Dubrovnik - 2
Dubrovnik - 2 Foto: DNEVNIK.hr

U proteklih mjesec dana u Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je ukupno 126 kršenja epidemioloških mjera, od kojih je 89 utvrđeno prilikom kontrole na graničnim prijelazima.


Iz PU dubrovačko-neretvanske u srijedu su objavili kako je riječ od osobama koje su od početka veljače do 3. ožujka prilikom putovanja kroz Hrvatsku prekršile rok za tranzit od 12 sati. U ostalih 37 slučajeva, kažu, radi se o osobama koje nisu zatečene na adresi koju su navele kao onu na kojoj će boraviti tijekom samoizolacije.

U policiji navode da su četiri osobe iz Župe dubrovačke, Konavala i Metkovića u utorak prekršile izrečenu mjeru samoizolacije te su prekršajno kažnjene novčanom kaznom od osam tisuća kuna.

Provjerom poštivanja izrečene mjere samoizolacije nisu ih zatekli na adresi koja je navedena kao adresa samoizolacije, pa su time počinili prekršaj iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Cjepivo Sputnjik V Rusko veleposlanstvo: ''Hrvatska potvrdila da je zainteresirana za Sputnjik V. To se mora hitno riješiti''

Nacionalni stožer civilne zaštite Na presici Stožera o ispraćaju Bandića: "Organizator je najavio da će sve biti u skladu s mjerama. To je odgovoran pristup"

"Građanima skrećemo pažnju na važnost pridržavanja mjera samoizolacije radiočuvanja vlastitog zdravlja, ali i zdravlja cjelokupne zajednice", ističu u policiji. Pozivaju građane da sve sumnje o kršenju mjera samoizolacije građani prijave pozivom na broj 192 ili putem aplikacije e-dojave.