Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dobit ćemo tri milijuna komada

FOTO/VIDEO Počela distribucija brzih testova za učenike: Sve upute su objavljene, sada je red na roditeljima i djeci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj je počela distribucija brzih antigenskih testova po školama. Ukupno će ih doći tri milijuna, a svaki učenik dobit će po dva testa - testiraju se tjedan prije i poslije praznika.

Iz tri regionalna centra testovi će se prevoziti u županijska središta te u svaku školu. Ukupno će u Hrvatsku doći tri milijuna testova. Danas je već započela distribucija po školama.

Podsjetimo, objavljene su i upute za ravnatelje koje se odnose na testiranje učenika. Ova mjera je donesena zbog povećanog broja samoizolacija učenika u školama i s ciljem da se nastava odvija uživo, a ne virtualnim putem.

"Važno je da se samotestiranje provodi jedanput tjedno i da razmak između dva testiranja bude podjednak. Negativan rezultat testa roditelji/skrbnici mogu npr. zabilježiti u učenikovu bilježnicu koju učenik predočuje u školi ili mogu dojaviti na neki drugi način koji odredi škola", navodi se u uputama.

Također, osobe mlađe od 16 godina ne bi se trebale same testirati, to jest bez nadzora ili pomoći odraslih osoba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU Stožer objavio brojke: Znatno manje zaraženih nego prošli tjedan, preminulo još 48 ljudi

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BURNO U SABORU Žustra rasprava o provjeri potpisa za referendum o COVID potvrdama: Đakić napao Grbina, Jandroković ga izbacio iz sabornice

Ako roditelji odbiju testirati dijete - o tome se obavještava nadležna epidemiološka služba ili školski liječnik.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo odgovorio je DNEVNIK.hr-u na pitanje trebaju li se testirati i učenici koji su preboljeli koronavirus. Zaključak je da se svi učenici trebaju testirati, bez obzira jesu li preboljeli COVID-19!

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene