Koronavirus u Srbiji, ilustracija
Koronavirus u Srbiji, ilustracija Foto: Srdjan Ilic/Pixsell

Srbija bilježi porast broja oboljelih od koronavirusa, a u nedjelju je objavljeno kako je virus uzeo i drugu žrtvu.


Srbija je u nedjelju zabilježila i drugu smrt zbog koronavirusa, a od nedjelje u 17 sati stupio je na snagu policijski sat, tri sata dulji od prethodnog, što vlasti objašnjavaju potrebom da se građane dodatno disciplinira jer nisu ozbiljno shvatili dosadašnje mjere.

Vezani članci Koronavirus u Srbiji Nagli skok zaraženih u Srbiji: Čak 114 novooboljelih od čega je 53 iz Vranja, ponovno se aktivira COVID bolnica Koronavirus u Srbiji Novi protokol i za ulazak u Srbiju: U zemlju se može s negativnim testom starim do 72 sata ili u karantenu 14 dana

Preminula je pacijentica stara 92 godine, koja je zbog zaraze koronavirusom bila na respiratoru. Na respiratoru je još 14 od ukupno 222 zaražena pacijenta, priopćeno je u nedjelju na tiskovnoj konferenciji.

Najviše zaraženih i hospitaliziranih je u Beogradu, slijede Niš i Novi Sad, te Kragujevac, a iz skoro svih administrativnih središta stižu izvješća o novim registriranim slučajevima zaraze.

"Pobjeda je svaki dan kada ne izgubimo nijedan život", poručio je danas epidemiolog Predrag Kon na redovnoj tiskovnoj konferenciji u vladi Srbije povodom pandemije koronavirusa.

Zbog novog policijskog sata od 17 do pet ujutro vlada Srbije je najavila da će 24-satne epidemiološke podatke od ponedjeljka priopćavati jednom dnevno, u 15 sati.

Prvi pacijent zaražen koronavirusom u Srbiji preminuo je u petak, a danas ih je na respiratoru još najmanje 14, obzirom da se klinička slika pacijenata mijenja iz sata u sat.

Do nedjelje popodne u Srbiji je na koronavirus testirano najmanje 700 osoba. U Beograd je u subotu navečer posebnim letom, na poziv službenog Beograda Pekingu, stigla skupina kineskih stručnjaka i pošiljka neophodne medicinske opreme.

Kineski stručnjaci su, kako tvrde u kriznim stožerima Srbije, zadovoljni mjerama koje je dosad poduzela vlada Srbije, a svoja iskustva i savjete za suzbijanje zaraze Covidom-19 srbijanskim će kolegama prenositi u iduća dva tjedna. (Hina)