Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz bolnice stigla isprika

Tražili test na koronavirus: Dječak (4) u bolovima čekao 40 minuta na hitan prijem u bolnicu s teškim opeklinama

Dječak, ilustracija (Foto: Getty)
Dječak, ilustracija (Foto: Getty) Foto: Getty
Dječak star svega četiri godine morao je s teškim opeklinama čekati 40 minuta na prijem u bolnici u Celju, dok ne bude gotov nalaz testa na COVID. Bolnica se ispričala roditeljima.

Dječak (4) je čekao 40 minuta prije prijema na hitan odjel bolnice u Celju zbog kašlja. Naime, liječnici su inzistirali da se prvo napravi test na koronavirus.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Automobil sletio kod Požege: Jedna osoba prevezena u bolnicu Ilustracija Podaci stožera Blagi porast novozaraženih koronavirusom: Preminulo devetero ljudi, poznato koliko ih je u samoizolaciji

"Čekali smo oko 40 minuta vani u automobilu. Dijete se grčilo od bolova jer je imalo jake opekline. Da su barem dopustili da tako malo dijete bude u sobi za izolaciju dok ne pričekamo rezultat testa", rekao je otac dječaka za RTV Slo.

"U bolnici žalimo i ispričavamo se zbog vremenske komponente koja je odstupila od ustaljenih protokola", objavio je u priopćenju stručni direktor celjske bolnice Radko Komadina. Dodao je kako ''mu je žao što dječaka nisu pustili u bolničke prostorije''.

Dobra vijest u situaciji koja nije naišla na odobravanje javnosti je da je izvanredni stručni nadzor nad liječenjem dječaka s opečenom nogom pokazao je da vremenski odmak nije utjecao na tijek liječenja.

Oglasila se i ravnateljica bolnice Margareta Guček Zakošek te naglasila kako ubuduće neće biti odgode u prijemu i liječenju hitnih pacijenata bez obzira na čekanje testa ili sumnju na koronavirus.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene