Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pedalom protiv pandemije

Nevjerojatan pothvat: Nakon što su otkazani svi letovi, mladić sjeo na bicikl i 48 dana pedalirao kako bi se iz Škotske vratio kući

Biciklist
Biciklist Foto: Getty
Dvadesetogodišnji Kleon Papadimitriou iz Grčke je otišao studirati u Škotsku. Kada je svijet paralizirala pandemija koronavirusa, ovog mladića ni otkazani letovi nisu spriječili da se vrati svojoj obitelji. On je, naime, sjeo na bicikl i 48 dana pedalirao do rodne Atene.

Dvadesetogodišnjeg grčkog studenta u Škotskoj ni stotine kilometara nisu spriječile da se tijekom pandemije koronavirusa vrati svojoj obitelji u Atenu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Koronavirus u svijetu Rekordni dnevni broj mrtvih u Grčkoj, u Turskoj rekordan broj zaraženih u jednom danu Slika nije dostupna popuštanje mjera Grci pohrlili na plaže: "Ovo je za nas starije jako dobro, da se možemo malo opustiti nakon karantene"

Kako piše CNN, Kleon Papadimitriou ''zapeo'' je tijekom pandemije u Škotskoj jer su svi letovi prema Ateni bili otkazani. On je odlučio pod svaku cijenu vratiti se obitelji pa je sjeo na bicikl i prevalio put od nešto više oko 4100 kilometara te za 48 dana pedalirajući stigao u Atenu.

"Tek sad počinjem shvaćati koliko je ovo veliko postignuće", kaže on o svom 48-dnevnom putovanju i dodaje da je tijekom putovanja naučio mnogo o sebi, svojim ograničenjima i prednostima. ''Zaista se nadam da je putovanje nadahnulo barem još jednu osobu da izađe iz svoje zone komfora i pokuša nešto novo, nešto veliko", poručio je Kleon.

Pokušao preduhitriti pandemiju

Ispričao je da je krajem ožujka pokušao kupiti avionsku kartu u nadi da će preduhitriti širenje zaraze i otići kući. Većina njegovih prijatelja već je bila napustila Aberdeen, u kojem inače svi zajedno studiraju. Rezervirao je tri leta, no svi su naposljetku otkazani, piše CNN.

Kada je rekao obitelji i prijateljima da je kupio svu potrebnu opremu za put kući na dva kotača, svi su mislili da je to samo ideja koju neće provesti u djelo, ispričao je. No kada su shvatili da je potpuno ozbiljan, njegova je obitelj pristala da to učini, ali pod jednim uvjetom – morali su se povezati kroz aplikaciju koja im je omogućila da u svakom trenutku prate njegovu lokaciju i znaju gdje se trenutačno nalazi.

Naoružan konzervama hrane, vrećom za spavanje, šatorom i opremom za bicikl, 20-godišnji student krenuo je na put 10. svibnja, a 27. lipnja stigao je u Atenu.

''Bilo je vrlo emotivno. Dolazim iz obitelji čiji su roditelji u mladosti bili veliki avanturisti, pa im je bilo vrlo emotivno vidjeti da slijedim njihove stope. Ali mislim da su osjećali olakšanje kad sam stigao'', ispričao je Kleon.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene