Koronavirus, ilustracija
Koronavirus, ilustracija Foto: Getty Images

Kad su liječnici obavijestili obitelj da ne mogu više puno učiniti, Cala su dovezli Lindi u sobu. Umrli su zajedno.


Cal (59) i Linda (66) Dunham iz Michigana preminuli su u nedjelju, objavili su njihovi rođaci.

Vezani članci Ilustracija Objavljeni podaci: 88 novih slučajeva koronavirusa, šest osoba umrlo Alemka Markotić - 2 Kada bi se mogao proglasiti kraj pandemije? "Kina ima velik broj oboljelih, puno je umrlih..."

Osjećali su se loše početkom mjeseca, tijekom kampiranja, ispričala je njihova kći Sarah Dunham, prenosi Daily Mail.

"Otac me nazvao prije kampiranja i rekao da se ne osjeća najbolje, ali da misli da je riječ o sinusima. Onda se i mama požalila i rekla da je od njega pokupila prehladu", ispričala je kći za Fox17.

Treći dan rekli su joj kako moraju ići jer se ne osjećaju dobro. Za nekoliko dana su završili u bolnici, a potom i na respiratorima. U nedjelju su liječnici obavijestili obitelj da ne mogu više puno toga učiniti. Calov krevet su potom odvezli u Lindinu sobu. Umrli su jedno pored drugog, držeći se za ruke. Cal u 11.07, Linda u 11:08.

I on i supruga cijepljeni su protiv COVID-a još u svibnju. Time su se tad pohvalili i na društvenim mrežama i zaradili brojne čestitke. Mediji pišu kako su imali zdravstvenih problema i prije korone.

Njihova kći rekla je kako su Cal i Linda u životu sve radili zajedno, išli u crkvu, na izlete, uživali su u svojoj obitelji, unucima...

"Njihova ljubav, koju su pronašli nakon prethodnih brakova, bila je fantastična. Bili su ljudi koje biste pogledali i pomislili da želite biti takvi kad ostarite, da želite takvu ljubav u njihovim godinama", rekla je Sarah.

"Ona se uvijek šalila, govorila mu 'ti ćeš otići prije mene, ali ja ću te slijediti, obećavam'. I zaista ga je slijedila", ispričala je kći.

Iako nema stopostotne sigurnosti, cjepivo protiv COVID-a znatno smanjuje rizik od obolijevanja i od težih simptoma, uvijek navode liječnici.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju