Dino Rađa komentirao Festival slobode
Dino Rađa komentirao Festival slobode Foto: Dino Rađa/Facebook/Luka Stanzl/PIXSELL

Jučerašnji Festival slobode na zagrebačkom gradskom trgu šokirao je zdravstvene djelatnike i naišao na osudu dijela javnosti. Jedan od onih koji ne podržavaju poruke poslane s Trga bana Jelačića je i bivši košarkaš Dino Rađa koji je komentar ostavio na društvenim mrežama.


Više stotina ljudi jučer se okupilo na Trgu bana Jelačića u Zagrebu gdje su prosvjedovali protiv epidemioloških mjera. Malo tko je nosio masku, a nije se ni poštovala socijalna distanca. U jednom trenutku prosvjednici su spriječili i vozilo hitne pomoći da prođe do građanina kojem su trebali pružiti pomoć jer je kolabirao od vrućine.

Vezani članci Marija Bubaš Capakova pomoćnica zadarskoj konobarici: "Može netko odbiti nositi masku, ali onda bi trebao raditi negdje drugdje" Ministar Beroš Beroš o incidentu u kafiću: "Ispričavam se ako je imala zdravstvene tegobe. Ali ni kolegica nije imala masku..."

Bivši košarkaš Dino Rađa poručio je prosvjednicima da se obrate Tonyju Cetinskom, umjesto u bolnicu, ako razviju simptome bolesti COVID-19.

"Apsolutno podržavam proteste jučer protiv maski i korone. Fala demokraciji pa svako ima pravo na svoje mišljenje i na svoje postupke.

Samo kad neko od vas prisutnih jučer ili neko od vaših roditelja dobije teške simptome Covid19 onda isto tako ajte kod Cetinskog na 3-4 doze pozitive umjesto u bolnicu na lijekove, kisik i respirator", napisao je Rađa na Facebooku.