Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije
Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Foto: DNEVNIK.hr

Istarski stožer poslao je zahtjev za odgodu Nacionalnom te bi se kladionice, kasina i automat klubovi u Istri otvorili tek za 14 dana.


Kako je i sam predsjednik županijskog stožera, Dino Kozlevac, već i najavljivao, upućen je zahtjev za odgodu ponovnog rada kladionicama, automat-klubovima, casinima i kladomatima.

Naime, novim popuštanjem mjera dozvoljava se rad svim ugostiteljskim objektima koji mogu posluživati svoje proizvode isključivo ''za van'', otvaraju se fitness centri, teretane i automat klubovi, casina... Istarski stožer smatra da zbog trenutne epidemiološke situacije, to bi bilo povećanje rizika s obzirom na pojavu novih sojeva koronavirusa u Hrvatskoj.

Prihvaćena ostavka v.d. dekana Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Miljenka Šimprage - 4 Napravljen prvi korak prema smjeni Borasa? Burilović nakon maratonske sjednice: "Savjet je od rektora zatražio da točku o stanju na Sveučilištu stavi na dnevni red Senata"

Zagrebački Cvjetni trg Mnogi ugostitelji kažu da neće otvoriti svoje kafiće kako bi prodavali kavu za van. Ovo su njihovi razlozi

''U konzultaciji sa županom i gradonačelnicima Istarske županije, temeljem Odluka Stožera civilne zaštite Istarske županije o postepenom opuštanju mjera na području županije, a radi očuvanja trenutno stabilne epidemiološke situacije i planiranog otvaranja školskog sustava u sljedećem razdoblju, te istovremeno izbjegavanja povećanja rizika koji je povezan s nepovoljnom epidemiološkom situacijom u okruženju i pojavom novih sojeva koronavirusa - Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je Odluku o zahtjevu prema Nacionalnom Stožeru za odgodu primjene Odluke Nacionalnog Stožera na razdoblje od 14 dana, a koja se odnosi na rad kladionica, kladomata, automat-klubova i casina - na području Istarske županije'', izvijestili su.