Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KONTAMINIRANE ŽIVOTINJE

Danska planira iskopati i spaliti milijune nerčeva zaraženih koronavirusom, zbog plinova opet izbijaju na površinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danska planira iskopati i spaliti milijune nerčeva koje su, zbog mutiranog virusa COVID-19, morali eutanizirati. Neke masovne grobnice upitne su lokacije zbog mogućih onečišćenja, a tamošnja vlast je već potvrdila da je odstrel bio zloupotrebljen.

Danska će iskopati milijune nerčeva koji su prethodno uhvaćeni i eutanizirani zbog mutiranog oblika koronavirusa. Oko četiri milijuna životinjica bit će ekshumirano i spaljeno iz masovnih grobnica da bi se spriječilo zagađenje.

''Kada nerčevi više neće biti kontaminirani koronavirusom, transportirat ćemo ih u spalionicu gdje će biti spaljeni kao komercijalni otpad'', rekli su iz tamošnjeg ministarstva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve zatvaraju Nakon rekordnog broja novozaraženih: Danska stroge mjere proširuje na cijelu zemlju

Kada dužnosnici potvrde da je rizik od kontaminiranih mrtvih nerčeva prošao, tada će se cijeli pothvat i odraditi. Ekshumacija i spaljivanje planirano je za svibanj. Više od 15 milijuna nerčeva ubijeno je u Danskoj, što je razorilo najveću krznenu industriju u Europskoj uniji.

Danska je već imala problem s pokopanim nerčevima, koji su se pojavljivali na površini, zbog plinova dušika i fosfora nastalih njihovim raspadanjem te je to i sada slučaj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna vlada priznala greške Zbog mutiranog virusa pobili 17 milijuna životinjica, ali sad se pojavio novi problem. Premijerka kroz suze: "Oprostite... i za mene je ovo jako emocionalno"

Stanovnici su se već žalili, jer su neke lokacije masovnih grobnica u blizini jezera za kupanje i izvora pitke vode, što je alarmantno stanje zbog mogućeg onečišćenja. Vlada je već potvrdila potporu parlamenta za iskopavanje nerčeva kao što su i priznali da je odstrel bio zloupotrebljen, prenosi BBC.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene