Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stroga pravila

Osam kobnih sekundi: Opalili mu paprenu kaznu jer je iz sobe za karantenu iskoračio na hodnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajvanske vlasti opalile su kaznu od čak 22 tisuće kuna muškarcu koji je iz karantene izašao na ravno – osam sekundi.

Tu je nesreću imao radnik iz Filipina koji je karantenu provodio u hotelu u gradu Kaohsiungu. Iz hotelske sobe iskoračio je u hodnik, gdje su ga snimile nadzorne kamere. Iako je izvan sobe proveo tek nekoliko sekundi, osoblje je izlazak prijavilo ministarstvu zdravstva, a ono mu je odredilo kaznu od 100.000 tajvanskih dolara, gotovo 22.000 kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NIZ IZAZOVA Korona ne posustaje: Tomislavov dom na Sljemenu opet je karantena, a razrađuje se i poseban plan uoči nove školske godine Slika nije dostupna velik rast novozaraženih Uvodi se karantena za 300 tisuća stanovnika predgrađa Melbournea

Pravila karantene na Tajvanu propisuju da osoba pod mjerom ne smije napuštati prostor u kojem boravi, pa makar to bilo samo na tren.
Spomenuti grad ima 56 hotela s ukupno 3000 soba namijenjenih karanteni.

Tajvan je diljem svijeta hvaljen zbog svojeg pristupa suzbijanju pandemije koronavirusa tijekom koje u ni jednom trenutku nisu uvodili lockdown niti su drastično ograničavali građanske slobode. Umjesto toga njihov je recept brzina. Počeli su s provjerama putnika koji su u zemlju pristizali iz kineskog grada Wuhana, odakle se virus proširio na cijeli svijet. Vlada Tajvana također je uložila velika sredstva u masovna testiranja te brzo i učinkovito traženje kontakata.

Ta je otočna država s oko 23 milijuna stanovnika zabilježila tek 716 slučajeva zaraze koronavirusom i sedam smrtnih slučajeva, prema podacima Sveučilišta John Hopkins, piše CNN.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene