Na prosvjedu antikoronaša u Zagrebu bačena je boca na vozilo hitne pomoći te je bačena i baklja. Policija istražuje i utvrđuje sve okolnosti, a za oba događaja imaju sumnjivce. Hitna pomoć je navodno došla jer je građanka kolabirala zbog vrućine.

Galerija


Vozilo hitne pomoći ušlo je danas među prosvjednike na Festivalu slobode na glavnom gradskom trgu u Zagrebu oko 18:20 no nije moglo proći. Prosvjednici su im zviždali i vikali te je jedan bacio plastičnu bocu prema vozilu. Situaciju je s bine na turističkom autobusu smirivao Tony Cetinski koji je prosvjednicima govorio da se smire i koncentriraju na skup. Kako javlja Večernji, hitna je došla jer je ženska osoba kolabirala od vrućine.

Vezani članci COVID bolnica u Areni Dok je zaraženi mladić partijao u prepunom zagrebačkom klubu, bolnice su se punile: Put od ovakvih suludih poteza do bolničkih kreveta nije tako dalek Policija u raciji u ugostiteljskom objektu u Donjim Sveticama - 2 Snimka racije u noćnom klubu: Zabavljalo se više ljudi nego što mjere dopuštaju, a jedan od gostiju nikako nije smio biti među njiima

Kasnije, jedan od govornika imunolog Srećko Sladoljev okupljanje je nazvao najvažnijim događajem u Hrvatskoj 2020. godine te se osvrnuo na dolazak hitne.

"Kola hitne pomoći koja su se točno tu parkirala s rotirkama, s trubama. To je demonstracija sile, demonstracija onih koji ne žele našu slobodu", poručio je, na što su okupljeni uzvratili skandiranjem "dosta je".

Na skupu je bačena i baklja, a policija u vezu s tim događajem dovodi 39-godišnjaka, dok se u vezu s bacanjem boce dovodi 29-godišnjak. Istraga je u tijeku i utvrđuju se sve okolnosti, potvrdili su nam iz policije.

Index.hr javlja kako je na prosvjedu napadnut njihov snimatelj kojemu su strgnuli masku i mobitel. Policajac u civilu spriječio je da mu uzmu opremu za snimanje. 

Više tisuća okupljenih

U policiji nisu davali podatke o broju okupljenih, dok mediji navode da se na Trgu okupilo nekoliko tisuća ljudi.