Škola, ilustracija
Škola, ilustracija Foto: Getty Images

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs upozorio je u petak kako povratka u normalan život neće biti, niti će škole moći normalno funkcionirati sve dok se ne cijepi dovoljan broj građana, ustvrdivši kako njegovo ministarstvo pažljivo prati situaciju u obrazovnom sustavu.


"Neće se ovo moći zaustaviti, nećemo se moći vratiti u nekakav normalan život i škole neće moći funkcionirati kako bi trebale funkcionirati, stalno će nam netko biti u izolaciji, ukoliko se dovoljan broj naših građana ne procijepi", kazao je Radovan Fuchs u Župi Dubrovačkoj na Danima hrvatskog turizma.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija - 1 Doznajemo koliko je pozitivnih na BAT-u u posljednja 24 sata: Hrvatska je danas oborila rekord u ukupnom broju novozaraženih Cijepljenje djece u Indiji - 1 U strahu od zaraze počeli cijepiti djecu: Od ranog jutra tisuće u redovima pred školama

Tek se tada sve može vratiti u normalnu kolotečinu, smatra ministar. "Onda, ako je netko u školi od djece eventualno i bolestan, ostat će kod kuće kao da ima gripu - ostali neće morati ići u izolaciju. To je cijeli cilj i svrha", rekao je.

Na novinarsko pitanje što se očekuje poslije školskih praznika sljedeći tjedan, ministar Fuchs je kazao kako bi na to pitanje mogao odgovoriti samo kad bi znao kako će se kretati epidemiološka situacija, ali da mu se čini da se ipak "nešto pokrenulo u svijesti naših građana", odnosno, da je počelo nešto masovnije pristupanje cijepljenju.

Vrtić - 1 Škole idu online, a što je s vrtićima? "Jesu li djeca samo djeca u školama ili postoje i djeca u vrtiću"

Nataša Dragaš Zubalj Cijepiti djecu ili ne i kako kod školaraca razlikovati prehladu od korone? "Djeca žele normalno funkcionirati i živjeti''

Odbacio je sugestiju da bi kvaliteta obrazovanja mogla biti poljuljana, istaknuvši kako prošlogodišnje iskustvo pokazuje da je distribucija online nastave bila ujednačena, te da njegovo ministarstvo prati sve odluke koje se donose na lokalnim razinama i da raspolaže izrazito dobrom bazom podataka o tome koliko je u kojem trenutku bolesnih ili u izolaciji učenika i učitelja.

"Dakle, pazimo na to da djeca budu dobro obrazovana", ustvrdio je ministar Fuchs.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju