Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka iz HUP-a

''Zadovoljnji smo mjerama Vlade. Što pandemija duže bude trajala bit će se sve veće posljedice''

Premijer Andrej Plenković predstavio je u srijedu drugi paket mjera Vlade za spas gospodarstva pogođenog koronavirusom. Kako su u Hrvatskoj udruzi poslodavaca doživjeli taj prijedlog i planirane mjere za Dnevnik Nove TV komentirala je čelnica te udruge Gordana Deranja.

''S velikim smo iščekivanjem čekali danas premijera da predstavi mjere i mogu reći da smo vrlo zadovoljni, sve je na tragu onoga što je naša udruga sa svojim članovima tražila i komunicirala kako prema ministarstvima, tako i prema javnosti. Premijer je najavio da će se povećati primanja radnicima, da će PDV biti po naplaćenoj realizaciji, a ne fakturiranoj što je jako velika razlika i izrazito bitna stvar. Uglavnom više smo nego zadovoljni. Još je ostalo nejasno što će biti s turističkim sektorom, a i nadam se da će se, tko god bude donosio te mjere, sjetiti i nautičkog turizma jer je i to jako bitno'', kaže Gordanja Deranja čelnica HUP-a.

Pročitajte i ovo Zdravko Marić Gost Dnevnika Nove TV Ministar Marić o novim mjerama Vlade: "Ono što je bilo nezamislivo, sad je zamislivo. Sve je na stolu"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pomoć gospodarstvu Prve reakcije na nove mjere: "Zadovoljni smo, no ima dosta otvorenih pitanja koja trebaju odgovore"

Istaknula je kako je jedna od najvažnijih mjera povećanje plaće radnicima, te oslobađanje svih davanja malih i mikro podueztnika, te je još jednom dodala kako je to upravo ono što su iz te udruge i tražili.

''Nitko ne zna koliko će pandemija trajati i koliko će ovakva situacija potrajati. Nadamo se da će se pojasniti i situacija oko parafiskalnih nameta, koju svaka Vlada obećava riješiti ili smanjivanjima ili ukidanjima, ali se nikada ništa ne promijeni. Nadam se da će se sada barem početi razgovarati o tome'', kaže Deranja.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Koronavirus u Hrvatskoj Plenković: "Potpora za radnike se diže na 4000 kuna neto, uvode se otpisi i odgode poreza za tvrtke"

Iz Udruge poslodavaca zadovoljni su drugim paketom predloženih mjera Vlade jer ae nadaju da će potraje li kriza Vlada i dalje prilagođavati mjere kako bi pomogla opstanku gospodarstva.

''Nemojmo zaboraviti druge firme koje sve više osjećaju pandemiju, otkazuju se narudžbe, onemogućena je isporuka materijala, što pandemija duže bude trajala bit će se sve veće posljedice'', napomenula je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene