"Naredio sam potpunu mobilizaciju cijelog javnozdravstvenog sustava u Hrvatskoj", stoji u objavi ministra zdravstva Vilija Beroša. Za DNEVNIK.hr objasnio je što to točno znači.

Galerija +0 Koronavirus, ilustracija - 4

Ministar zdravstva Vili Beroš napisao je dramatičnu objavu na službenoj stranici na Facebooku. Navodi kako je zdravstvenom sustavu izdao naredbu o potpunoj mobilizaciji te kako je vrijeme da liječnici pokažu istinsku predanost svom pozivu. 

Objavu ministra Beroša prenosimo u cijelosti: 

"Aktualno stanje s koronavirusom tjera nas sve u zdravstvenom sustavu na izvanredni angažman, od liječnika primarne zdravstvene zaštite, hitne pomoći, zavoda za javno zdravstvo do svih bolnica koje skrbe za sve oboljele.

Naredio sam kao ministar zdravstva potpunu mobilizaciju cijelog javnozdravstvenog sustava u Hrvatskoj. Upravo je ovo vrijeme da pokažemo istinsku predanost našem pozivu", navodi se u objavi ministra zdravstva Vilija Beroša. 

Nedugo nakon objave na Facebooku ministar je za DNEVNIK.hr objasnio što točno to znači. 

"Pod mobilizacijom zdravstvenog sustava podrazumijevam da svaki pojedinac i svaki dio sustava funkcionira na najvišoj razini, da daju svoj maksimum kako bismo se uspješno nosili sa svim izazovima koje nam nameće aktualno stanje epidemije COVID-a.

Zahvalan sam svima koji to uspješno rade i sada i pozivam i sve druge da budu dio nacionalnog tima koji će se i dalje brinuti o zdravlju nacije. To je naša profesionalna dužnost, ali i domoljubna obveza. Počevši od mene kao ministra pa dalje", rekao nam je ministar. 

 

Aktualno stanje s korona virusom tjera nas sve u zdravstvenom sustavu na izvanredni angažman, od liječnika primarne...

Objavljuje Vili BerošUtorak, 27. listopada 2020.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju