Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Uzroci kašnjenja isporuke

Tražila Europska komisija: Inspekcija ušla u proizvodni pogon cjepiva AstraZenece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Belgijske zdravstvene vlasti objavile su u četvrtak kako je poslana inspekcija u tvornicu Novasep u općini Seneffe koja proizvodi cjepivo protiv COVID-19 razvijeno suradnjom kompanije AstraZeneca i Oxforda. Žele utvrditi jesu li najavljena kašnjenja u isporuci cjepiva zaista uzrokovana problemima u proizvodnji.

Inspekcija je obišla proizvodni pogon kompanije na zahtjev Europske komisije, koja je belgijskoj vladi naložila da se obave izvidi nakon nezadovoljstva država članica zbog AstraZenecinih argumenata o kašnjenju, javlja AP. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna četiri osobe umrle Još jedna europska zemlja produljila obustavu primjene AstraZenece: "Sumnjamo na vezu cjepiva i teških nuspojava" Slika nije dostupna Kompanija diže cijenu? Stručnjak koji je razvio cjepivo AstraZenece otkrio frustraciju kompanije: "Proizvode najviše, ne gomilaju zaradu. Dosta je!"

Države članice zbog svega su pod velikim političkim pritiskom nakon što se cijeli plan procjepljivanja znatno usporio.

Tvornica tvrtke Novasep u općini Seneffe dio je europskog proizvodnog lanca koji proizvodi cjepivo AstraZenece i Oxforda.

AstraZeneca je prošli tjedan objavila kako planira smanjiti svoje inicijalno dogovorene isporuke prema EU-u sa 80 na 31 milijun doza cjepiva. EU je u srijedu ustvrdio da će primiti manje doza čak i od toga, odnosno samo četvrtinu onoga što je 27 nacija EU-a dogovorilo da im se isporuči od siječnja do ožujka ove godine.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene