Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kanonske mjere

Drama u Zadru: Pijani župnik na ulici istukao časnu sestru, završio u pritvoru

Aktualno Galerija U crkvi - Ilustracija - 4 U crkvi - Ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr U crkvi - Ilustracija - 3 U crkvi - Ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr U crkvi - Ilustracija - 2 U crkvi - Ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ilustracija Galerija 1/4 >>
Iz Sukošana stiže vijest o nasilju nad ženom - žrtva je časna sestra, a nasilnik, prema svemu sudeći, svećenik. Zadarska nadbiskupija priopćila je da je provela istragu i zaključila da je riječ o verbalnom i fizičkom nasilju. Svećenik je sestru fizički napao ispred župnog dvora. Nadbiskupija ističe da će protiv svećenika biti provedene potrebne kanonske mjere.

Župniku iz Sukošana, 43-godišnjem Domagoju Kelavi, u četvrtak je određeno deset dana zatvora nakon što je fizički i verbalno napao 70-godišnju časnu sestru, a policija ga je prijavila za narušavanje javnog reda i mira, izvijestio je u četvrtak glasnogovornik Općinskog suda u Zadru Davor Dubravica.

Optužnim prijedlogom policija župnika tereti da je u utorak oko 19 sati u Sukošanu, ispred župnog ureda, u vidno alkoholiziranom stanju najprije glasno vičući, verbalno napao 70-godišnju časnu sestru D. A. psujući je riječima: "jeb** ti mater!", da bi je potom udario zatvorenom šakom po licu, uslijed čega je časna pala na tlo.

Nakon toga se udaljio u župni ured, a časna sestra je zbog udarca i pada na tlo zadobila vidljive ozljede lica i ogrebotine na laktu lijeve ruke.

Pročitajte i ovo Provjereno donosi detalje nasilja u Županji - 3 osumnjičen maloljetnik Provjereno donosi detalje slučaja brutalnog nasilja na istoku Hrvatske: Pred kamere stala i žrtva premlaćivanja

Okrivljenik je ovakvim ponašanjem kod D. A. izazvao osjećaj straha i uznemirenosti, a kod prolaznika osjećaj uznemirenosti i nelagode, navodi se u priopćenju zadarskog Općinskog suda.

Kelava je u popodnevnim satima doveden pred dežurnog suca Općinskog suda u Zadru, koji je nakon ispitivanja okrivljenika odredio njegovo zadržavanje u trajanju od deset dana zbog opasnosti od ponavljanja djela te je prepraćen u zatvor u Zadru.

Pročitajte i ovo Besplatan broj Ženskog savjetovališta STOP NASILJU NAD ŽENAMA ''Mislila sam da ću se spasiti samo ako me ubije, ali prijateljica mi je dala besplatni broj 0800 55 44''

Oglasila se i Zadarska nadbiskupija

O napadu župnika Kelave na časnu sestru oglasila se priopćenjem i Zadarska nadbiskupija, iskazujući žalost "zbog događaja koji se ničim ne može opravdati".

"Radi se o verbalnom i fizičkom nasilju koje je u suprotnosti s ljudskim, moralnim i civiliziranim ponašanjem. Zadarska nadbiskupija izražava žaljenje zbog toga čina te se ispričava žrtvi kao i svima koji su tim sramotnim činom sablažnjeni i povrijeđeni", navode u priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna određen istražni zatvor Stravični detalji! Djevojci odgrizao čitave dijelove lica: "Htio sam iz nje istjerati Sotonu"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna smanjili im sredstva za 40.000 kuna Ugrožen rad Sigurne kuće Istra: "Mi smo jedini takav oblik pomoći ženama žrtvama obiteljskog nasilja i njihovoj djeci"

Dodaju da osuđuju takav način ponašanja i razumiju ogorčenost javnosti jer se tim nedjelom narušava integritet i dostojanstvo žrtve, ali i svećeničkog poziva i službe.

"Protiv svećenika će biti provedene potrebne kanonske mjere“, priopćeno je iz Zadarske nadbiskupije.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene