Ovogodišnje misno slavlje bit će modificirano zbog epidemioloških mjera koje su na snazi. Tako se crkva u splitskom Kmanu dosjetila nekoliko načina na koje vjernici mogu pratiti sveto slavlje.


Mnogi vjernici danas će i sutra na misnu slavu. No, zbog koronavirusa potrebno je pridržavati se propisanih epidemioloških mjera. S don Ivanom Terzom iz župe Pomoćnice kršćana Kman razgovarao je Mario Jurič.

Misa na splitskom Kmanu, osim u crkvi, održavat će se i u dvorištu crkve, putem videozida, a za one koji nisu u mogućnosti fizički prisustvovati, organiziran je i prijenos virtualnim putem.

''Naši župljani su dosta odgovorni ljudi. Povećali smo broj misa, mjesta na kojima se može pratiti sveta misa'', objašnjava don Terze te naglašava da su već uhodani na takav način održavati slavlje.

Domagoj Mikić i bivši udomitelj zlostavljane djevojčice Bivši udomitelj ozlijeđene djevojčice u suzama: "Kad bih je zagrlio ne bih je nikad više pustio. Ne bih je pustio nikad da sam znao..."

Roditelji preminule djevojčice Sudac istrage otkrio strašne detalje: Majci je stavljeno na teret da je pretukla djevojčicu, objavljeno i koliko je trajalo zlostavljanje

Ove godine misna slavlja bit će zakinuta za neke tradicionalne obrede. ''Na Veliki četvrtak su izostali obredi pranja nogu, jednostavno u ovo vrijeme nije bilo moguće. Sinoć nije bilo ljubljene, čašćenje križa, onako kako to u našoj tradiciji ovdje bude. Što se tiče večeras, u vazmenoj noći, blagoslova i vode i ono što je već prema liturgijskim slavljima uobičajeno, na jedan način ćemo se prilagoditi vremenu u kojem živimo'', rekao je. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr