Sukobi policije i građana izbili su u nedjelju u predgrađu Atene nakon grube intervencije redarstvenika koji su provjeravali poštuju li građani epidemiološke mjere, što je potaknulo val nezadovoljstva u zemlji.


Policija je suzavcem rastjerala gotovo 500 ljudi koji su se u nedjelju predvečer okupili na trgu Nea Smyrni, u južnom predgrađu grčkoga glavnog grada, kako bi prosvjedovali protiv izgreda koji se dogodio u nedjelju nešto ranije.

Na videosnimkama načinjenim poslijepodne na istom mjestu, vidi se kako policajac nemilosrdno mlati palicom mladića.

Čuje se kako mladić jauče od boli dok se prolaznici zgražaju nad postupanjem policije. 

Policija je pak priopćila da je tijekom poslijepodneva poslala na trg Nea Smyrni ophodnju na motociklima kako bi "provjerila poštuju li se mjere" suzbijanja koronavirusa, dodavši da su primili velik broj prijava za nepridržavanje mjera ograničenja na tom mjestu.

Ante Gotovina na fešti u Pakoštanima Gotovina i branitelji zabavljali se u pakoštanskom restoranu: "Tu se pojelo i bilo malo zajedno i svatko svojim putem..."

Alemka Markotić - 4 Markotić otkrila kad stiže novo cjepivo, ali i što je otkrilo istraživanje o dosadašnjim: "Kod nekih je primijećen puno veći broj antitijela"

Policija dodaje da ju je u tom trenutku napalo tridesetak osoba, pri čemu su ozlijeđena dvojica policajaca. Jedanaest osoba je uhićeno.

Policija je usto rekla da vodi internu istragu o svom službeniku koji je snimljen kako udara mladića.

Grčke vlasti su u nedjelju prijavile 1142 nova slučaja zaraze koronavirusom i 53 umrla, pa se broj umrlih od početka pandemije penje na 6758.