Unatoč koronavirusu, party scena na šibenskoj rivijeri ne miruje. U Tisnome, središtu zabave, na prvom ovoljetnom festivalu je 900 Britanaca.

Galerija


Organizatori poručuju: jedino uz pridržavanje propisanih mjera, moguća je zabava. Pa se u festivalsku zonu ne može bez COVID potvrde ili negativnog testa.

Vezani članci Martina Bolšec Oblak i Branko Ančić U Hrvatskoj nema postrožavanja mjera, nema obaveznog cijepljenja, niti COVID potvrda. Ima samo rasta novozaraženih. A premijer se ne želi nikome zamjeriti Vili Beroš Beroš: ''Očita je korelacija necijepljenih s otežanim radom u bolnicama. Nama je cilj sigurnost svih, a ne kažnjavanje nekoga'''

"Mislim da je oko 1000 ljudi ovdje koji su čekali od 2019. godine, kada je bio posljednji događaj. Naravno, i 2020. je morala biti odgođena", kaže Nick Colgan.

Evo kako to ide.

"Ako ste cijepljeni dvaput, dobijete tjednu narukvicu kako bi se znalo da ste cijepljeni. Ako imate test, morate se testirati svakih 48 sati", objašnjava Alex Lowes, promotor festivala.

Sa COVID potvrdom ondje je i bila i reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić. Kaže kako je na lokaciji 900-ak Britanaca, ali da su raštrkani. Isplovio je i party brod sa 250 Britanaca. Atmosfera se zahuktava. Jurišić je razgovarala je s Filipom Henjakom, direktorom TZ-a Tisno koji kaže da je bilo klimavo, ali se sve uspjelo organizirati. 

"Imamo COVID punkt za testiranje na kojem posjetitelji mogu dobiti test i potvrdu i bez toga ne mogu ući na festival, kao ni na party brod niti u noćni klub" rekao je Henjak. Redari kontroliraju je li sve po pravilima, a sve je dodatno kontrolira Županijski stožer koji ima zadnju riječ.

Najavljene nove mjere mogle bi utjecati na festival, ali dok postoje letovi iz Britanije za Hrvatsku, većih problema, vjeruje Henjak, neće biti.

Idući vikend trebao bi biti udarni za festival, kada se, po najavama organizatora očekuje 1000 do 1200 ljudi. "Drago mi da smo nakon godinu dana pauze otvorili sezonu, da festival ide u svom ustaljenom ritmu", zaključio je Henjak. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr