Obavijesti Video Pretražite Navigacija
unatoč strogim mjerama

Dramatična najava srpskog epidemiologa, otkrio gdje je najgore: "Imat ćemo blizu ili više od 4000 novozaraženih"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predrag Kon, član Kriznog stožera Srbije, najavio je da bi danas u toj zemlji broj novozaraženih mogao prijeći 4000.

"Bilježimo porast novozaraženih. Jučerašnji manji broj posljedica je nedjelje, a danas očekujem maksimalan broj do sada. Blizu ili više od 4000 novih slučajeva", rekao je jutros Predrag Kon gostujući na TV Prva.

Ne može se reći da se situacija stabilizirala, kaže Kon. "Sad smo u sedmom tjednu od početka novog porasta u Beogradu. Za očekivati je da dođe do zaravnanja, ali očito nismo dovoljno provodili mjere da bi se to dogodilo", rekao je Kon i dodao kako se nada da će se narednih dana brojke stabilizirati. 

U Beogradu je situacija kritična. "Svi želimo da broj zaraženih počne padati početkom prosinca. To jest nešto što bi se trebalo dogoditi. I ranije sam naglašavao da prvi put imamo iskustvo u prelasku iz jeseni u zimu. Želimo i očekujemo to, a hoće li biti, vidjet ćemo", kaže Kon. 

Govorio je i o novim žarištima širom Srbije. "Prelijevanje je tipično za respiratorne infekcije. Žarište je tamo gdje je više ljudi. Beograd je najveći centar, ovdje se od početka očekuje najteža situacija. Zahvaćena je cijela Srbija, ali nije jednako. Pojedini gradovi bili su povišeni pa se zaravnalo, ali Beograd stalno raste. To je, uz Novi Sad, jedini problem. 

Osvrnuo se i na nove mjere koje danas stupaju na snagu, za koje kaže da bi volio da su donesene i ranije. "Pozdravljam ih. Predlagali smo i oštrije mjere, ali to ne znači da ne očekujem da će ove donijeti rezultate", rekao je Kon, prenosi Blic

Pročitajte i ovo Korona i problemi sa psihom - 2 savjetuju hrvatski liječnici Paracetamol, oksimetar, vitamini... Provjerili smo što sve trebamo imati u kućnoj ljekarni za slučaj da se zarazimo koronom

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U bolnicama 4000 oboljelih Loše vijesti iz susjedstva: U Srbiji više od 1000 preminulih od početka epidemije, od sutra pooštravaju mjere

Nakon što su prošlog tjedna stupile na snagu strože mjere, među kojima su i novčane kazne za nenošenje maski, danas stupaju na snagu nove mjere koje je Vlada Srbije donijela u nedjelju. Prema vladinoj uredbi od danas se zatvara sve od 21 do 5 sati osim ljekarni, benzinskih postaja i dostave hrane. 

Najavljeno je da bi, u slučaju da izostane rezultat novih mjera, mogli uvesti i zabranu kretanja. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene