Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nije težak

Ivana Pavić Šimetin o testiranju učenika: "Djeci je test vrlo često i zabavan. To je radosno iščekivanje u obitelji"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin komentirala je tesitranje učenika na koronavirus ponedjeljkom prije nastave nakon što je objavljen video u kojemu su prikazane upute kako testirati učenike na koronavirus.

"Najlakši test ikad" slogan je kojim se predstavlja mjera samotestiranja učenika, a Pavić Šimetin kaže kako je djeci test na koronavirus čak i zabavan.

"I to nam je slogan pa će škole izabrati koji im je draži. Ovo je vrlo jednostavan test. To nije težak test, djeci je vrlo često i zabavan, vrlo rado čekaju rezultat, to je jedno iščekivanje u obitelji, 15 radosnih minuta. U tom smislu bi više voljeli da se gleda nego na ove neke druge načine", rekla je Ivana Pavić Šimetin za N1.

Pročitajte i ovo Marija Vučković UOČI SJEDNICE VLADE Banožić: ''Zbog Milanovića i njegove zviždaljke Đerek ja izgledam kao nešto loše''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna dobit ćemo tri milijuna komada FOTO/VIDEO Počela distribucija brzih testova za učenike: Sve upute su objavljene, sada je red na roditeljima i djeci

Podsjetimo, svaki učenik dobit će po dva testa - treba se testirati tjedan prije i tjedan nakon praznika. HZJZ je u petak objavio video u kojem su prikazani koraci za pravilno uzimanje uzorka, izvođenje testa i čitanje rezultata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene