Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve zatvaraju

Nakon rekordnog broja novozaraženih: Danska stroge mjere proširuje na cijelu zemlju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mjere poluzatvaranja na snazi u dvije trećine danskih općina, među kojima u velikim gradovima, bit će proširene na cijelu zemlju kako bi se suzbio rast broja novozaraženih, objavila je u utorak vlada.

"Proširujemo djelomično zatvaranje na cijelu zemlju", napisao je na Facebooku ministar prometa Benny Engelbrecht. "Koronavirus se previše ukorijenio u Danskoj. Stopa zaraze je previsoka i broj hospitaliziranih raste. Puno previše", naglasio je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna za sve krivi noćni izlasci? U Danskoj novi crni rekord od početka pandemije: U četvrtak gotovo 10.000 novozaraženih Covid potvrda - 3 Raste broj novozaraženih Do sada su odolijevali uvođenju COVID potvrda: Sada najavljuju ubrzano širenje primjene i nove mjere

Mjere objavljene 7. prosinca, među kojima zatvaranje fakulteta i gimnazija, kafića, restorana, sportskih centara, kazališta i kina, najprije su se odnosile na Kopenhagen i predgrađa, te Aarhus i Odense, i zatim su u četvrtak proširene na još 31 općinu. U ostatku zemlje one stupaju na snagu u srijedu poslijepodne.

Zdravstvene vlasti su u utorak zabilježile rekordan broj novozaraženih u 24 sata i sada ima više od 116.000 zaraženih.

U Kopenhagenu je gradonačelnik Lars Weiss ocijenio "zastrašujućim" porast broja slučajeva. Sada je 4,3 posto testiranih pozitivno, prema 2,5 posto početkom prosinca, precizirala je gradska uprava u priopćenju. Mjere će biti na snazi do 3. siječnja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene