Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pooštravanje mjera

Crna Gora uvodi policijski sat: Građanima kretanje zabranjeno od 22 sata do 5 ujutro, ograničen rad kafića i trgovina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crna Gora pooštrava mjere. Uvodi policijski sat u kojemu je zabranjeno kretanje građana od 22 sata do pet sati ujutro. Vikendima je zabranjen međugradski promet.

Ministarstvo zdravlja Crne Gore donijelo je niz mjera s ciljem suzbijanja širenja epidemije koronavirusa, među kojima je i uvođenje policijskog sata od 22 sata navečer do pet sati ujutro. Odluka na snagu stupa u noći na srijedu.

Međugradski prijevoz putnika zabranjen je u razdoblju od petka u 22 sata do ponedjeljka u pet sati ujutro.

Ugostiteljskim objektima novom je odlukom rad ograničen na vrijeme od 7 do 18 sati, a trgovine prehranom i neprehranom te šoping-centri bit će otvoreni od 7 do 20 sati.

Maske su obvezne na otvorenom prostoru i u zatvorenim prostorima, a uz maske obvezno je i održavanje razmaka između ljudi.

Od zabrana povezanih uz policijski sat izuzetak su zdravstveni radnici, inspekcija, policija, vojska, vatrogasci, mediji i slično, piše Vijesti.me.

Izuzetak su i osobe koje moraju izaći iz zdravstvenih razloga, diplomati, djeca s poremećajima u razvoju te osobe koje su izvele kućne ljubimce u šetnju koja ne smije trajati više od 60 minuta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Radnici ostaju bez prijevoza Švicarski vlakovi vozit će samo do granice s Italijom: "Njihovi zahtjevi i sigurnosne mjere su nam preveliki"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stroga pravila Osam kobnih sekundi: Opalili mu paprenu kaznu jer je iz sobe za karantenu iskoračio na hodnik

Zabranjeno je javno okupljanje na otvorenom i u zatvorenim prostorima, zabranjeni su posjeti bolesnicima, zatvorenicima, na otvorenom mjestu smije biti grupa od najviše četiri punoljetne osobe, a vjerski obredi moraju biti organizirani tako da svaki posjetitelj ima prostor od 10 m². Sahrane će se obavljati uz najviše 10 osoba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene