Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zaražen predstojnik ureda predsjednika

Jandroković i Reiner završili u samoizolaciji, ali nisu jedini. Bačić objasnio što to znači za funkcioniranje Sabora

Gordan Jandroković, predsjednik Sabora, završio je u samoizolaciji zbog kontakta sa zaraženom osobom.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković iduća će dva tjedna biti u samoizolaciji jer je predstojniku njegova Ureda u utorak navečer potvrđena zaraza koronavirusom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna od utorka na snazi nove mjere Jandroković otkrio hoće li Hrvatska uvesti karantenu za necijepljene: "Država mora poduzeti određene korake" Slika nije dostupna KAZNA JE NA IZBORIMA COVID potvrda ili negativan test za dolazak u Sabor, a kazna za nepridržavanje mjera? "Ići ćemo korak po korak, pa ako bude bizarnih situacija..."

Budući da je Jandroković bio u kontaktu s predstojnikom Ureda dan ranije, epidemiolozi su mu odredili dvotjednu samoizolaciju. Predsjednik Sabora nema simptome bolesti, a u vrijeme njegova izostanka sjednicama će predsjedati potpredsjednici Sabora.

Isto tako, sve ostale aktivnosti iz djelokruga rada predsjednika Sabora odvijat će se redovno, ističu iz Ureda predsjednika Sabora.

Osim Jandrokoviću, mjera samoizolacije određena je i potpredsjedniku Sabora akademiku Željku Reineru, tajniku Sabora Davoru Orloviću te četvorici djelatnika u kabinetu predsjednika Sabora.

Mjera samoizolacije računa se od utorka, a na snazi će biti do 12. listopada, rečeno je iz saborske Službe za medije.

Sabor zasad funkcionira normalno

Branko Bačić, predsjednik Kluba HDZ-a, novinarima je rekao da zasad nema problema u funkcioniranju Sabora.

"Jandroković i Reiner tijekom ponedjeljka bili su u kontaktu s gospodinom Šimičevićem, koji je pozitivan, imali su sastanak u Uredu predsjednika Sabora. U stalnom sam kontaktu s njima, osjećaju se dobro i nemaju nikakve simptome, ali sukladno zakonu određena im je samoizolacija, što znači da će sljedećih 14 dana biti u samoizolaciji", rekao je Bačić.

Dodao je da je Jandroković u stalnom kontaktu s potpredsjednicima Sabora. "Ovaj petak nismo imali namjeru glasati, a za idući ćemo se tjedan dogovoriti. Kako stvari stoje, normalno ćemo funkcionirati, Sabor će raditi normalno. Za sada ne vidim nikakvih problema, a o rasporedu, postupcima i glasanju vidjet ćemo idući tjedan", rekao je Bačić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene