilježen 291 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj ukupno 2567. Među njima je 320 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 27 pacijenata. Dvije su osobe preminule, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene